berhudar olun!

Kodla Büyü

theghost83

Süper Üye
Süper Üye
Berhudar ol

“Kürt başka PKK başka denilemez” diyen akil mi? Akil... “Devletten yana değil, dağdakiyle birlikte yaşamak isterim” diyen akil mi? Akil... Bismillah, dakka bir gol bir, akil olduğunu öğrendiği anda “her iki taraf da şehit” deyip, sonra “pardon” diyen akil mi? Akil... Peki, “Türk bayrağı demeyi tartışmamız lazım, Türkiye bayrağı demeyi öneriyorum, ya da devlet bayrağı olabilir” diyen akil mi? O da akil.

*

“CHP kapatılsın” diyen? Akil.
MHP’ye saydıran? Akil.

*

Gazete kupürünün başlığını belge diye yayınlayıp, içinde öyle yazmadığı halde... Mustafa Kemal döneminde caminin ahır yapıldığını öne süren... Başbakanı da yanıltan, akil mi? Akil.

*

El âlemin Soros’undan para aldıklarını açık açık anlatan, “aslında biz istemiyoruz, o veriyor” diyen, “mesela, faaliyetlerimiz için 500 bin dolar bulursak, 500 bin de o veriyor” diyen arkadaş, akil mi? Akil.

*

AKP sözcüsü, akil adamları eleştiren gazetecilere sinirlenip “densizler” dedi ama... Liste açıklanmadan önce, akil adamlara “sakil” adamlar diyen, adı geçenlerin “PKK’nın safında olduğunu” iddia eden, “bunlarda akıl olsaydı Türkiye’nin çıkarlarını düşünürlerdi” diye akıl veren, “kuzu kurda emanet edilmesin” diye uyaran gazeteci, akil mi? Akil.

*

(Diğerlerini tenzih ederim... Orhan Gencebay’ın “berhudar ol” albümündeki en dramatik şarkının “vatan sağ olsun” adını taşımasına ise, hiç girmeyeyim.)

*

Ve sanırım, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Ben kendi payıma ikna oldum kardeşim... Akil bunlarsa, direkt İmralı’yla görüşelim.

Kürt olmayıp hatta türk de olmayıp ama türküm diye nara atan ama arka planda pkk ile ortak hareket eden de akil mi?

Durmak yok dolmuşa devam
Hani dolmuşa bindiği zaman, o kadar boş yer varken, illa gidip şoförün yanındaki koltuğa oturan tipler vardır ya… Daha on metre gitmeden, başlarlar şoföre yalakalık yapmaya, “abi sizin de işiniz zor valla.”

*

Bakar ki, şoför pek oralı olmuyor…
Goygoyun dozunu arttırır.
“Sabahtan akşama kadar bu trafiğin içindesiniz, hakikaten Allah kolaylık versin, katlanılcak gibi değil yani, sabır ister, çok çileli meslek.”

*

Dolmuş şoförü ufak ufak dolmuşa gelir… Vitesi birden ikiye işaret parmağıyla, ikiden üçe serçe parmağıyla atmaya başlar. Bozuk para kutusunun yanında duran çakma rayban’ı gözüne takar. Hafif hafif Fernando Alonso pozisyonu alır, ki, Formula’ya start verilmek üzeredir.

*

Yan koltuktaki gazlar…
“Etraf bakkaldan ehliyet alanlarla doldu, sizin gibi tecrübeli şoför kalmadı ekmek çarpsın, şu ciptekini eşşeğe bindirsen süremez, geçmiş mersedes’in direksiyonuna taksiyle yarışması kolay tabii, sıkıyosa gel minibüs kullan göreyim, gıcık oluyorum şu kadınlara, sanki çok biliyorlar da araba kullanıyorlar, bebek arabası bile kullanamaz bunlar be, ahh ahh şu siyah porşe bizim altımızda olcak var ya” filan.

*

Şoför, şöyle bi gözucuyla aynada kendine bakar, evet…
Yandaki herif haklıdır, dünyanın en iyi şoförü’dür kendisi.

*

Maharetlerini göstermek için durup dururken sollamaya, zikzak yapmaya, korna çalmaya, küfür etmeye başlar. Zıvanadan çıkmıştır, hızlanır hızlanır, kapaklanır gibi zınk diye durur, kırmızıda geçer, yeşilde sırf arkadaki bmv’yi uyuz etmek için inadına yavaşlar. Yandaki yalakaya da gerek yoktur artık, kendi kendine konuşur, kendi kendine kahkaha atar, kendi kendine sinirlenir.

