Ben mi o mu?

Kodla Büyü

Kayra_Bilal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben bu yaz il dışı ankaraya geldim.eşimde ilk atama ile diyelim ki farklı bir ilin ilçesine atandı.Sorularım:
1-en yakın özür grubu ne zaman olur?olursa kim daha erken diğerinin yanına gelir
2-eşim benim yanıma ilk özürde gelir mi
3-özür grubunda eşimin ilçesi mi yoksa ili mi açık olur?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim bu extra yeni nir durum benim için

Hocam eşin 1 sene çalışır ve yanına gelir.sen onun yanına stajyer olduğu için eş dırumundan gidebilirmisin tam emin değilim.klavuzdaki şartlara bakmak lazım.Ağustosta eş durumu oluyor.Aynı ildeyseniz ilçe açılır.farklı illerdeyseniz il ve ilçeler açılır.

Özür durumu atamalarında 30 Eylül baz alınır. Bu durum kılavuzda belirtilir

Kayra_Bilal' Alıntı:
Bir yıl tamamlanması şart mı 1 eylül de başlasa seneye ağustosta özür isteyebilir mi
Sayin hocam
Eşinizin adaylığının kaldırılmış olması gerekir özür grubundan tayin isteyebilmesi için

Eğer siz eşinizin yanina gitmek istiyorsaniz şubat ayından erken olacağını düşünmüyorum.
Tabi bu tayinleri yapmadan once zorunlu hizmet yükümlüsü iseniz işler değişir

Kolaylıklar dilerim..

sayın hocam, özür grubundan isteyebilmek için,

-resmi olarak evli olmalı ve mebbis te evli olarak işlenmiş olmalı,
-eşinizin çalıştığı yerin görev yeri belgesi gerekli, (ki ilk atama özür grubundan sonra yapılacağı için bu ağustosta zor görünüyor, ama bazen ikinci özür grubu yapıyorlar eylül gibi, küçük bi ihtimal)
-diyelim X iline atandı, ozaman en yakın özür grubunda yani şubat ayında siz isteyebilirsiniz. (Eğer eşiniz şu an kadrolu bir çalışan olsaydı, sizin il dışı ile atamanıza bakılmaksızın özür grubundan bu aoğustosta isteyebilirdiniz. öyle kısıtlayıcı bir madde yok.)
- bu sene yeni yapılacak özür grubunda adaylık eğitimindeki yeni uygulanan yöntem nedeniyle özür grubundaki adaylığın kaldırılması şartını çıkaracaklar diye biliyorum. 30 Eylül tarihi itibariyle 1 yıl çalışma şartı getirilecek diye biliyorum. yani eşiniz atansa bile ancak seneye Ankara iline sizin yanınıza isteyebilir. tabi açık olan kontenjana bakmak lazım. Ankaranın uzak ilçelerinde açık çok ama merkezinde çok az açık oluyor. eşiniz yeni atandğı için hizmet puanına göre atama olduğu için ankara merkeze gelmesi problem olabilir. inşallah öyle olmazda rahat atanır.
- Farklı illerde çalışanların özür grubundan atanırken açılan kontenjanlarda ilin tüm il ve ilçe boş normları ve muhtemel özür grubundan boşalacak normlar.
- Aynı il içinde il içi özür grubunda ise sadece eşinin çalıştığı ilçe.

Özetle siz şartların sağladığı ilk özür grubu atamasında (resmi evlilik, eşinizin göreve başlaması)
Eşiniz için ise bu yıl ağustos - eylül de atandığı varsayılırsa atama olduğunda seneye ağustos ta isteyebilir.

sekerozi' Alıntı:
sayın hocam, özür grubundan isteyebilmek için,

-resmi olarak evli olmalı ve mebbis te evli olarak işlenmiş olmalı,
-eşinizin çalıştığı yerin görev yeri belgesi gerekli, (ki ilk atama özür grubundan sonra yapılacağı için bu ağustosta zor görünüyor, ama bazen ikinci özür grubu yapıyorlar eylül gibi, küçük bi ihtimal)
-diyelim X iline atandı, ozaman en yakın özür grubunda yani şubat ayında siz isteyebilirsiniz. (Eğer eşiniz şu an kadrolu bir çalışan olsaydı, sizin il dışı ile atamanıza bakılmaksızın özür grubundan bu aoğustosta isteyebilirdiniz. öyle kısıtlayıcı bir madde yok.)
- bu sene yeni yapılacak özür grubunda adaylık
eğitimindeki yeni uygulanan yöntem nedeniyle özür grubundaki adaylığın kaldırılması şartını çıkaracaklar diye biliyorum. 30 Eylül tarihi itibariyle 1 yıl çalışma şartı getirilecek diye biliyorum. yani eşiniz atansa bile ancak seneye Ankara iline sizin yanınıza isteyebilir. tabi açık olan kontenjana bakmak lazım. Ankaranın uzak ilçelerinde açık çok ama merkezinde çok az açık oluyor. eşiniz yeni atandğı için hizmet puanına göre atama olduğu için ankara merkeze gelmesi problem olabilir. inşallah öyle olmazda rahat atanır.
- Farklı illerde çalışanların özür grubundan atanırken açılan kontenjanlarda ilin tüm il ve ilçe boş normları ve muhtemel özür grubundan boşalacak normlar.
- Aynı il içinde il içi özür grubunda ise sadece eşinin çalıştığı ilçe.

Özetle siz şartların sağladığı ilk özür grubu atamasında (resmi evlilik, eşinizin göreve başlaması)
Eşiniz için ise bu yıl ağustos - eylül de atandığı varsayılırsa atama olduğunda seneye ağustos ta isteyebilir.
Çok sağolasın hocam ayrıntılı ve istediğim ölçüde açıklama olmuş teşekkürler inşallah benim yakınıma atanır ya da ikinci özür açılır ben onun yanına giderim çocuklarımdan ayrılmak zor olacak gibi

Geri