BENQ projeksiyondan ve monitörden aynı anda görüntü alma

Kodla Büyü

irfbaba

Site Gezgini
Arkadaşlar Vestel Promega sistemler kurulu laboratuarda.DVI-VGA dönüştürücü aldım aynı anda hem ekrandan hem de projeksiyondan görüntü almak için ancak dönüştürücüyü kasaya bağlayıp projeksiyonu açtığımda görüntü sadece ekranda görünüyor.Ekran kartının bütün özelliklerini denedim ama bi sonuca ulaşamadım.Acaba dönüştürücüden mi kaynaklanıyo çünkü farklı diş sayısına sahip dönüştürücüler var.
Adapter_DVI_to_VGA.jpg
dvi-vga-dongle_6_1327.jpg

bendeki dönüştürücü 24 dişli olan...Yardımlarınızı bekliyorum...

Hocam Bilgisayarı başlatmadan önce Projeksiyon açık olması gerekir. Ayrıca RGB ye projeksiyonu, Dönüştürücüye de ekranı bağlamalısın.

dönüştürücü almana gerek yoktu benq bendede var ekran kartı ayarından klonlama yap

Ekran kartının kolanlama özelliği çıkmıyor ki arkadaşlar ekranı vga dönüştürücüsüyle beraber dvi çıkışına projeksiyonu da vga kablosuyla vga çıkışına bağladım ama yine aynı sonuç vga çıkışına bağladığım projeksiyonda görüntü var ekranda sinyal yok yazısı tersini yaptığımda da ekranda görüntü var projeksiyonda görüntü yok...

bu adaptörü takdığımızda herhangi bir ayar yapmadan görüntü hem monitör de hem de projeksıyonda görünecek mi?

dndd' Alıntı:
hocam bosuna uğraşma o vestellerde ekran kartında dvi cıkısı göründüğüne bakma calısmıyor bende gecen sene cok ugrastım olmadı ayarlardan felan değil en kolayı bitane coklayıcı alman ben öyle cözdüm 5 - 6 tl
http://urun.gittigidiyor.com/VGA-COKLAY ... ZZ19212281

Hocam bu üründen bizim okuldaki bi bilgisayarda da kullanıyor öğretmen arkadaşımız ancak renk kaybı oluyor, görüntünün netliğinde bi sorun yok ama renkler karma karışık olyor bazen mavi tonları bazen yeşil tonlarında.

Eskişehirde çalışan arkadaşım senin derdinin çözümü başka bir dönüştürücüyle tekrar denemen, daha önce de belirttiğim gibi VGA çıkışına Projeksiyonu, DVI den dönüştürdüğün VGA çıkışına da Monitörü bağlamalısın.
Nvidia Kontrol Paneli kurulu değilse aşağıdaki linkteki dosya ile kurabilirsin.

http://www.4shared.com/file/110584259/e ... _whql.html

Senin yaşarığın sıkıntıyı ben de geçen sene yaşadım ve bu şekilde çözdüm. Bende de Vestel Promega kurulu Labda BenQ Projeksiyon var.

görüntüyü kasadan projeksiyono ver, projeksiyondanda monitöre aktar. neden çoklayıcıyla falan uğrasıyorsunuzki

bibiku' Alıntı:
dndd' Alıntı:
hocam bosuna uğraşma o vestellerde ekran kartında dvi cıkısı göründüğüne bakma calısmıyor bende gecen sene cok ugrastım olmadı ayarlardan felan değil en kolayı bitane coklayıcı alman ben öyle cözdüm 5 - 6 tl
http://urun.gittigidiyor.com/VGA-COKLAY ... ZZ19212281

Hocam bu üründen bizim okuldaki bi bilgisayarda da kullanıyor öğretmen arkadaşımız ancak renk kaybı oluyor, görüntünün netliğinde bi sorun yok ama renkler karma karışık olyor bazen mavi tonları bazen yeşil tonlarında.

