Bence eskiye göre 1000 kat iyi!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akif_van
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

akif_van

Aktif Üye
1. hocam size sınıf rehberliği verecem olayı yok...bana veriliyordu
2. hocam size nöbet verecem olayı yok bana veriliyordu
3. hocam 8-5 bekle olayı yok..beklettikleri arkadaşlar vardı...
4. YA BEN NORMAL FORMATÖRLÜĞE BAŞVURMAMIŞTIM 8-5 bekleyemem diye buna baş vurabilirim...:D :D :D

Bence hiç iyi değil 10 kat daha da kötü. Uygulama başlayınca göreceğiz. Eski işlere yenileri de eklenince superman bt olacağız.

bencede hocam abartmayın. sadece adı değişiyor bi değişiklik yok yine görevlendirme bi de lab sartı istiyor coğu okul labları kaldırıyor veya işler durumda değil örn afyon formatörlük basvurularına tep 1 faz labı olan okullara görevlendirme olmayacak demişti.

bence de cok iyi olmus tabi eksiklik var mesela nor molayı ama o da çözülecektir. anlayamadığım bişey var bazı arkadaşların yorumlarını okudukca şaşırıyorum, herhalde okula gitmeden derse girmeden hiçbir iş yapmadan full ekders (yetmez+ ekders) almayı bekleyen arkadaşlar var.bence bu düzenlemeyi yapan herkese özel bi uygulama yapsaydı bile yaranamazdı çünkü yetinmemezlik hep var yoplumda ve bu öğretmenlerden cıkınca şaşırtıyor birde zümmre öğretmenlerden çıkınca ağzım acık yorumları okuyorummmm

sanalomer' Alıntı:
Bence hiç iyi değil 10 kat daha da kötü. Uygulama başlayınca göreceğiz. Eski işlere yenileri de eklenince superman bt olacağız.
ya hocam nesi kötü? sadece 30 saat değil mi? ben 19 saay dersim var geriye kalan 11 saatte ne yapacaklar takla mı attıracaklar...anlamıyorum sizi...

akif_van' Alıntı:
sanalomer' Alıntı:
ya hocam nesi kötü? sadece 30 saat değil mi? ben 19 saay dersim var geriye kalan 11 saatte ne yapacaklar takla mı attıracaklar...anlamıyorum sizi...
30 saat olayı kendi yorumunuz (ki ben de öyle yorumluyorum), ama yazı idarecinin önüne gittiğinde çok farklı yorumlayabilir , ki yeterince farklı anlaşılmaya müsait
15 saat dersim var, okulum ikili, görevlendirmeler yapıldıktan sonra idareci ders programımın boş kalan bütün yerlerini BTREH BTREH diye doldurursa şaşırmam.

bil_tek' Alıntı:
bencede hocam abartmayın. sadece adı değişiyor bi değişiklik yok yine görevlendirme bi de lab sartı istiyor coğu okul labları kaldırıyor veya işler durumda değil örn afyon formatörlük basvurularına tep 1 faz labı olan okullara görevlendirme olmayacak demişti.
hocam 8-5 yok herşeyden önemlisi...adam beni 30 saatlik dilimi içerisinde çalıştırsında..ne yaptırırsa yaptırsın..ne yaptırabilir ki? herşeyi zaten yapıyoruz..okulun butun billerinin tamiri websayfası ve nöbet ve üstüne sınıf rehberliği ve belirli gün haftalar kutlaması ve full ek ders almıyorum...şimdi ne olacak...
nesi daha kötü olacak..sabah 7-12 çalışacağım sınıf olmayacak nöbet olmayacak....

zbrzbr' Alıntı:
akif_van' Alıntı:
sanalomer' Alıntı:
30 saat olayı kendi yorumunuz (ki ben de öyle yorumluyorum), ama yazı idarecinin önüne gittiğinde çok farklı yorumlayabilir , ki yeterince farklı anlaşılmaya müsait
15 saat dersim var, okulum ikili, görevlendirmeler yapıldıktan sonra idareci ders programımın boş kalan bütün yerlerini BTREH BTREH diye doldurursa şaşırmam.
hocam evet yeriye kalan 15 satinizi bt rehberliği diye dolduracak ama sadece 30 saat.....olacakkkk...başka şekilde yorumlanmaz eminim..biz sadece şizofren olduk hepsi bu....

İyi yönünden bakarsak; en azından adı sanı belli olan, çalışma saatleri iyileştirilmiş şekilde çalışacağız..
Diğer taraftan; Hala kadro yok, Norm yok,Ders yok..

akif_van' Alıntı:
sanalomer' Alıntı:
* Bakınız, bayanlar düşünülmüyor.
* O kadar çok iş çıkacak ki ağzınızla kuş dahi tutsanız işlerin çok büyük bir bölümüne yetişemeyeceksiniz, yaptığınız işler de göz görünmeyecektir. Hak etmediğiniz eleştirilerle karşılacaksınız. Okulunuz küçük bir okulsa belki biraz daha rahat olacaktır.
* Eski işlerin üstüne bir de yeni işler eklenecek.

