benim sorunuma bir çareeee..

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar ben artık çıldırıcam..artık 10.yazışım filan herhalde millet ezberlemiştir ama tekrar yazıyorum..ne yapmam gerektiği konusunda fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum.. eylül ayında il içi tayinle geldiğim ortaokuldaki Bt sınıfı ilkokul binasına taşınmış 4+4+4 mevzusundan dolayı ortaokulda güya yer kalmamış,ben tayin isteyeceğim sırada müdür bana bunu söyledi, ama herhangi bir sorun olursa sınıfı tekrar alırız ortaokul binasına dedi..bu arada ortaokul kısmında idareci yok, ilkokulun müdürü var sadece başka idareci de yok. ben de tamam dedim 6 yıllık düzenimi bozdum kalktım geldim bu okula. içimde hep bu olaydan dolayı sıkıntılar vardı, sınıfımın ilkokulda olması, benim kendime okuluma ait hissedememem, ortaokul yan binada da olsa gidemiyorum sürekli. en büyük sorun da tenefüslerde sınıfı kullanmak isteyen ortaokul öğrencilerini sınıftan çıkartmak zorunda kalmak çünkü müdür tenefüslerde ilkokul binasında ortaokul öğrencisi görmek istemiyor. düşünün ya asıl ortaokul öğrencisine lazım bu sınıf ve gördüğünde yaka paça çıkarıyor çocukları. çıkışta gelsinler diyor..çıkışta okulda durmak zorunda değliim diyorum, en azından 3e kadar durucaksın 6 saat dersin var maaş karşılığını bile dolduramıyosun dedi..böyle bir zorunluluk var mı yanii 15 saat derse girme zorunluluğu?? neyse dersin zorunlu olması haberinden sonra bu sabah yine şansımı deniyim dedi..güzel güzel anlatıyorum bu sınıf ortaokula lazım diyorum, oraya tekrar taşınması lazım diyorum. yer yok diyor, halbuki şu an tekn tas öğretmeninin çalışmalarının konduğu depo gibi bi yer var orası sınıf yapılıp, bu sınıf da tekrar eski yerine alınabilir..yok müdür yardımcısı odası olucak filan diyor. yahu 1 senedir idarecisiz devam etmiş bi okul için gelip gelmeyeceği de belli olmayan müdür yardmcısı için oda ayrılıyor. yarın bir gün bu iki okul arasına duvar örüldüğünde ortaokul öğrencisi ders için nasıl gelecek Bt sınıfına?? ayrıca demirbaş olarak BT sınıfı ilkokulun sayılacakmış bu durumda okulumda BTR de olamıyorum ek ders yok bişey yok.. ben artık düşünmekten kafayı yicem..ben tayin isterken öyle dememiştiniz diyorum ortaokula tekrar taşırız demiştiniz diyorum onu da inkar etti, ben yalancı durumuna düştüm iyi mi..yahuu sabah sabah moralim bozuldu yine..bana bi akıl verin..milli eğitime gitsem bu işi çözebilir miyim sizce??

Hocam dersin ve BTR görevin yoksa okulda durmak zorunda değilsin BTR görevi de eskisi gibi 8-5 değil 30 saat üzerinden ders programına yerleştirilmek suretiyle yapılmakta. dersin görevin biterse çeker gidersin.

hocam sen müdürün ile birdaha konuş eğer sorunu çözmez ise ilçeye haber vermek zorunda kalacağını anlat yine çözmez ise ilçeye sorunu bildir gerisi çorap söküğü gibi gelir.

ben de birebir aynı durumdayım.sınıfı taşımak derken...altyapıyı komple götürmek okadar kolaymı merak ettim?

Sayın hocam okulda kalmak zorunda falan değilsin. ben de bir süre sadece 6 saat derse girdim. hatta farklı bir ilçede oturuyordum. haftada bir gün okula gidiyordum. daha sonra btr oldum. sana ne kadar ders verildiyse o kadar okulda durursun. yok illa 15 saat diyorsa bulsunlar sana 15 saat ders onlara gir. bu senin değil milli eğitimin problemi. ama dersin bittiğinde veya okul çıkışında bekle diyemez. lab olayında ise milli eğitimden birşey çıkacağını sanmıyorum. ama riske girmek istersen bir deneyebilirsin. neticede müdür allem eder kallem eder ilçeyle arayı bulur. tecrübeyle sabittir. ders dışında öğrencileri alma diyorsa alma hocam o kadar basit. ama gelen her öğrenci ve veliye müdürün çocukları buraya almayı yasakladığını söyle ve müdüre yönlendir. bırak o cevap versin herkese. yani pasif direnişle yıldırma politikası uygulayabilirsin. uzun vadede sonuç getireceğinden emin olabilirsin. tabi bu arada hiç bir makineye elini sürme.

