beter sınıf

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan badem85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

badem85

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar çalıştığım okulda çok azgın bir sınıf var. a dan z ye hepsimi yaramaz olur öğrencilerin. artık ders anlatma kısmını geçtim. sınıfı havaya kaldırmasınlar da -bazı kurallar dışında- ses çıkarmıyorum. bu çocuklarla nasıl baş edilebilir. sınıf mevcudu:40 sınıf:8

not: sadece ben değil bu sınıfın dersine giren tüm hocalar dertli.

varsa bir öneriniz lütfen söyleyin.

bakan çok cvp yok. demek ki sıkıntısı olan çok, çözümü olan yok. :D

çözüm moks hocam. (motivasyon oluştur katılımı sağla) her derse ilgilerini çekebilecek bir konuyla başla konuşmayı fazla uzatmadan o günün konusuna bağla.(arada espiri yapmalarına izin ver sende katıl) dersi mümkün olduğunca kısa tut tekrar sıkılmasınlar.

her zaman başarılı olmayabilir ama başarılı olursan ders çok zevkli geçer eminim. sonucu merakla bekliyecem. PM atarsın.

hocam ayrıca o sınıfla dışarda da yani tenefüs ve giriş çıkışlarda da diyaloğunu artır öğretmen öğrenci ilişkisi içerisinde tabiki dengeyi kaçırırsan büyük sorun olur.

hocam diyaloğumuz zaten var robot gibi ders işlemiyoruz elbette. öğrencilerin bana yaptıkları kişisel bir saygısızlığı yok. genel anlamda çok konuşan. dersle ilgisi olmayan tipler. bu çocuklara ne tarz disiplin uygulayabilirim. müdüre mi götüreyim. yani bir kaçını ciddi anlamda korkutmam gerekiyor bence sınıfın düzelmesi için. ya da diğer öğretmenlerle birlikte dilekçe mi verelim. disiplin disiplin sorun bu.

bu arada bilgisayar dersleri zaten zevkli sorun her öğrenciye bilgisayar düşmemesi ve internetin yavaş olması...

badem85' Alıntı:
hocam diyaloğumuz zaten var robot gibi ders işlemiyoruz elbette. öğrencilerin bana yaptıkları kişisel bir saygısızlığı yok. genel anlamda çok konuşan. dersle ilgisi olmayan tipler. bu çocuklara ne tarz disiplin uygulayabilirim. müdüre mi götüreyim. yani bir kaçını ciddi anlamda korkutmam gerekiyor bence sınıfın düzelmesi için. ya da diğer öğretmenlerle birlikte dilekçe mi verelim. disiplin disiplin sorun bu.

hocam üzgünüm uzaktan öğrencilerinizi, fiziki yapınızı görmeden önerebileceğim şeyler bunlar.
size kolay gelsin.

blackbuk' Alıntı:
çözüm moks hocam. (motivasyon oluştur katılımı sağla) her derse ilgilerini çekebilecek bir konuyla başla konuşmayı fazla uzatmadan o günün konusuna bağla.(arada espiri yapmalarına izin ver sende katıl) dersi mümkün olduğunca kısa tut tekrar sıkılmasınlar.

her zaman başarılı olmayabilir ama başarılı olursan ders çok zevkli geçer eminim. sonucu merakla bekliyecem. PM atarsın.

hocam ayrıca o sınıfla dışarda da yani tenefüs ve giriş çıkışlarda da diyaloğunu artır öğretmen öğrenci ilişkisi içerisinde tabiki dengeyi kaçırırsan büyük sorun olur.
"moks"u yeni duydum eminim etkili bir sistemdir ama en iyisi boks

hocam üzgünüm uzaktan öğrencilerinizi, fiziki yapınızı görmeden önerebileceğim şeyler bunlar.
size kolay gelsin.

teşekkür ederim hocam yine de. ama sorun dediğim gibi okul çapında disiplinsizlik.