Oysaki bilişim öğretmeni alanına son verilirse ve diğer tüm branşlardan isteyenlerin formatörlük görevlendirilmeleri yapılırsa, bu konudaki tüm problemler ortadan kalkacaktır.

MEB'in yapması gereken şey şudur:
* Bilişim öğretmenlerine istedikleri bir branşa geçmeleri için imkân vermelidir.
* Üniversitelerde de bilişim öğretmenlerinin başka alanlarda üniversitelerine devam etmesi için imkân verilmelidir.
* Bt öğretmenliği alanına yeni üniversite öğrencisi alınmamalıdır.
* Mevcut üniversite öğrencilerinin de alan değiştirmeleri için gerekli imkânlar sağlanmalıdır.
* Bir daha da geleceği net görülmeyen alanları açmamalı, kendi başına da vatandaşın başına da bela etmemelidir.

Adı güzelleşti:)
Formatör neydi öyle ya..
Bilişim tek. rehber öğretmeni daha iyi :D ..

akif_van' Alıntı:
zbrzbr' Alıntı:
akif_van' Alıntı:
sanalomer' Alıntı:
hocam evet yeriye kalan 15 satinizi bt rehberliği diye dolduracak ama sadece 30 saat.....olacakkkk...başka şekilde yorumlanmaz eminim..biz sadece şizofren olduk hepsi bu....
inşallah diyorum hocam.

Normlar kasım ayında güncellenecektir atıp tutmayın şimdiden...eskiye görede iyi olmus bence.alımlarda da mutlaka etkisini göreceğiz.bir gerileme yok yani ortada.ilerleyen süreçte hersey netleşecektir

delulojouh' Alıntı:
Normlar kasım ayında güncellenecektir atıp tutmayın şimdiden...eskiye görede iyi olmus bence.alımlarda da mutlaka etkisini göreceğiz.bir gerileme yok yani ortada.ilerleyen süreçte hersey netleşecektir
Atıp tutumayın deyimini beğenmedim. Burda kimse atıp tutmuyor hocam. Norm belirlenecek derken, normlar zaten bellidir, eksikler ve fazlalar da her sene zaten netleşir. Onu biliyoruz zaten. Bilmediğimiz bir şey varsa buyrunuz.

sanalomer' Alıntı:
akif_van' Alıntı:
sanalomer' Alıntı:
* O kadar çok iş çıkacak ki ağzınızla kuş dahi tutsanız işlerin çok büyük bir bölümüne yetişemeyeceksiniz, yaptığınız işler de göz görünmeyecektir. Hak etmediğiniz eleştirilerle karşılacaksınız. Okulunuz küçük bir okulsa belki biraz daha rahat olacaktır.

Oysaki bilişim öğretmeni alanına son verilirse ve diğer tüm branşlardan isteyenlerin formatörlük görevlendirilmeleri yapılırsa, bu konudaki tüm problemler ortadan kalkacaktır.

* Bilişim öğretmenlerine istedikleri bir branşa geçmeleri için imkân vermelidir.
* Üniversitelerde de bilişim öğretmenlerinin başka alanlarda üniversitelerine devam etmesi için imkân verilmelidir.
* Mevcut üniversite öğrencilerinin de alan değiştirmeleri için gerekli imkânlar sağlanmalıdır.
* Bir daha da geleceği net görülmeyen alanları açmamalı, kendi başına da vatandaşın başına da bela etmemelidir.
Allahım sen sabır ver bana...hocam şimdi bu eskisinden daha mı kötü oldu? eğer öyleyse ben hiç başvurmayayım :D ek ders sıkıntım zaten yok 19 bilgisayar 8 saat te beden eğitimi var :D bende iyi beden eğitimi derslerinden kurtuldum formatör olurum diyordum :D :D
ama nedense bana olumlu bir gelişme gibi geliyor ve bence herkes başvurmalı...başvurmayı düşünmeyen var mı? mesela siz?

sanalomer' Alıntı:
delulojouh' Alıntı:
Atıp tutumayın deyimini beğenmedim. Burda kimse atıp tutmuyor hocam. Norm belirlenecek derken, normlar zaten bellidir, eksikler ve fazlalar da her sene zaten netleşir. Onu biliyoruz zaten. Bilmediğimiz bir şey varsa buyrunuz.

norm belirlenecek demedim hocam norm güncellenecek dedim.bu yazıda norm hakkında bisy denemez ztn.ama bt sınıfı olan her okula bir bt rehber öğretmen görevlendirilecekse.bt alımlarıda iyileşecektir kanaatimce.bir anda 10 binlerce açık oluyor bu durumda da diğer branşlardan görevlendirmede bizim atamayı tıkanma noktasına getirmez

Ben başvurmayı isterim. Bana iyi. Bana çok iyi. Peki kendisine ağır gelecekler ne yapsın? Ben üstesinden gelirim işlerin.

