Bence BT Öğretmenlerine Yapılanlar Bilinçli

Kodla Büyü

inanakyol

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ben olup bitenler hakkında şunu düşünmeye başladım "Bize yapılanlar bilinçli ve birileri bt öğretmenlerinin çektiklerinden zevk alıyor". Bu kadar zaman sonra hala birşey yapılmamış olması başka türlü nasıl açıklanır. Tekrar söylüyorum "BT öğretmenlerininin çektiklerinden zevk alan insanlar var" artık böyle düşünüyorum.

Soykırım yaşamışa döndük. Eğitek bize sahip çıkamıyor yada umrunda bile değiliz belki de :verymad:

Zevk aldıklarından değil ama birileri bu dersin verilmesini istemiyor ve kesinlikle bilinçli. :!:

omd' Alıntı:
Soykırım yaşamışa döndük. Eğitek bize sahip çıkamıyor yada umrunda bile değiliz belki de :verymad:

Yapılanlar bilinçli tabiki ama biz kendi kendimize sahip çıkmaz hakkımızı savunmazken başkalarının bize sahip çıkmasını beklemek, hayalden öteye gidemez....

Derslerimizi almalarındaki amaç serbest etkinlik saatlerine yer açmak. Serbest etkinlik saatlerinin amacı öğrencinin ders yükü altında ezilmemesi ve okulu daha çok sevmesi. Öğrenciler okulu sevsin diye aldıkları ders öğrencilerin en çok sevdiği dersler arasında olan bilişim teknolojileri dersi. Bu öğrenciye ders yükü getirdiğini söyledikleri dersin BT dersi olmadığı açık. Nedir ders yükünden bahsettikleri dersler muhtemelen matematik türkçe yabancı dil gibi dersler. Madem öyle serbest etkinlikler için bu derslerden 1 er saat alırsın böylece amacına ulaşmış olursun. Bu yapılanın neresi tutarlı. Saçmasapan bir uygulama. Ayrıca serbest etkinlik saatleri uygulaması ne kadar verimli oldu acaba. Ne oldu serbest etkinlik saatlerindede öğrenci okulu daha çok sevdi.

ya birileri gerçekten bilişim öğretmenlerinden nefret ediyo ve bu durumdan zevk alıyo yada birilerinin işine gelmiyo bu ders...
bana öyle geliyoki meb.de yabancı ajanlar var ve zamanında hindistana yapılan sömürge çalışmalarından bişeyler gözden kaçmış ve hindistan bilgisayar yazılımında kendisini çok geliştirmiş aynı hataları Türkiyede tekrarlamak istemiyolar...
çocuklarımızın bilgisayara meraklı ve ilgili olmaları onları korkutuyo...
tabi böyle olabilir diye düşünüyorum sadece fikir :)

iyice paranoyak olduk :) Sanki eğitim sistemi güllük gülistanlıkta hadi az bilişimcilere eziyet edelim diyorlar. Eğitimde bildiğin ayaklar altındayız zaten :mrgreen:

kabadaba' Alıntı:
iyice paranoyak olduk :) Sanki eğitim sistemi güllük gülistanlıkta hadi az bilişimcilere eziyet edelim diyorlar. Eğitimde bildiğin ayaklar altındayız zaten :mrgreen:

BT öğretmenlerinin durumu "Eğitimde bildiğin ayaklar altındayız" seviyesininde altında ve bu seviyede başka bir branş yok bildiğim kadarıyla. Bütün branşlar içinde durumu bizimki kadar kötü bir branş daha varsa söyleyinde öğrenelim.

Arkadaşlar eğitek bt öğretmeni olmayanla dolu...formatörlerin yarıdan çoğu ve eğitici formatörlerin bi çoğu Bt öğretmeni değil..BT rehber öğretmenliği kadrosu çıkarsa 94 ten beri bu görevlerde çalışan arkadaşlar ne yapacak ???tıpış tıpış okullarına öğretmenlik yapmaya gidecekler....Tabiki bu sorunu çözmek istemezler...ar-ge yi zaten sallyıp yerinden ettiler gidenler kalnlar belli değil...o yüzden Eğitekin bu sorunu çözme gigbi derdi yok..Hatta çözülmemesi onların işine geliyor...koltuk sevdası :scared: Onlardan bişey beklemeyi bıraksa BT ci arkadaşlar??
HAK VERİLMEZ ALINIR!!!

