ben il dışı istedim eşim istemedi eş durumu nasıl olacak

Kodla Büyü

ozayguner

Üye
Benim kırklareli'ye tayinim çıktı. Eşim il dışı istemedi. İl Milli Eğit Müdürlüğü' ndekiler eşimin Özür gurubuna baş vuramayacağını söylediler. Şimdi ne yapmam gerek. Bilgisi olan var mı? Moralim çok bozuk

Bende aynı durumdayım.Ancak Çorum il milli eğitim isteyebilirsin dedi.eğitim bir sen ve Türk eğitim sen sendikalara sordum istemeden önce onlarda aynı şeyi söyledi.yeni yönetmelikte iki eşin istemesi şeklinde bir zorunluluk yok bildiğim kadarıyla.BEn öbür hafta ilişiği kesip başlayacağım.hayırlısı olur inş

bunla ilgili bir madde mi var hocam boyle sacmalik mi olur ilk defa duyuyorum

Bu sene yönetmelikler açık uçlu bırakılmış.Ömer DİNÇER Döneminde o şekilde yapıldı.Geçen sene de bizim surumumuzdakilerin Ataması yapılmış.Facebook ta 2015 il dışı Ataması şeklinde bir grup var.Bakanlıkta çalışan Burak hoca bilgilendirmeleri yapıyor.Oradan da bakabilirsiniz hocam.147 ve atama Bölümü'nü aramışlar. Isteyebilirsiniz şeklinde söylemişler.

Arkadaşlar benim de il dışı tayinim çıktı. Cuma günü ilişik kesip yeni görev yerimde göreve başlayıp ağustosta da eşim tayin isteyecekti. Birkaç gündür tayini çıkanlar ağustosa kadar ilişik kesmeden bekleyebilir deniliyordu. İl milli eğitim müdürlüğü atama bölümüne durumu sordum.Geçen yıldan bu yana eşlerden birinin tayini çıkması durumunda isterlerse ağustosa kadar bekleyip kararnameyi belgelere ekleyerek eşiniz özür tayini ister çıkmazsa da sizinkini iptal ettirirsiniz dediler...Bence çok mantıklı olmuş. Yeni yerinde göreve başla,hesap açtır,nakil yaptır,eşinin tayini çıkmazsa haydi en baştan bunları iptal ettir falan filan.... Aklınızda bulunsun...

Aman ha sakın eş durumu belli olmadan ilişki kesmeyin. kararnamenizle eş durumu isteyip eğer eşinizin tayini çıkmazsa iptal ettirirsiniz.

Hocam isteyebilirsiniz o eski yönetmelikte kaldı. İl emri ilçe emri de gelecektir adamlar rotasyonda bile geri vites yaptı

Arkadaşlar bizda aynı durumdayız. Kessek mi kesmesekmi derken kesmemeye karar verdik. Bana antalya eşime izmir çıktı ağustosu bekleyip eş durumunu ben yapacağım. Eptal dilekçesi verdim iptal etmediler gerek yok diye. 2 Kere git gel yapmamak için ağustos sonunda eş durumu belli olunca gideceğiz. Herkesin hakkında hayırlsı.

Arkadaşlar eşlerin ikiside öğretmen ise il dışı tayini çıkan eş ilişik kesmeden özür grubunu bekleyecek. Bazı il mem atama bölümleri ilişik keseceksin diyebilir keza bizimkiler dediler. Meb personel atamayı aradık görevli bayan tek ve net bir cümle ile "ilişik kesmeden özür grubunu bekleyeceksiniz" dedi. Diğer eşin il dışı başvuru yapıp yapmadığının önemi yok.

Geri