Bende ygs ye girme kararı aldım

Kodla Büyü

hanibal07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Branşımızın getirdiği zorluklar,soru işaretleri ve belirsizlikler hepinizce malum arkadaşlar. Bu durumlardan mütevellit artık farklı bir uğraş ve mücadele vermem gerek diye düşündüm ve ygs ye hazırlanmaya karar verdim. Çözdüğüm bir kaç denemenin sonucu fena değil ama bilhassa soru tiplerini unuttuğumdan ve yaşında biraz ilerlediğinden dolayı soruları çözmek normalden fazla zaman alıyor ve zaman problemi yaşıyorum.

Bu konuda tavsiye verebilecek,önceki yıllarda sınav kazanmış veya denemiş kısacası her türden yorumlarınızı merak ediyorum. Saygılar.

Hocam 4 sene önce açık öğretim adalet yazdım, bitirp dgs ye girdim. Şu anda marmara hukuktayım, iki seneye de bitecek inşallah.. sadace sana değil, farklı bir arayış içinde olan bütün meslektaşlarıma tavsiye ederim..

Hocam geçen seneden girdim bende. Ahmet Yesevi üniversitesi bilgisayar mühendisliği ne yerlestim. 1.sinifla 2.sinif arasi bir yerde basladim. Su an için gayet iyi gidiyor üniversite. Tamamen uzaktan eğitim. Finaller Ankara İzmir ve İstanbul da. Dönemde bir kez. Hem çalışıp hem de mühendis olmak için mükemmel bir fırsat. Bi bak derim.

bende kazandım akdeniz hukuku fakat kayıt yaptırmadım geçen sene bu senede sınava girmedim. bu sene ygs ye girmeyi düşünüyorum. bakalım inşaallah çalışabiliriz.

hukuk'u bitirdikten sonra bakanlıklar arası geçiş yapmayı mı düşünüyorsunuz lemmings hocam

sadece branşımız sıkıntı değil.. Sıkıntı olan mesleğimiz.. Nereye gittiğimiz belli değil.. Eğitim günlük değişimlerle şekillenmez tam tersi tutarsızlaşır.. O yüzden ben de sizin gibi düşünüyorum.. Bazıları karamsarsın diyecek ama gerçek olan şu ki: geleceğimiz sıkıntılı..

lemmings' Alıntı:
Hocam 4 sene önce açık öğretim adalet yazdım, bitirp dgs ye girdim. Şu anda marmara hukuktayım, iki seneye de bitecek inşallah.. sadace sana değil, farklı bir arayış içinde olan bütün meslektaşlarıma tavsiye ederim..
hocam tam olarak kaç netle girdiniz ?

Benim aklımda da ftr yüksek okul kazanıp dgs ile 4 yıllık bitirme var arkadaşlar. Bu şekilde lys ye girmeden dgs aracılıyla okunacak iyi bölümler var mı bildiğiniz hukuk ftr dieyetisyenlik ten başka

Bende bu sene hiç çalışmadan fen bilgisi öğretmenliği kazandım kayıt yaptırdım 4-5 sene de fazla sarsmadan okumayı düşünüyorum

yusufcuk51' Alıntı:
lemmings' Alıntı:
hocam tam olarak kaç netle girdiniz ?
Hocam 4 sözel 2 sayısal vardı yanlış sayısı. Şöyle söyleyeyim, marmara birinci öğretimdeyim, dgs de ilk 500ün dışında kalınca devlet üniversitesi olmuyor. Talep fazla kontenjan az..

designbote' Alıntı:
bende kazandım akdeniz hukuku fakat kayıt yaptırmadım geçen sene bu senede sınava girmedim. bu sene ygs ye girmeyi düşünüyorum. bakalım inşaallah çalışabiliriz.

hukuk'u bitirdikten sonra bakanlıklar arası geçiş yapmayı mı düşünüyorsunuz lemmings hocam

Hocam kazanmayı çok istiyordum, çok şükür kazandım. Sonrası için bi hedef koymadım henüz.

bende aöf ilahiyat bitirmiştim dgs ile ankara ünv. ilahiyata geçtim 4 yıl kısmet se seneye brans değiştireceğim. uzaktvn eğitim kolay vs. hiç değilse bransımdaki belirsizlikten kurtulurum diyorum kısmet

hakanotuken' Alıntı:
Bende bu sene hiç çalışmadan fen bilgisi öğretmenliği kazandım kayıt yaptırdım 4-5 sene de fazla sarsmadan okumayı düşünüyorum

Hiç çalışmadan nasıl oldu hocam bu, bende düşünüyorum da cesaret edemiyorum.. 2009 mezunuyum üniden...