Bir de işin hakkaniyet kısmı var. Bu kadar çok iş için verilen full ek ders (Normal alacağınızı net çıkardığınızda kalan fark aşağı yukarı 400 liradır) bu işin hakkına yeter mi?
(Not: Tabi ki ben mevcut düzende sonuna kadar çalışacağım ve her zaman için verilen görevleri bıkmadan usanmadan yapacağım. Fakat mümkün olsa branşımı da değiştirirdim)

Üstüne bir de bayan meslektaşları düşünmek gerek.

Görevlendirme ile keyfi bir şekilde olayın birilerinin inisiyatifine bırakılmaya devam etmesi de kötü.
Arkadan gelen bt öğretmen adayları için norm vaziyeti kötü.
Bir inşaat işçisini düşünün onun bile görevleri bellidir. Fakat bu görevlendirmelerle sözüm ona ortaya konulan çalışma çerçevesine hiç bir zaman bizim ülkemizde uyulmaaaaaz. Her zaman mobbing yapılır bizim ülkemizde hele ki mesleğiniz bilgisayar ile alakalıysa.

Öte taraftan, bu mesleğin geleceği net değildir hiç bir zaman da netleşmeyecek, sürekli yeni sorunlar türeyecektir. Bu yüzden bu branşa daha fazla geç kalınmadan, sorunlar daha da büyümeden, son verilmeli, isteyen diğer tüm öğretmenlerin de formatörlük görevlendirilmelerinin yapılmasına devam edilmelidir.

* Bir daha da geleceği net görülmeyen alanları açmamalı, kendi başına da vatandaşın başına da bela etmemelidir.[/quote]

:alkis: :alkis: :alkis:

sheva' Alıntı:
Adı güzelleşti:)
Formatör neydi öyle ya..
Bilişim tek. rehber öğretmeni daha iyi :D ..

evet arkadaşlar for-motor diye takılıyorlardı. şimdi rehberde demiyorum BTR DİYORUM.

En kötü ihtimal ikili öğretimde çizelgede derslerinizi sabah akşam dağıtırlar..(ki yapabiler mi bilmiuorum, çıkaramadım yazıdan) Böyle bir kötü niyet karşısında siz de sadece çizelgedeki ders saatlerinde çalışırsınız sadece, o da 40 dk fazla yok:) madem ders çizelgesi esas alınacak zayıf olmayın arkadaşlar, ezdirmeyin kendinizi..

ben de yazıdan haftada 30 saat anladım. çünkü kimsenin ders programına 30 saatten fazla yazmıyorlar normal ortaokul ve liselerde.

vay be herkes ne kadar sevmiş bu yeni ismi :mrgreen: ama bence bu ileriye değil bizi geriye götürecek.hele ki şu fatihi sistemini kurduktan sonra bir daha belki görevlendirme de yapmazlar. her zaman ki gibi ağzımızla kuş tutarız.çoğunuz görmezlikten geliyor ama adamların amacı bir şekilde bilişimcileri bitirmek.pek artısı olmayan bir çalışma.ama bunu sadece bizim için yapmıyorlar.kendi sistemleri otursun diye ve başka alan öğretmenleri de görev aldığı için.yine söylüyorum bu sonun başlancı.bu kadar açık ve net bence.adamlar ilerde her şeyi otomatiğe bağlayıp bizi de devre dışı bırakacaklar.az kaldı.tek çözüm alan değişikliği...

Bizim bilgisayar öğretmenleri gerçekten paranoyak bugün tamamen anladım artık eminim.

Nasıl kötü olmuş diyebiliyorsunuz?

Full ekders ve sadece 30 saat okulda kalma zorunluluğu. İş yükü filan artmadı aynı kaldı.

Kaldıki şu an formatörlük görevlendirmeleri yapılmadı okuldaki teknik işleri yine ben yapıyorum.

Ayrıca full ekders alıyoruz, birşeyler yapmak zorundayız.

Daha BeTeR olmaz inşallah. Ben de hep Rehber Öğretmenini olmak istemişimdir. :mrgreen: Afedersiniz "Psikolojik Danışman"ı. Efendim bazı arkadaşlarımız nöbetten sııftan bahsetmiş. Formatörsen ve 17ye kadar bekliyosan almıcaksın sınıf falan nöbette vermeyin diceksin. Şekil 1A. Yoksa nöbet de tuttururlar sınıf da verirler flaşlarını bile size taktırırlar.

Çok Programlı Liselerde de BTR öğretmen görevlendirmesi yapılabiliyor mu ?? bilgisayar bölümü de var okulda

Geri