*

Arka koltuktakilerden biri “beyefendi, lütfen dikkatli kullanın” diye uyarınca…
“Beğenmiyorsan in” der.
Susturur.

*

Netice kaçınılmazdır tabii.
Patlatır bi yere.
Dolmuş haşat, trafik kilit olur.
Olan… İşine gücünü gitmeye çalışan, arka koltuklardaki sessiz çoğunluğa olur.

*

En önce yalaka iner.
Toplaşan kalabalığa, “böyle olacağı belliydi, deli gibi gidiyordu” der, yürür az ileri, durmak yok dolmuşa devam, başka dolmuşa biner, şoförün yanındaki koltuğa oturur, “abi sizin işiniz de zor valla…”

kurtarın vatanı..kurtarın yine...kaçıncı kez aynı senaryo?vatan elden gidiyor edebiyatı.milletin karnı tok artık bu laflara.inşallah silahlar susucak ve daha güzel,barış dolu,daha adil ve daha eşitlikçi bir ülke yeniden inşaa edicez.

theghost83' Alıntı:
Berhudar ol

“Kürt başka PKK başka denilemez” diyen akil mi? Akil... “Devletten yana değil, dağdakiyle birlikte yaşamak isterim” diyen akil mi? Akil... Bismillah, dakka bir gol bir, akil olduğunu öğrendiği anda “her iki taraf da şehit” deyip, sonra “pardon” diyen akil mi? Akil... Peki, “Türk bayrağı demeyi tartışmamız lazım, Türkiye bayrağı demeyi öneriyorum, ya da devlet bayrağı olabilir” diyen akil mi? O da akil.

*

“CHP kapatılsın” diyen? Akil.
MHP’ye saydıran? Akil.

*

Gazete kupürünün başlığını belge diye yayınlayıp, içinde öyle yazmadığı halde... Mustafa Kemal döneminde caminin ahır yapıldığını öne süren... Başbakanı da yanıltan, akil mi? Akil.

*

El âlemin Soros’undan para aldıklarını açık açık anlatan, “aslında biz istemiyoruz, o veriyor” diyen, “mesela, faaliyetlerimiz için 500 bin dolar bulursak, 500 bin de o veriyor” diyen arkadaş, akil mi? Akil.

*

AKP sözcüsü, akil adamları eleştiren gazetecilere sinirlenip “densizler” dedi ama... Liste açıklanmadan önce, akil adamlara “sakil” adamlar diyen, adı geçenlerin “PKK’nın safında olduğunu” iddia eden, “bunlarda akıl olsaydı Türkiye’nin çıkarlarını düşünürlerdi” diye akıl veren, “kuzu kurda emanet edilmesin” diye uyaran gazeteci, akil mi? Akil.

*

(Diğerlerini tenzih ederim... Orhan Gencebay’ın “berhudar ol” albümündeki en dramatik şarkının “vatan sağ olsun” adını taşımasına ise, hiç girmeyeyim.)

*

Ve sanırım, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Ben kendi payıma ikna oldum kardeşim... Akil bunlarsa, direkt İmralı’yla görüşelim.

:alkis: :alkis:

Sayın hocam isimlerini yazar mısınız bu şahsiyetlerin

beberuhi82' Alıntı:
kurtarın vatanı..kurtarın yine...kaçıncı kez aynı senaryo?vatan elden gidiyor edebiyatı.milletin karnı tok artık bu laflara.inşallah silahlar susucak ve daha güzel,barış dolu,daha adil ve daha eşitlikçi bir ülke yeniden inşaa edicez.

Al işte bi Akil daha...

beberuhi82' Alıntı:

önce eşşeğini elnden aldılar.. şimdi de bize 100 tl ver geri verelim diyorlar eşşeğini...

namikc' Alıntı:
beberuhi82' Alıntı:

Al işte bi Akil daha...

neye itirazın arkadaş?saçma sapan masallar payylaşarak konuya çok hakim olduğunu mu sanıyorsun?bu ülkede yaşayan halklar var.buhalklardan biri de kürt halkıdır ve bu halk bu devleti yüzyıldır demokratikleştirmeye çalışıyor.hoşuna gitmezse de bu böyledir?lütfen biraz resmi ideolojinin dışına çıkarak,ya da okullarda sana öğretilen,senin okul kitaplarında okuduğun ve sorgulamadan doğru kabul ettiğin argümanların dışına çıkarak,okumanı sorgulamanı ve düşünmeni tavsiye ediyorum.el insaf.