pinarsan83' Alıntı:
Arkadaşlar eğitek bt öğretmeni olmayanla dolu...formatörlerin yarıdan çoğu ve eğitici formatörlerin bi çoğu Bt öğretmeni değil..BT rehber öğretmenliği kadrosu çıkarsa 94 ten beri bu görevlerde çalışan arkadaşlar ne yapacak ???tıpış tıpış okullarına öğretmenlik yapmaya gidecekler....Tabiki bu sorunu çözmek istemezler...ar-ge yi zaten sallyıp yerinden ettiler gidenler kalnlar belli değil...o yüzden Eğitekin bu sorunu çözme gigbi derdi yok..Hatta çözülmemesi onların işine geliyor...koltuk sevdası :scared: Onlardan bişey beklemeyi bıraksa BT ci arkadaşlar??
HAK VERİLMEZ ALINIR!!!

Yani Talim Terbiyede dersi gereksiz görenler Eğitekte formatörlük sorununu çözmek istemeyenler : Sorunun özüne yolculuk.

hasari' Alıntı:
Zevk aldıklarından değil ama birileri bu dersin verilmesini istemiyor ve kesinlikle bilinçli. :!:
:+1:

Bencede bilinçli.
4 senelik öğretmenim iyiye gittiğimiz sene hatırlamıyorum.
Grafik çizsen, grafikte bile anlatamazsın heralde bu durumu. :)

pinarsan83' Alıntı:
HAK VERİLMEZ ALINIR!!!
Sonuna kadar doğru söylüyorsunuz hocam.
Anakara ya hak aramaya geldik ama Ankara zümremiz bizi yalnız bıraktı. Umarım Ankaradaki arkadaşlar biraz daha işin farkına varmışlardır.

Zizu_' Alıntı:
pinarsan83' Alıntı:
HAK VERİLMEZ ALINIR!!!
Sonuna kadar doğru söylüyorsunuz hocam.
Anakara ya hak aramaya geldik ama Ankara zümremiz bizi yalnız bıraktı. Umarım Ankaradaki arkadaşlar biraz daha işin farkına varmışlardır.
:alkis: :alkis:
250 kişilk eylem yapılırsa olan bu olur

genel bir yargı var öğrenciler zaten bilg kullanmayı biliyorlar çokda gerekli değil modundaa herkes :( bu kendi branş arkadaşlarımızda var en basta bugün toplantı yaparken kimya öğretmeni arkdaş benimde 2 saat bilişim dersi de 2 saat olucak gibi değil falan dedi.. diyecek lafım kalmadı :(( adama cevap vermek bile gelmedi içimden... bilerek yada bilmeyerekk yavaş yavaş hevesimizi isteğimiizi öldürüyorlar bu kesin..

Bilişim Teknolojileri Dersi 4 ve 5. sınıflarda kaldırıldı. Teknolojinin bu denli önemli olduğu bir çağda öğrencilerin teknolojinin yararlı ve zararlı yönleri hakkında bilgilendirilebileceği, bilinçlendirilebileceği en verimli dönemi 4. ve 5. sınıf olmasına rağmen kaldırıldı.

6. ve 7. sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi seçildi okulumuzda ve 6. sınıflar için 6. basamak 7. sınıflar için 7. basamak kitapları gönderilmiş. Geçen yılki 5. sınıflar 4. basamak, 6. sınıflar 5. basamak eğitimi aldılar; çünkü öğrencilerin seviyesine göre basamak seçmiştik. Bu yıl ki 6.sınıflar 6. basamak, 7.sınıflar 7. basamak eğitimi alacaklar yani 2 şer basamak atlayacaklar.7. basamakta programla dili öğretmeye çalışacağız öğrenmesi gereken bilmediği konular varken. 6. sınıflara Excelin ne olduğunu bilmeden Excelde Formül kullanmayı öğretmeye çalışacağız.Konuları temelleriyle birlikte verelim dersek 1 ders saatinde mümkün değil. Dersler kaldırılıyor aynı eski müfredatla yarısından devam ediyor.

Bu denli aceleye getirilmiş, düşünülmeden uygulanmaya koyulmuş, havada kalmış bir uygulamanın ortasında olmak gerçekten üzücü. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine dersiniz olsa da olur olmasa da olur; konular uysa da olur uymasa da, sizler olsanız da olur olmasanız da mesajı verilmesi içimizdeki bütün özveriyi kırmıştır. Bilişim Teknolojileri öğretmenleri görevleri olmadığı halde okulun teknolojik anlamda bir çok görevini özveriyle üstlenmektedirler. Bakım onarımda dahil. Bir eğitim fakültesi mezunu ve bir öğretmen olarak ben öğretmenlik yapmak istiyorum, formatörlük ya da tamircilik değil.

