Beni sonunda öğretmenlikten soğuttular

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar.. Dün iki üç saatligine ookulda internet kesildi . Tabi memurlar durur mu. Fısırdaşmalar falan oluyor. Dün kulaklarımla duydum. Bi tane memur "yaw bu bilgisayar öğretmeni.." diye başladı gülüşmeler falan.. Ben içeri girince lafı degistirdiler.. 3 ay önce atandım. Meslekten hiç bu kadar soğumadım. O kadar işlerini yaptım. Bir işte sorun çıktı diye dillerine sakız oldum. Gece gündüz Kpssye bunun için mi çalıştım. Yeri geldiğinde sırf okulun işi aksamasın diye fazladan iş yaptım ama takdir göreceğimize bunlar başıma geldi.Akşam fazla mesai yaptım. Her bir memurun dediğini yaptım. Tecrübesiz olduğum için bazen hemen yapamıyorum, araştıriyorum yapıyorum. Dediklerinin yüzde 90ını yapmisımdır. Ama bi internette sorun çıktı diye arkamdan gülüyorlar. Yazıklar olsun. Hakkımı helal etmiyorum onlara...

Hocam Allah aşkına niye kendini strese sokuyorsun ya. Boşver gitsin ya duyma görme. Sanki her branş kendi branşını mükemmel biliyor ya da o memurlar kendi işlerini harika biliyorlar gibi hareket ediyorlar. Boşverin duymayın siz de gülün geçin :)

hocam "yav şu bilgisayar öğretmenimi" diyorlar o zaman işi yavaşlatacaksın.sen gereğinden fazla koşturursan kıymetin olmaz.Ha mesleğinin ve kazancının hakkını ver ama gereğinden fazlada koşturma.Kimin ne dediğininide umursama daha 3 aylıksın önünde 30 yıl var :D

ilk senemde bende aynı hatayı yaptım hocam,,aynenn sizin şu an yaptığınız gibi,,fazladan okulda da kaldım,her isteklerine koştum,,ama bi sorunda,bi olumsuzkukta bi işe yaramıyormuşum,,ne biçim bilgisayarcıymışım bla bla bla laflarını duyunca..
haaaaa dedim,,demekki bunlara anladığı dilden cevap verecem
ikinci senemde kılımı kıpırdatmadım..ne sorsalar beni bilgisayarcı değilim,hele tamirci hiç değilim,,bilişim teknolojileri öğretmeniyim,nasıl ki matematikçiye bu işi yap diyemezsiniz,,bilmezse hiç yapamaz ,,bende "öğretmenim"" dedim,,hiç bir işlerini yapmadım..
o zaman kıymete bindik,,değerimiz anlaşıldı..

içeri girip soracaktın ne olmuş o bilgisayar öğretmenine diye. Dik dur yoksa hem işlerini yaptırırlar, hem arkandan laf ederler, hemde ezerler.

pinaraytas' Alıntı:
ilk senemde bende aynı hatayı yaptım hocam,,aynenn sizin şu an yaptığınız gibi,,fazladan okulda da kaldım,her isteklerine koştum,,ama bi sorunda,bi olumsuzkukta bi işe yaramıyormuşum,,ne biçim bilgisayarcıymışım bla bla bla laflarını duyunca..
haaaaa dedim,,demekki bunlara anladığı dilden cevap verecem
ikinci senemde kılımı kıpırdatmadım..ne sorsalar beni bilgisayarcı değilim,hele tamirci hiç değilim,,bilişim teknolojileri öğretmeniyim,nasıl ki matematikçiye bu işi yap diyemezsiniz,,bilmezse hiç yapamaz ,,bende "öğretmenim"" dedim,,hiç bir işlerini yapmadım..
o zaman kıymete bindik,,değerimiz anlaşıldı..

Aynen bende boyle yapiyorum ve daha rahatim. Her ise kosunca sanki okulun islerini yapmak zorundasin gibi bakiliyor bir zaman sonra. Diger ogretmenler derse girip cikiyor hemen eve gidiyor kimsede sunu yap bunu yap diretmiyor. Bence her ise bulasma ve herkes gibi ol. Kafan daha rahat olur :)

cinefil' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.. Dün iki üç saatligine ookulda internet kesildi . Tabi memurlar durur mu. Fısırdaşmalar falan oluyor. Dün kulaklarımla duydum. Bi tane memur "yaw bu bilgisayar öğretmeni.." diye başladı gülüşmeler falan.. Ben içeri girince lafı degistirdiler.. 3 ay önce atandım. Meslekten hiç bu kadar soğumadım. O kadar işlerini yaptım. Bir işte sorun çıktı diye dillerine sakız oldum. Gece gündüz Kpssye bunun için mi çalıştım. Yeri geldiğinde sırf okulun işi aksamasın diye fazladan iş yaptım ama takdir göreceğimize bunlar başıma geldi.Akşam fazla mesai yaptım. Her bir memurun dediğini yaptım. Tecrübesiz olduğum için bazen hemen yapamıyorum, araştıriyorum yapıyorum. Dediklerinin yüzde 90ını yapmisımdır. Ama bi internette sorun çıktı diye arkamdan gülüyorlar. Yazıklar olsun. Hakkımı helal etmiyorum onlara...
benim 10. yılım hocam, ilk senelerimde bende yaşadım bunları, ama böyle böyle öğrenip tecrübe kazanacaksınız, birdaha yapmayacam deyip uzaklaşmayın, ne kadar uzak durursanız o kadar gerilirsiniz, taki ipler sizin elinize geçene kadar bu tür dedikodular olur, ipler sizin elinize geçince bu adam işin piri uzmanı vb gibi dedikodular kulağınıza gelecektir, işte o zamn tv de atın intikamı var, burayada yazarsınız olanları bizde elimizde çekirdek okr okur güleriz. :)