beberuhi82' Alıntı:

aynen katılıyorum. Bu zihniyet kendisini ülkenin tek sahibi zannediyor. Biz türk olmayanlara ne verirsek onunla yetinmek zorundalar diyorlar. lafa gelincede kardeşlik eşitlik diyorlar. halk artık yemiyor bunları, eskidende yemyorlardı ama baskıyla zulumle istediklerini yapıyorlardı. şimdi arkalarındaki güç ellerinden alınınca. yaygara yapıyorlar.

beberuhi82' Alıntı:
namikc' Alıntı:
beberuhi82' Alıntı:

Al işte bi Akil daha...

neye itirazın arkadaş?saçma sapan masallar payylaşarak konuya çok hakim olduğunu mu sanıyorsun?bu ülkede yaşayan halklar var.buhalklardan biri de kürt halkıdır ve bu halk bu devleti yüzyıldır demokratikleştirmeye çalışıyor.hoşuna gitmezse de bu böyledir?lütfen biraz resmi ideolojinin dışına çıkarak,ya da okullarda sana öğretilen,senin okul kitaplarında okuduğun ve sorgulamadan doğru kabul ettiğin argümanların dışına çıkarak,okumanı sorgulamanı ve düşünmeni tavsiye ediyorum.el insaf.

Bu tarz demokratikleşme hareketi yüzünden harap olan devletlere tarihte pekçe rastlanmıştır.

arkadaş silahlar susacak demişsin silahı tetikleyen kim. devlet mi silah sıktı size. dağa çıkmış 3-5 köpek sürüsü dillerinde kürdistan türküsü neyin hesabını yapıyorsunuz. bu ülkede bak sende öğretmnensin bende. devlet sana krtsün diye az maaş mı veriyor. hala zırvalıyorsunuz ayıptır

xodeda' Alıntı:
beberuhi82' Alıntı:

aynen katılıyorum. Bu zihniyet kendisini ülkenin tek sahibi zannediyor. Biz türk olmayanlara ne verirsek onunla yetinmek zorundalar diyorlar. lafa gelincede kardeşlik eşitlik diyorlar. halk artık yemiyor bunları, eskidende yemyorlardı ama baskıyla zulumle istediklerini yapıyorlardı. şimdi arkalarındaki güç ellerinden alınınca. yaygara yapıyorlar.
arkadaşa ne yapıyorlarmış merak ediyorum.Tutturmuşlar bi ezik türküsü.Geçin bu ezilmiş ayaklarını.

beberuhi82' Alıntı:
namikc' Alıntı:
beberuhi82' Alıntı:

Al işte bi Akil daha...

masallar diyarında uyuyorsunuz... ilk olarak bu ülkede halklar yok... ırklar var... ve yüzyıllardır kardeşçe yaşadılar.. bir kaç şerefsiz içlerine fitne fesat sokana dek... aynı sağ sol olaylarında olduğu gibi.. ve yine ayrıca; bu ülkedeki ırklar toplu olarak milleti oluştururlar.. bu millette Türk Milletidir.. lazıyla kürdüyle çerkeziyle türküyle... nitekim Ne Mutlum Türküm Diyene ...sözünün temeli ırkçıık değildir...
bunu ırkıçılıkmış gibi empoze etmek isteyen hangi taraf ırk olursa olsun art niyetlidir...bu ülkede bu bayrak altında yasayacaksak Türk milleti olarak yasamaya devam edeceğiz... .. savunduğunu söyleyen ırktan insanları bile cekinmeden öldüren bir çapulcu takımı dış güçler maşası itler topluluğunun.. yaptıklarını tüm vatandaslara mal edemeyeceğimiz gibi.. bazı ırkcı ve faşist davranısşlar sergileyenler yüzünden de diğer tüm vatandasları suclayamayız...

sonuç olarak; kürdistan hayllari, kuranlar biraz oturup düşünsünler... 7 düvelle carpısan millet 3 5 capulcuya pabuc bırakırmı

xodeda' Alıntı:
beberuhi82' Alıntı:

bu ülkede kürtlere cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, generallik, milletvekilliği, savcılık, hakimlik, sanatçılık, yazar vb.. aklına gelebilecek bütün statüler verildi.. üstüne 30 senedir de elektrik parası ödedik, geç bu ayakları boş boş konuşma

14 senedir ek odeme,24 kasimda su kadar zam haberlerini okuyorum.su kurtler kadar hak sahibi olamadik canim vatanimda.