Hocam herkesle anlayacağı dilden konuşacaksın, onlar hargi dili seçmişlerse o dilden konuş, o zaman anlarlar.

Dersin işlenişi hakkında ogrencilerin goruslerini de değerlendirin bence, ayrıca sınıf kurallarını ogrencilerle bırlıkte belirleyin, bu onları motive edicektir. Konuyu anlatırken verdiğiniz örnekler güncel ve onların ilgi alanlarına giren şeyler olursa etkileşimleri artar..

Hocam öğrencilerinden birisin psikolojisini bozmadan, velisini üzmeden, onlar da 147'yi aramadan; ayağını denk al. Ne oluyor böyle öğrenicleri şikayet etmek(!)

Geçen yıl 5 şube 8. sınıfın dersine giriyordum. PC başına en fazla 2 öğrenci oturduğu halde yine problem çıkartıyorlardı. Tek dertleri flash oyun sitelerinde zaman geçirmekti. 8. basamak 2006 baskısı kitapta öğrencilerin işine yarayacak hiçbirşey yok. Gerçek hayatta kendilerine lazım olacak ilgi çekici konulardan bahsedip , bazen moks bazen anlayacakları dilden şakayla karışık boksla seneyi tamamlamıştım. Bu yıl 8 lere ders seçemediğimiz için 6-7 leri kontrol etmek daha kolay.

Müdür ve idareyi karıştırmak çok daha ileri aşamalarda düşünülebilir. Götürseniz de hiç bir yaptırımı olmadığını biliyorlar. Şurada dönemin bitmesine iki ay kaldı.

fahrican' Alıntı:
Geçen yıl 5 şube 8. sınıfın dersine giriyordum. PC başına en fazla 2 öğrenci oturduğu halde yine problem çıkartıyorlardı. Tek dertleri flash oyun sitelerinde zaman geçirmekti. 8. basamak 2006 baskısı kitapta öğrencilerin işine yarayacak hiçbirşey yok. Gerçek hayatta kendilerine lazım olacak ilgi çekici konulardan bahsedip , bazen moks bazen anlayacakları dilden şakayla karışık boksla seneyi tamamlamıştım. Bu yıl 8 lere ders seçemediğimiz için 6-7 leri kontrol etmek daha kolay.

Müdür ve idareyi karıştırmak çok daha ileri aşamalarda düşünülebilir. Götürseniz de hiç bir yaptırımı olmadığını biliyorlar. Şurada dönemin bitmesine iki ay kaldı.

dediğiniz gibi galiba en iyisi seneyi sağ salim bitirip onlardan kurtulmak:) müdüre götürmeyi çok düşünüyorum. ama eminim kendilerine öğrenci gelmesinden hoşnut olmuyorlar. (arada bundan dert yanıyorlar[ben götürmesem de götürenler çok]) disiplin dilekçesi yazsam gene bişey değişmiyor. kar eden bişey bulamadım. bende dedim arkadaşlara bir sorayım. belki uyguladıkları yöntemler vardır. cvplar için teşekkürler. dediğiniz gibi suçlu hep öğretmen. Nsarettin Hoca'nın dediği gibi 'geç yiğidim geç' :D:d

ilgili fıkra:
Nasrettin Hoca bir gün mezarlıkta dolaşıyormuş.
Kocaman bir köpeğin mezarlardan birini kirlettiğini görrmüş.elindeki bastonu sallayarak hayvanın üzerine yürümüş.
Ama köpek,hırlayarak Nasrettin Hocanın üzerine saldırmış.
Bakmış ki, azgın köpeğin elinden kurtuluş yok, hemen geri çekilip,ona yol vermiş.
sonra da:
- Geç yiğidim,geç,demiş.

beyazgolge' Alıntı:
blackbuk' Alıntı:

"moks"u yeni duydum eminim etkili bir sistemdir ama en iyisi boks
:++:

Geri