Betik Dili - JavaScript

Kodla Büyü

aktasankara

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar web dersinde betik dili modülünü öğrenci seviyesinden dolayı işlememeyi düşünüyorum.

Benim durumumda olup benim gibi düşünen var mı?

İşlemesek herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız acaba?

Hocam ben veritabanı konusunu işlemedim ama betik dili temel seviyede önemlidir diye düşünüyorum. Temel anlamda göstereceğim 2 hafta

selcuknet27' Alıntı:
Hocam ben veritabanı konusunu işlemedim ama betik dili temel seviyede önemlidir diye düşünüyorum. Temel anlamda göstereceğim 2 hafta

Evet hocam mantıklı, Veritabanı konusunu atlamak, çünkü bu konu asp.nette de işlenecek ve birbirinden çok farklı gelecek

Birbirine karışma ihtimali fazla

bence işleyin hocam ama temel komutları gösterin, gerisi zaten öğrenciye kalmış, farklı dillerle aynı şeyleri yapabileceklerini görsünler.

Biz veri tabanını da işledik ama gerçek şu ki öğrenciye hiç faydası olmadı. ASP kısımında tekrar işleneceği için bence sizler işlemeyin. Çünkü zaman kaybı oluyor. JavaScript'e gelince; hocam muhakkak işlenmeli. Çünkü ilk olarak görecekleri web dilidir bu. Ayrıca kendisine özel bir sanal server'a da gerek yok. HTML içerisinde rahatlıkla çalışabiliyor.

Ayrıca 12. sınıfta İnternet Programcılığı (PHP) dersi için de temel teşkil ediyor. Çünkü ikisi de C tabanlı. Ben bu sene PHP de çok rahattım. Öğrencilere bir önceki senede temel kazandırıldığı için hiç zorlanmadım.

Bir de ne kadar dil bilirlerse o kadar iyidir bence. Çünkü çocukların yetenekleri hangi dile hitap ediyorsa o konuda ypğunlaşıyorlar. Belki de Java'yı çok sevecekler. Bunu bilemezseniz. Çocukları bilgiden mahrum etmeyin derim.

Benim düşüncem bu.

js göstermeden olmaz. siz js göstermezseniz öğrenciye onclick nedir, onload nedir nasıl anlatmayı düşünüyorsunuz? Çok fazla ayrıntıya girmenize gerek yok ama forumda verilen js kitabını kullanabilirsiniz. Temel olaylar, windows nesnesine ait birkaç özellik ve alert vb. temel komutlar işlerini görecektir..

Modül gayet akıcı ve anlaşılır hocam. Ben iki haftadır js anlatıyorum html ile karıştırıp sitede kullanabilecekleri örnekler falan veriyorum gayette güzel gidiyor öğrenciler çok sevdi.

Geri