Bilişim teknolojileri mezunu olmayan öğretmenlere hala formatörlük belgesi veriliyor.Herhangi bir öğretmenlik oku 150 saatcik kursla formatör ol. 4 yıl Bilgisayar Öğretmenliği oku formatör ol. Allahtan 150 saatlik formatörlük kursu alacaksınız denmiyor.

sayın hocalarım lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. hocam eylemler de oldu. maalesef bizde bi sorun var.işte bu sorun ne .en zor nokta bu. mesela 2 ay açlık grevi yapan ancak hakkını alabiliyor. yada başbakan yanından geçerken gidip elini öpeceksin. derdini anlatacan. örnek bol. neyse sıkıntı çok birazda gülelim.

benim yaşadığım daha geçen hafta olan bir olay. bayan kayıt için okula müdürün odasına geldi. bende müdürün yanında oturuyorum. çocuğun tuvaleti gelmiş tuvalet soruyor bayan bak karşıda dedim. bayan dediki siz hizmetlimisiniz? diye sordu. yok bilgisayar öğretmeniyim dedim. sonra kaç defa özür diledi ama nafile. :D

mebi ben hayatı yeni yeni keşfetmeye başlayan bebeğe benzetiyorum. sobaya dokunma elini yakarsından anlamaz illa gidip değdirip yanacak sonra yapmaması gerektiğini anlayacak. Merakla bekliyorum şu fatih projesi uygulamaya geçsin şöyle biraz debelensinler de biz olmadan bakalım ne kadar idare edebilecekler. gerçi orda da bizi hizmetli olarak kullanmaları kaygısını taşısam da Eninde sonunda çark edecekler sbsde olduğu gibi, anlayacaklar birşeyleri ama işte.. Okulda bilgisayarla ilgili bir iş olduğunda kesinlikle yardım etmiyorum. niyetim yardım etmemek değil sadece biz olmadan hayata alışmalarını kolaylaştırmak :P

kardeşim hans, corç, viktor, aleksandır vs. tablet kitap kullanacak benim ahmedim mehmedim ayşem fatmam da kullansın da be kardeşim hans corç viktor en kıral laboratuvarlarda bilişim teknolojileri eğitimi alıyor.

emre kongar : sayın bakanım ilköğretimde bilgisayar dersleri kalkıyormuş.
nimet ç. : zaten bütün sınıflarda bilgisayar olacak bundan sonra gerek yok derse.
emre kongar : bu ingilizce eğitim yapan okulda ingilizce derslerini kaldırmaya benzemiyor mu?
nimet ç. : ......sessizlik.....

yorumsuz..

Okuldaki diğer branşlardaki çoğu arkadaş, ne olacak sizin haliniz, dersiniz kalmadı farkındalığı ve düşüncesine girmiş durumdayken, zümrelerimin çoğunlğu aman bana dokunmayın modunda

Arkadaşlar bence zümre toplantılarında karar marar almayalım. O alanı boş bırakalım.
Ortak bir yazı hazırlayıp Cumhurbaşkanına twit mi atsak.

Hala iş arayışındayım :mrgreen: Geçen gün 4 arkadaş cafe lokanta tarzı bir yer açalım diye düşündük deniz kenarında(Fethiye) aşağı yukarı kişi başı 50 bin koysak dedik 200bin eder. Sonra istediğimiz yer için belediyeye gittik. 10 yıllık 450 bin lira kira istediler :) Şimdilik beklemedeyiz ama bir yerden bu mesleği bırakacağım 3 yıl olur 5 yıl olur ama illa olur. Parayı batırsam bile fazla umrumda değil oda en fazla bu meslek gibi sıkıntı yaratır bünyede :)

Dip Not: Kendi memleketimde (Fethiye) evime en yakın okuldayım. Arabam evim var. Kendimize ait bahçemiz var birçok meyve sebze yetiştirdiğimiz kısaca en rahat durumda olan öğretmenlerden birisiyim buna rağmen çocuk gibi bizimle dalga geçilmesinden iyice arahatsız olmaya başladım gerçi bilişimcilerin bir araya gelip eylem yapabileceğindende zerre ümidim yok bize haktır.

Nazara geldik galiba, toplanıp da bir telli babaya gidelim yada eyüp sultanda mevlüt yaptıralım. Belki böyle haber konusu oluruz.

Geri