Lab konusunda benim de benzer bir sorunum var arkadaşlar şimdiki okulumda 20+1 güzel bir sınıfım var ancak okulum ilkokul oldu dönüşüm sebebiyle seneye yakındaki başka bir ortaokula geçirileceğiz ve lab ilkokul binasında kalacak içim yanıyor ama bir çare yok sanırım

geronimo10' Alıntı:
tabi bu arada hiç bir makineye elini sürme.

daha geçen gün 10-15 tane kasa geldi tek tek formatla, ramini yükselt vs. işlemleriyle uğraştım ve bir gün öğretmenler odasında hepsini yetiştiremiyorum dediğimde aldığım yanıt 6 saat derse girip 24 saat oturuyosun sözleri oldu..çok kırıldım, her seferinde enayi yerine konuyorum..en iyisi il dışı tayin isteyip gitmek..

hozgulen' Alıntı:
Lab konusunda benim de benzer bir sorunum var arkadaşlar şimdiki okulumda 20+1 güzel bir sınıfım var ancak okulum ilkokul oldu dönüşüm sebebiyle seneye yakındaki başka bir ortaokula geçirileceğiz ve lab ilkokul binasında kalacak içim yanıyor ama bir çare yok sanırım

belki orda lab vardır onunla idare edersiniz..ben de o da yok..

15 saate kadar idare görev verebilir diye biliyorum.
Ayrıca ilçeyi bilgilendirirseniz bt sınıfını ortaokula taşırlar büyük ihtimalle çünkü ortaokulun malıdır o.

sendikaya gideceksin hocam. biz burdan senin için birşey yapamayız. sendika en iyi yol olur şu an senin için.

hocam 4+4+4 yüznden bu yılın başında müdür sınıf öğretmenleri norm fazlası olmasın diye bt sınıfını kapatı sınıf yaptı. bilgisayarları da sınıflara dağıttı. mili eğitime gidip durumu anlattığımda aman hocam sınıfta bilgisayarla işleyiverirsin dersini diyerek başından savdılar beni. müfettiş geldiğinde müdüre açık açık bana tek kelime ederse ders işleyişimle ilgili topu size atarım hocam dedim. ne yaptı etti bilmiyorum ama müfettiş herkesi teftiş etti beni teftiş etmedi. teftiş edilmediğime sevindim ama bir yandan da öğretmen yerine koyulmamak üzdü beni. bu yıl dersimi sınıfta işledim 1 bilgisayarla. seneye zorunlu olacağını duyunca hem çok sevindim hem de kara kara düşünmeye başladım. anlatmaya çalıştığım bu durumda olan sadece siz değilsiniz. bundan sonra yapılacak olanlar da belli. tablet saçmalığına son verilip fatih projesi kurulurken bir tane de bt sınıfının kurulması. olanların da yenilenmesi. hakkımızda hayırlısı...

birilerini araya koyup da idareyle yüz göz olmak da istemiyorum. yanii tatlı dille olsa bu işler diyorum ama onunla konuşurken bile hemen bi gerginlik çıkıyo sesler yükseliyo, sadece benimle değil diğer öğretmenler de bu durumundan şikayetçiler.. şu an ne yapacağım konusunda kararsızım aklım durdu.

BTR olmadığınız için maaş karşılığı hatta 21 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Tabi bu kadar ders bulabilirlerse. Bulmaları da onların sorunu. Verirlerse girmem diyemezsiniz.

BTR olsanız bile 30 saat değil , okuldaki ders saati bakımından orta okullarda 35 , liselerde 40 saat okulda durmak gerekiyor.

Durumunuz için ; ders saatlerinde sınıfınızda olun. Çıkışlarda durmanıza gerek yok. Tenefüslerde gelmek isteyenleri de müdüre yönlendirin.

Kolaylıklar diliyorum

maaş karşılığı 15 saat olduğu için idari görev verebilir ama canının istediği gibi değil. ders programında dersmiş gibi yer alıyor. 6 saate giriyorsan 9 saatte idari görev olarak ders saatine yazılıyor. ders dışında seni tutamaz. Ama bunu çoğu müdür yapmıyor. genelde gıcıklık olsun diye yapıyorlar.

Geri