Çalışarak kazanan arkadaşlar nasıl çalıştınız? Hangi yayınevlerini kulandınız? Sadece YGS yok çünkü LYS de var :|

sayısal çıkışlıyız ama ingilizce öğretmeni olabiliyor muyuz yav, ben de ona takmış durumdayım :))

ozlem22' Alıntı:
sayısal çıkışlıyız ama ingilizce öğretmeni olabiliyor muyuz yav, ben de ona takmış durumdayım :))
üniversite sınavında dil sınavına da girip yeterli puanı alırsan olursun hocam :)

paradox99' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:

Hiç çalışmadan nasıl oldu hocam bu, bende düşünüyorum da cesaret edemiyorum.. 2009 mezunuyum üniden...

Allah seni inandırsın hiç çalışmadım, sonuçta tıp puanı ile öğretmen olmuş insanlarız, 2002 de bildiğiniz gibi 15 bin sıralamalarda idik, şimdi 150 bin sıradaki fen bilgisini kazanmak zor değil kanaatimce. Biraz baksam 3-5 deneme çözsem bilgisayar mühendisliği bile gelirdi.

hakanotuken' Alıntı:
paradox99' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:

Allah seni inandırsın hiç çalışmadım, sonuçta tıp puanı ile öğretmen olmuş insanlarız, 2002 de bildiğiniz gibi 15 bin sıralamalarda idik, şimdi 150 bin sıradaki fen bilgisini kazanmak zor değil kanaatimce. Biraz baksam 3-5 deneme çözsem bilgisayar mühendisliği bile gelirdi.

Yeter ki isteyin hocam doğru söylüyor. Tıp puanı ve sistemin saçmalığı nedeniyle öğretmen olmuş insanlar 3-5 deneme bile çözmeden istediği bölümü kazanabilir. Bende önce Toros Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini (Burslu) kazanıp zorla 3 defa (lise ve lisansta zaten okudum, kpds puanımda var ama haspamlar muafiyet için Kpds:90 istiyorlardı) ingilizce hazırlık okumamı istedikleri için kayıt yaptırmadım. Sonraki yıl puanım kırılmasına rağmen Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazandım, verilen muafiyetlerle 2 ile 3 sınıf arasında bir yerde devam ediyorum. Seneye de mezunum inş. İnanın bir tane bile test çözmedim sınavlara girerken; büyük ihtimalle sizlerinde çözmeye ihtiyacı olmayacak. Yeter ki bu saçma branştan kurtulmaya istekli olun gerisi geliyor.

Hocama katılıyorum. Ben Hacettepe mezunuyum. Zamanında ilk 10.000-15.000 içine girerek öğretmenlik yazdık. Şimdi ilk 30.000 e giren öğrenciler tıp yazıyor. Bizim zamanımızda doğru yönlendirme yoktu. Şimdi 500.000 nci bile Hacettepe'de bu bölüme girebiliyor. Ben de bu sene basında sınava girmeye karar verenlerdenim. Ygs bizim zamanımızdaki tek basamak yapılan öss ye göre daha kolay. Sadece lys matematik için biraz türev, integral bakmanız yeterli. Bu arada bende Pau Elektrik Elektronik Müh. kazandım. Şuan bu bölüme devam ediyorum...

mogretir' Alıntı:
Hocama katılıyorum. Ben Hacettepe mezunuyum. Zamanında ilk 10.000-15.000 içine girerek öğretmenlik yazdık. Şimdi ilk 30.000 e giren öğrenciler tıp yazıyor. Bizim zamanımızda doğru yönlendirme yoktu. Şimdi 500.000 nci bile Hacettepe'de bu bölüme girebiliyor. Ben de bu sene basında sınava girmeye karar verenlerdenim. Ygs bizim zamanımızdaki tek basamak yapılan öss ye göre daha kolay. Sadece lys matematik için biraz türev, integral bakmanız yeterli. Bu arada bende Pau Elektrik Elektronik Müh. kazandım. Şuan bu bölüme devam ediyorum...

Hacettepe böte kaç mezunusun hocam?

Geri