Benzer alan adını alan neler yapılır?

Kodla Büyü

hyenali

Aktif Üye
haber55samsun.com alan adım var fakat haber55.com/org/net alanad ısahibi bunun olamayacağını dava açıp siteyi kapattıracağını idda ediyor. Bu durumda ne yapabilir. Onun siteisnde haber çalma falan yok. Bir de İHA resimlerinin izinsiz kullanılamayacağını söylüyor ama ben iha dan hiç almadım ama google dan aldığım siteler sanırım ihadan almış. bu durumda ne yapılır.

hyenali' Alıntı:
haber55samsun.com alan adım var fakat haber55.com/org/net alanad ısahibi bunun olamayacağını dava açıp siteyi kapattıracağını idda ediyor. Bu durumda ne yapabilir. Onun siteisnde haber çalma falan yok. Bir de İHA resimlerinin izinsiz kullanılamayacağını söylüyor ama ben iha dan hiç almadım ama google dan aldığım siteler sanırım ihadan almış. bu durumda ne yapılır.
..
iha - aa vb.. haber siteleri sizin gibi haber sitelerine ücret karşılığı haber ve fotoğraflarını / videolarını kullandırıyorlar. belirli bir ücret karşılığı abone oluyorsunuz. aynı trt nin lig tv yayın özetlerini göstermesi gibi.
izinsiz kullanım şikayet halinde telife girer
..
diğer konuya gelince adamın elinde tutar bir şey yok. o mantıkla hareket edersek. temiz.com varken temizlik.com un da alınmaması gerekiyor. ayrıca böyle bir dava açabilmesi için BİLDİĞİM KADARIYLA MARKA olmuş ya da PATENT almış olması gerekiyor.

Geri