Bilişim Teknolojileri Dersi 4 ve 5. sınıflarda kaldırıldı. Teknolojinin bu denli önemli olduğu bir çağda öğrencilerin teknolojinin yararlı ve zararlı yönleri hakkında bilgilendirilebileceği, bilinçlendirilebileceği en verimli dönemi 4. ve 5. sınıf olmasına rağmen kaldırıldı.
6. ve 7. sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi seçildi okulumuzda ve 6. sınıflar için 6. basamak 7. sınıflar için 7. basamak kitapları gönderilmiş. Geçen yılki 5. sınıflar 4. basamak, 6. sınıflar 5. basamak eğitimi aldılar; çünkü öğrencilerin seviyesine göre basamak seçmiştik. Bu yıl ki 6.sınıflar 6. basamak, 7.sınıflar 7. basamak eğitimi alacaklar yani 2 şer basamak atlayacaklar.7. basamakta programla dili öğretmeye çalışacağız öğrenmesi gereken bilmediği konular varken. 6. sınıflara Excelin ne olduğunu bilmeden Excelde Formül kullanmayı öğretmeye çalışacağız.Konuları temelleriyle birlikte verelim dersek 1 ders saatinde mümkün değil. Dersler kaldırılıyor aynı eski müfredatla yarısından devam ediyor.
Bu denli aceleye getirilmiş, düşünülmeden uygulanmaya koyulmuş, havada kalmış bir uygulamanın ortasında olmak gerçekten üzücü. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine dersiniz olsa da olur olmasa da olur; konular uysa da olur uymasa da, sizler olsanız da olur olmasanız da mesajı verilmesi içimizdeki bütün özveriyi kırmıştır. Bilişim Teknolojileri öğretmenleri görevleri olmadığı halde okulun teknolojik anlamda bir çok görevini özveriyle üstlenmektedirler. Bakım onarımda dahil. Bir eğitim fakültesi mezunu ve bir öğretmen olarak ben öğretmenlik yapmak istiyorum, formatörlük ya da tamircilik değil.
Bilişim teknolojileri mezunu olmayan öğretmenlere hala formatörlük belgesi veriliyor.Herhangi bir öğretmenlik oku 150 saatcik kursla formatör ol. 4 yıl Bilgisayar Öğretmenliği oku formatör ol. Allahtan 150 saatlik formatörlük kursu alacaksınız denmiyor.