BEP öğrencisine not

Kodla Büyü

alyhoca

Aktif Üye
Merhaba hocalarım BEP öğrencisine özel sınav hazırlamak zorunda mıyız sadece bazı derslerden hazırlanıyor diye biliyorum bir de not olarak en az şu not verilir diye bir durum söz konusu mu düşük not verilebilir mi?

50 den altı not olmuyor
ben sınavı test olarak yapıyorum geneli 50 üstü aliyorlar

Biz aynı sınıfta 3 bepli öğrenci var hepsine farklı soru hazırlıyoruz. 50 nin altında not vermiyoruz

Bu konuda bir yanlış anlaşılma var sanırım. "En az 50 verilir" gibi bir ifade herhangi bir yönetmelikte ya da resmi yazıda geçmez. Eğer sene başında bu öğrenciye uygun bir bep planı hazırlar ve o plana göre bir bep sınavı yaparsanız öğrenci kaç alırsa onu verir geçersiniz. Eğer Bep planınız yoksa dönem ortalamasının en az 50 olması sizin açınızdan daha uygun olacaktır. Aksi takdirde normal seviyenin altındaki bir öğrenciyi diğerleriyle aynı plan ve sınava tabii tutmak her yönden hatalı bir uygulama olup sizi mevzuatsal açıdan sıkıntıya düşürecektir.

Merhaba hocalarım BEP öğrencisine özel sınav hazırlamak zorunda mıyız sadece bazı derslerden hazırlanıyor diye biliyorum bir de not olarak en az şu not verilir diye bir durum söz konusu mu düşük not verilebilir mi?
Bir de hocam okul rehberlik servisi Ekim ayı gibi bep raporlu öğrencilerin rapor ayrıntılarına göre hangisinin sınavının diğerleriyle aynı ya da hangisinin ayrı yapılması gerektiğiyle ilgili bir tablo hazırlar ve öğretmenlere sunar. Böyle bir uygulama yoksa siz kendiniz hatırlatın hemen düzenleyip yayınlarlar.

İşin özü eğer öğrencinin RAM raporunda sınavları ayrı yapılacak diyorsa ayrı yapmak zorundasınız bu sizi bağlayıcıdır. Bu öğrenciyi diğerleriyle aynı sınava sokup hem de 50 altında bırakmak art niyetli olmak ve görevi kötüye kullanmaktır. 50 puan olayı ise tamamen bir eğitim öğretim teamülüdür hiç bir yerde yazmaz. Bu şekilde siz iyi niyet göstermiş olursunuz, öğrencinin yararına olacağı için de sorun yaşamazsınız.

yok öyle bişey sayın hocam. varsa yönetmelik maddesin vs. paylaşır mısınız
Yonetmelik şu notu ver demez ama

Kaynaştırma öğrencisi herhangi bir değerlendirmeden yeterli notu almadı ise. Bep planı tekrar yazılır yazılan plana göre konular tekrar işlenir ve tekrar sınav yapılır süreç belgelendirilir ve tutanaklar ile desteklenir. Yani hocam 50 altında not verebilirsin ama verdi isen tekrar bep işlemlerini baştan yaparsin.

Neticede herkes ver 50yi gecsin modunda

Geri