BENQ Projeksiyon Cihazı Kırmızı Rengi göstermiyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan byvector
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

byvector

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okuldaki BENQ markalı Projeksiyon cihazı Kırmızı rengi göstermiyor. Sizce neden olabilir. Bağlı olduğu PC'de sorun yok. Görüntü ayarlarındada sorun olduğunu sanmıyorum. Sebep nedir sizce?

projeksiyon direk kasaya mı bağlı? ben de uzatma ile bağladığımda kırmızı rengi göstermiyor. Yada hem monitöre hem projeksiyona yansıtıcı kablolardan kullanınca görüntü sorunlu oluyor.

kardeşim benim okulda da projeksiyon makinası sadece yeşil gösteriyordu ben ampülünün bittiğini sanıyordum ama taktığım yeri değiştirdim (bazılarında 4 çıkış oluyor) rengi düzeldi. sen denedin mi bütün çıkışları teker teker....

o çıkışlardan olabilir bide bilgisayardan projeksiyona bağladığın ara kablosunu değiştirmeyi dene bende de bu tip bi sorun vardı meğer bi pin eğilmiş mi kırılmışmıydı öyle bişey

Bu söylediklerinizi yarın bi okulda deneyeyim bakalım olacakmı. İlgi ve alakanız için teşekkürler

bilgisayar ve projeksiyon arasında kırmızı rengi taşıyan hatta bir sorun var.
kabloyu incele üzerinde ezik kesik varmı kontrol et. yoksa kablo ucundaki konnektörlere bak pinlerden kırık yada eğilmiş varmı. var ise o konnektör değişmeli

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 621/detay/
alın bundan kablo ucundaki konnektörü değiştirin, elinizde de bulunsun

Eğer kaloda bir sorun yoksa yani, sağlam başka bir kabloyla denediğinde aynı sorun varsa, sorun projeksiyonun giriindedir. Buradaki giriş devresindeki kırmızı hattı gidiktir, tamiri mümkündür.

Bilgisayar çıkışında sorun olma ihtimali az ama olabilirde...

Geri