benim için çok önemli lütfen bakar mısınız?

Kodla Büyü

blankkeyframe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba.. Bugün çok önemli bir karar vermem gerekiyor sizlere da danışayım dedim.
1.5 yıllık öğretmenim ve zorunlu hizmet olmayan bir okuldayım ve okulum ilkokul oldu haliyle norm fazlası oldum ve dönüşüm yapılacak olan okulda da bilişim öğretmeni olduğundan kadrom oraya geçincede norm fazlası olacağım.
Şimdi bu durumdan ötürü milli eğitim atama bölümüne gittim dilekçe yazdım ve bana açık olan gidebileceğim okulları söylediler 21 Hazirana kadar bunlardan birini seç ve senin kadronu oraya alalım dediler bende şehir merkezine 30 dk uzakta zorunlu hizmeti 4 yıl olan bir okul tercih ettim git gel yapmayı düşünüyorum.
fakat şöyle bir durum var 21 hazirandan sonra il içi ve il dışı atama olacak eğer ben o zorunlu hizmet olan okulu seçmezsem bu tayinlerden faydalanacam bu faktör var bir de şehir merkezinde zorunlu bir hizmet olmayan okul seçip hiç 30 dk lık yolla uğraşmasam mı ne dersiniz? zaten 3 yıla kadar evlenirim zorunlu hizmetten yırtarım diye düşünüyorum sizce ne yapayım dilekçemi geri alıp merkezden bir okula mı gidiyim yoksa zorunlu hizmete mi çok kararsız kaldım ve zamanım çok kısıtlı..

il içi ildışından nasıl faydalanacaksınız anlamadım. evlenme planın varsa yaz zorunlu hizmet olmayan büyük okulu hocam dersi yolu düşünme kafan rahat olsun. ben 3- 5 senedir git gel yapıyorum yoruluyor insan bir müddetten sonra rahatım servisim var ama yoruluyor insan. ben aynı durumda olsam merkezde kalırdım diyelim ki evlenmedin 3 yıl sonra gidip gelirsin ne kafa yoracan şimdiden

zorunlu hizmet olmayan bir okulda olduğum için zorunlu hizmet olan bir okul tercih edebiliyorum 3 yıl çalışma şartı aranmadan il dışında geçen seneki kılavuzda öyle bir madde var tabi bu sene o madde olacak mı o da merak konusu..

hocam 1.5 yıl önce başladıysanız, eğer 2 yıl içinde evlenemezseniz 2 yıl sonra bu tarihlerde rotasyona tabi olacaksınız. ayrıca aday varmı bilmiyorum ama evleneceğiniz kişinin ya zorunlu hizmetini yapıyor olması lazım yada muaf olmalı. bence 4 yıllık zorunlu hizmet süresi olan bir okul bulduysanız kaçırmayın derim. bazı şeyleri risk etmemek gerekir. 30 dk fazla bir yol değil. büyük şehirlerde çalışan arkadaşlarımızın çoğu şehir merkezindeki okullarına giderken bile 30dk-1 saat arası yolculuk ediyorlar. tabi sizin hayatınız sizin kararınız. ayrıca hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. ya bu sürede evlenemezseniz yada evlenmek istediğiniz kişi zorunlu hizmet olmayan bir okulda çalışıyorsa ne olacak? beraber şehir değiştirmek daha sıkıntılı olabilir. o dönemde kendi ilinizdeki zorunlu hizmete giren okullar açık olmayabilir. bunu askerlik gibi düşünün, zorunlu hizmetiniz ne kadar çabuk biterse o kadar erken hayatınızı düzene sokarsınız.

zorunlu hizmet derken bu sorunlu olmasın diye düşünüyorsanız önce çalıştığınız yer önemli...iyice araştırın okulları(30 km gidip gelme cok onemli değil)evlilik ve/veya zorunlu hizmet birlikte düşünmenin nasıl bir sonuç doğuracağına en iyi siz karar verirsiniz... :)

sen sen ol peşin peşin zorunlu hizmeti yapma,
zaten en kötü ihtimalle yapacaksın zorunlu hizmeti,
maalesef meb zorunlu hizmeti yakaladığına yaptırıyor.

kpss ile kadroya geçtiğimde memlekette norm açtılar kadroya geçer geçmez memlekete gidebiliyordum.
dedim burda ilköğretimdeyim memlekettede ilköğretim açmışlar şunun şurasında 1-2 ay kalmış yazın meslek liseleri açılır mesleğe giderim memlekette bi de memlekete gidip 3 yıl ilköğretimle uğraşmiyim...
2 yıldır memleketin norm açmasını bekliyorum kaldım buralarda...

burası türkiye maalesef...
sanırım anladınız.

evlilik için bu kadar basit bir şey gibi bahsetmen garip geldi hocam. senin kişisel planların dışında, bulunduğun yerden memnunsan 30 dakikalık yol sıkıntı olmayacak bir yol. fırsatı bulmuşken değerlendirmen faydalı.

Hocam mecbur kalmadıkça gereksiz uzak okullara gitmeyin. Yarın kime neye nasıl af çıkacağını bilemeyiz. Burası Türkiye.

hocam tercih yapmadan önce keşke sorsaydınız şimdi sizin il içi hakkınız öldü inanın şu anda bulundugunuz yerde kalsaydınız çok daha ii olacaktı geri dönüşü varsa dönün şu anda ben bu durumdan muzdarip oldum

Geri