sende gül onlarla çok biliyorsan sen yap, ha bilmiyorsan çok konuşma de:D
sıkmayın canınızı hocam hepimiz benzeri durumlarla insanlarla karşılaşmışızdır.

Ben bi de formatör olduğum için biraz daha sıkıntı...Derse de giriyorum, bu tip arkadan konuşan insanlarla da karşılaşıyorum. ama neyse haklısınız. Ne kadar değer görüyorsan o kadar değer vereceksin bu hayatta... Artık değerimi bilsinler şimdi bakalım. İşleri düşer nasıl olsa... yapmayacağım demiyorum ama değerimi hissettireceğim onlara ;)

hastasıyız dede' Alıntı:
cinefil' Alıntı:
benim 10. yılım hocam, ilk senelerimde bende yaşadım bunları, ama böyle böyle öğrenip tecrübe kazanacaksınız, birdaha yapmayacam deyip uzaklaşmayın, ne kadar uzak durursanız o kadar gerilirsiniz, taki ipler sizin elinize geçene kadar bu tür dedikodular olur, ipler sizin elinize geçince bu adam işin piri uzmanı vb gibi dedikodular kulağınıza gelecektir, işte o zamn tv de atın intikamı var, burayada yazarsınız olanları bizde elimizde çekirdek okr okur güleriz. :)

Hocam zaten müdürbaşyardımcısı "senden memnunuz çalışkansın" dedi. Müdür de böyle söylemiş galiba... Bunları bari duydum ama memurlar canımı sıktı.. alışırım umarım..

kim bu memurlar hocam interneti kesilince okey oynayamayan memurlardan mı?
ben yiboda çalıştım bir sene orada çalışan bir mutemet vardı internetten okey oynardı. İnterneti gidince de veryansın ederdi. Onun gibiyse takma kafana zaten
sana bir de tavsiye işin olmayanı yapma gereğinden fazla çalışma çünkü hiçbir iyilik cezasız kalmaz unutma

hll_bilisim' Alıntı:
kim bu memurlar hocam interneti kesilince okey oynayamayan memurlardan mı?
ben yiboda çalıştım bir sene orada çalışan bir mutemet vardı internetten okey oynardı. İnterneti gidince de veryansın ederdi. Onun gibiyse takma kafana zaten
sana bir de tavsiye işin olmayanı yapma gereğinden fazla çalışma çünkü hiçbir iyilik cezasız kalmaz unutma

hocam bir memur internette ne yapabilir ki? İşi ile alakalı olmayan şeylere bakar.işi ile alakalı şeylere Baksa bile anca ayda bir defa bakar... İnternet giderse hemen onlar geliyo. Sıkılıyorlar galiba

İnsanların bir çoğuna yaranamazsın hocam.Hak edene hakkını ver.Memur arkadaşlara da haddini bildir.Onların işlerine yardımcı olmak veya rehberlik etmek zaten senin işin değil.Öyle boş oturup gıybet yapmak nasılmış bakalım. :verymad:

Ayrıca bence zamanın da vermeyeceğin gerekli tepkiler ilerde patlamalara dönüşür(Şahsi tebrübemdir). Efendilik hak edene yapılır.

cinefil' Alıntı:
Ben bi de formatör olduğum için biraz daha sıkıntı...Derse de giriyorum, bu tip arkadan konuşan insanlarla da karşılaşıyorum. ama neyse haklısınız. Ne kadar değer görüyorsan o kadar değer vereceksin bu hayatta... Artık değerimi bilsinler şimdi bakalım. İşleri düşer nasıl olsa... yapmayacağım demiyorum ama değerimi hissettireceğim onlara ;)
Formatör kelimesi ile Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Görevlendirmenizin olduğunu ifade etmek istemişsiniz sanırım.
Bazı kişilerin alışkanlıklardan ve bilgisizlikten dolayı yanlış konuşmalar yapması sık rastlanan bir durum. O kişilerle bilgilendirici ve durumu açıklayıcı konuşmalar yapmak, yapmanız gereken ilk davranış olacaktır.

ben de herkesin her istediğini yapmaya çalışırım elimden geldiğince...
ama dünya bu ya, hep aynı şeye geliyoruz maalesef:
bu dünyada deveye diken insana ........ demişler
doğru demişler...

Geri