Eskişehirde çalışan arkadaşım senin derdinin çözümü başka bir dönüştürücüyle tekrar denemen, daha önce de belirttiğim gibi VGA çıkışına Projeksiyonu, DVI den dönüştürdüğün VGA çıkışına da Monitörü bağlamalısın.
Nvidia Kontrol Paneli kurulu değilse aşağıdaki linkteki dosya ile kurabilirsin.

http://www.4shared.com/file/110584259/e ... _whql.html

Senin yaşarığın sıkıntıyı ben de geçen sene yaşadım ve bu şekilde çözdüm. Bende de Vestel Promega kurulu Labda BenQ Projeksiyon var.
bu kabloyu iki okulda da kullanıyorum herhangi bi problem yok program felan kurmanıza gerek kalmıyor zaten cok karmasık bişe değil paralel bağlantı
görüntü kalitesi biraz düsüyor aslında projeksiyona giden kablonun uzun ve kalitesiz olmasından kaynaklanıyor bu kabloların iç direnci yüksek dolayısıyla frekans düsüyor
ben üç kere değiştirdim dvi-vga dönüştürücüyü çalışmıyor kendi bilgisayarımda kullanıyorum ayarlamalarda bi problem yok eger aynı bilgisayarsa (vestel promega) çalışmıyor
dvi cıkısı çalışmıyor
klonlamayı bosver sadece dvi cıkısını kullanmayı dene monitöre bağla vga yı kullanma eger monitörden görüntü alırsan ayarlardan ugrasırsın
birde bu sekilde renk kaybı genellikle fişlerin yuvaya tam oturmamsından kaynaklanır
bir ekleme daha denizlerb nin dediği gibi de olur

denizlerb' Alıntı:
görüntüyü kasadan projeksiyono ver, projeksiyondanda monitöre aktar. neden çoklayıcıyla falan uğrasıyorsunuzki
Projeksiyonun tavana bağlı olduğunu düşünürsek kablo trafiği işi bozuyor. Bende çok uğraştım ama sorunu VGA çoklayıcı alarak çözmüştüm.Gayet memnunum, sorunsuz çalışıyor.

hocam ekran kartının markası nedir? klonlama özelliği vardır muhakkak, kurcalamak lazım biraz. ekran kartının cd sinden kontrol merkezi programını kurdunuzmu?

hocam ben öğretmen ana bilgisayara format attım ben de de çalışmıyordu aynı anda. bir haftadır uğraşıyorum kurtarma dvd leri çalışmadığı için driver leri internetten indirdim
sen de ekran kartının driverinin full sürümünü indir ben ilkten küçük boyutta bir driver indirdim ati radion x300 bunda klon özelliğği yoktu daha sonra daha büyük boyutta bi driver buldum catalyst...diye eklentili onu kurunca orada klon diye özellik göründü oradan yaptım sen de ekran kartının güncel driverini indir çalışacağını düşünüyorum

denizlerb' Alıntı:
bazı projeksiyonlarda vga çıkışını menüden açmak gerekiyor acaba projeksiyonun vga çıkışı açık değil mi?

hallettiniz mi bilmiyorum hocam ama benim labtada aynı sistem var sorunsuz kullanıyorum ekran kartınız msı marka nvidia geforce 6200 le dir muhtemelen masa üstüne sağ tıklayıp NVIDIA EKRANI -->ANALOG GÖRÜNTÜ BİRİMİ derseniz acılan pencerede nwiew de çoğalt diye bi secenek var onu seçin çalışacaktır. iyi çalışmalar

klonlama özelliği var cbsrkn hocam dediğinin aynısını yaptım ama sanırım benım dönüştürücüden kaynaklanıyor sorun.Böyle giderse vga çoklayıcı alacam iyi bir fikir gibi geldi bana...

ekrn kartı özelliklerinden çoklu ekran ayarlarını yapman lazım hocam

denizlerb' Alıntı:

bende öyle yapıyorum ancak...projeksiyon kapatılınca monitörün görüntüsüde gidiyor...nabcam şimdii

pekii bu klonlama özelliğini kullanırken kablo bağlantıları nasıl tek kabloyla olmuyodur heralde

Geri