14 senedir ek odeme,24 kasimda su kadar zam haberlerini okuyorum.su kurtler kadar hak sahibi olamadik canim vatanimda.

bu ülkede tek ezilen yada tek hak araryan kürler değil.. aslında tam olarak kürtlerde demek istemyirum.. sadece bazı kesim.. diyeyim..

bu ülkede herkez ezildi zamanında. batıda sağcı türkü.anadoluda solcusu lazı cerkezi.doğuda alevisi.marmarada sunnisi..güneydoğuda kürdü..

herkez hakkını aradı.. ama kimse isyan etmedi güneydoğudaki bazıları gibi.(tüm Kürtleri demiyorum..)

devletine milletine isyan edecek sebep ararsa bu ülkede herkez bulur..ama vatan sevgisi ve iman sahibi kişiler Allaha şükür çoğunlukta

öncelikle olayın bir boyutunu anlatarak başlayım dün dicle ünv de ortalık ayağa kalktı sebebine gelince artık pkk güney doğuya hakim oldu devlet elini ayağını çekti hizbullah ve pkk karşı karşıya geldi pkk hizbullahçılara baskı yapınca ortalık karıştı bununla da sınırlı değil koruyucular perişan ve kan davası çıkmasından korkuyor koruyucuların durumunun ne olacağını bilen yok.

gelelim nevruzda yaşaşan en olaylara apo nun ulusa sesleniş konuşması hukuken suçtur,
onun posterlerinin açılmasıda suçtur. devlete meydan okumalarıda suçtur.
biz bu tarihi kürdistanın kuruluş tarihi ilan ediyoruz demleride suçtur.
ve en önemlisi halkı koruyan polise meir verilere geriye çekilmesi isteniyor ve elinde keleş olan 500 pkk lı gelerek halkı korumaya çalışıyor buda hukuken suçtur.
peki bizim savcılar nerde? telefon görüşmlerini bile delil sayan o meşhur savcılarımız nerde ergenekon suçta pkk suç değil mi? ergenekona ömür boyu hapis verenler burda masum çözüm süreci ile nasıl suç işlediklerinin farkında mı?
millet bunu biliyor yarın birgün bu milletin damarına basarlarsa o zaman kimse aman dilemesin.

kabul edelim ki bu demokratikleşmenin sonu ayrılıktır gerçek bu maalesef birbirimizi kandırmayalım bugün eyalet edip özerklik verip yarın ayrılmak istediğinde saldırıp öldürecek değil (umarım yugoslavya gibi olmaz)
bu bir nevi boşanmadan önce biraz ayrı kalalımdır
üstdeki yazıya binaen ekliyorum evet bu pkk nın zaferidir yakın bi zamanda güney doğudan asker polis çekilip yerini peşmergeye (pkk ya) bırakacaktır
bu arada bu milletin basılmadık damarı kalmadı merak etmeyin

xodeda' Alıntı:
beberuhi82' Alıntı:

Kürdün Türkten hangi hakkı eksik bu ülkede? Türk olanlara ne verilmiş de Kürtlere verilmemiş? Ben "Türk kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyorum" Kürt neden "Kürdüm ama Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım" demiyor. Nesi rahatsız ediyor? Szin haklarınız daha çok. Ben Türküm deyince ırkçı faşist oluyorum ama kürtler göğsünü gere gere kürdüm diyebiliyor. 29 ekim de bayraklarla atatürk posterleriyle kutlama yapmaya izin verilmezken nevruzda apo posterleriyle kutlama yapılmasına izin veriliyor. Bende olup da kürt de olmayan hak nedir?

uluslar arası anlşamlara göre eylaletler kendi içerisinde seçime giderek o ülkeden ayrılabilirler. başbakan neden eyalet istiyor? israil büyük kürdüstanı kurmak için ırakta özerk bölge, suriyede özerk bölge iranda özerk bölge ve türkiyeden gelen özerk bölgeyle birleştirip kürdistanı kuracak. israil diğer bölgelerde müslümanları katlederek bir taşla iki kuş vuruyor. türkiyenin ki kansız olsun isteniyor kan dökülmeden bu bölgeyi verin diyolar. başbakan bunu halka nasıl anlatacak. işte 63 akılsız adamla
politika hep aynı 30 yıl oldu çözebildiniz mi?
sen hala kan dökülsün mü istiyorsun
akp nin büyüyeceğinde mi korkuyorsunuz.

bu ülke elden giderken kimse oy derdine düşmez (akp hariç)
1 sene sonra bu ülke evinize bile türk bayrağını asamayacaksınız.

Geri