Bi bu kalmıştı onuda yaptık sonunda...

Kodla Büyü
Bugün kaymakamlıktan birkaç kişi okulumuza geldi ve okulun bilgisayar öğretmeniyle birlikte internet cafeleri denetleyecez dediler. Ayrıca bu uygulamanın her hafta olacağını ve her bölgeden her hafta bir bilgisayar öğretmeni seçerek bu denetimleri yapacaklarmış hemde ekders ücreti ödemeden. yapmadığımız bi bu kalmıştı, bizi internetcafeci yapacaklar sonunda...

Uygunsuz içerik arayacaksınız her cafede:)
Ana bilgisayardan paylaşıma açılmış uygunsuz içerikleri görünce kafe sahibinin pişkin,utanmaz,sıkılmaz halini görüp verdiği cevap ve uydurduğu bahanelere çook şaşıracaksınız.:)
Lisanslı windows belki bulursunuz ama office programlarının hiçbiri lisanslı değil.
vb...

bende 4 senedir öğretmenim duymadım hiçböyle bişey..daha neler yapılacak bakalım...vurun bilgisayarcılara..atış seerbest :P :x

ewt bugun bende buna ılk defa sahıt oldum ama bu gorevlendırme bana degılde bızım mıllı egıtımdekı vhki memuru olan bılgısayar teknıkerıne verıldı :D

Günaydın:D 5 yıldır internet kafeleri denetliyorum. ama bu sene yapmayacağım artık amalelikten başka bir şey değil.

Cemal TANER' Alıntı:
Çok eskiden beri var.

Evet uygulama epeydir var ama bazı ilçeler yeni yeni başlıyor uygulamaya. Denetime giden arkadaşlar acımayın bu kafecilere. Bulduğunuz eksikleri söyleyin bassınlar cezayı :D

tekin_mehmet' Alıntı:
ben 3 yıllık öğretmenim ilk defa böyle bişeyle karşılaştım daha öncede duymamıştım böyle bi uygulamayı.

hocam sen yenisin o zaman :) :) Bu uygulama hep var her hafta değilde her ay yapılıyor ücrette ödenmiyor. Başınızdaki mülki amirin insiyatifinde ancak yararlı bir uygulama.

ayrıca lisans denetlemesine karşıyım. Ben küçük yumuşak firmanın tahsilcisi değilim ki lisanslı windows office arayayım. Ancak uygunsuz içerikte ve yaşı küçük çocuklarda basın cezayı. Kamera kayıtları tutmayanlara kameraları olmayanlarada acımayın.

Kamera kaydı çok önemli bencede. Artık iyice ucuzladı zaten, küçük bir cafeye 3-4 kamera yeter. Ve en az 1 aylık kayıt yapabilecek bir harddiske kaydetmelerini sağlamak gerek. 12 yaş sınırına da dikkat etti mi tamamdır. Lisanslı yazılıma bende karşıyım:-)

yine sizinkiler adilmiş her hafta birini alıyolar :) 2-3 yıldır yapanlar var

Bende ilk defa duydum ağzım beş karış açık izliyorum yorumları. allah aşkına bu M.S. şirketinin cafeleri denetlemek için adam tutacak parasımı yok vah vah garibanlar yazık üzüldüm. hadi arkadaşlar bi koşu şu kafeleri denetleyip gelelim isterlerse beni memuriyetten atsınlar ama ecnebilerin uşaklığını yapmayacağıma şerefim ve namusum üzerine yemin ediyorum yasak içeriğe gelince bu ülkenin polisi yokmu kardeşim ha bide yararlı bir uygulama diyenler sokaklar baya bi pis sokakları temizlemek te yararlı bir uygulama hadi onada bi el atalım hazır elimiz bulaşmışken "memleketimin koyunları" adam az bile söylemiş

her eylüle isyan' Alıntı:
Bende ilk defa duydum ağzım beş karış açık izliyorum yorumları. allah aşkına bu M.S. şirketinin cafeleri denetlemek için adam tutacak parasımı yok vah vah garibanlar yazık üzüldüm. hadi arkadaşlar bi koşu şu kafeleri denetleyip gelelim isterlerse beni memuriyetten atsınlar ama ecnebilerin uşaklığını yapmayacağıma şerefim ve namusum üzerine yemin ediyorum yasak içeriğe gelince bu ülkenin polisi yokmu kardeşim ha bide yararlı bir uygulama diyenler sokaklar baya bi pis sokakları temizlemek te yararlı bir uygulama hadi onada bi el atalım hazır elimiz bulaşmışken "memleketimin koyunları" adam az bile söylemiş

zaten denetlemelerde lisanslı yazılım ibaresi matbu formlardan yavaş yavaş çıkarılıyor çıkarılmalıda. Ancak benim okulumum öğrencileri (eğitim bölgesi için söylüyorum) ders saatlerinde internet cafelerde geçiriyorsa ve her türlü etkiye açıkken bana bir eğitimci olarak verilen görev zoruma gitmez. Ancak ben ben gibilere memleketimin koyunları diyen kendi keçiliklerinin farkında olamamış işten kaçan eğitim yüreksizi kaygızsız güruhuna gelince sizinle aynı branştan olmaktan utanıyorum. Herşey çocuklarımız için bir eğitimci mesai saatleri dışında da eğitimcidir ve herşey para değildir. Söz konusu çocuklarımızsa gerisi teffarruattır diyebiliriz.

togius' Alıntı:
her eylüle isyan' Alıntı:

zaten denetlemelerde lisanslı yazılım ibaresi matbu formlardan yavaş yavaş çıkarılıyor çıkarılmalıda. Ancak benim okulumum öğrencileri (eğitim bölgesi için söylüyorum) ders saatlerinde internet cafelerde geçiriyorsa ve her türlü etkiye açıkken bana bir eğitimci olarak verilen görev zoruma gitmez. Ancak ben ben gibilere memleketimin koyunları diyen kendi keçiliklerinin farkında olamamış işten kaçan eğitim yüreksizi kaygızsız güruhuna gelince sizinle aynı branştan olmaktan utanıyorum. Herşey çocuklarımız için bir eğitimci mesai saatleri dışında da eğitimcidir ve herşey para değildir. Söz konusu çocuklarımızsa gerisi teffarruattır diyebiliriz.
yazacak çok şey var defalarca yazdım tekrar sildim sana cevap yazmayacağım ama şu okulda sokakta çöp toplama işini iyi düşün öğrenciler mikrop kapar hasta olur falan mazallah yararlı bir uygulama.

Kafenin ana bilgisayarına oturun. video içeriklerini aratın. Rezillikler ortalığa saçılır. Kafelerin 1 senelik geçmişe ait kayıtları tutabilen güvenlik sisteminin olması gerek. Küçük yerlerde rapor tutmak sıkıntı olabiliyor. Dikkat edin.

yönetmelikte yazanlara bakıpta denetim yaparsanız, her denetimde 3-5 kafe kapanır.Cezalar çok ağır, ama uygulayan yok... filtre desen adam istediği an açıp istediği an kapatıyor.bakıyor denetime gelinmiş hop aktif filtre... İsteyen istediği yere giriyor. Denetim dediğin gece yapılır, bizi alıp götürüyorlar saat 15:00'da.. o saatte denetim mi olur,.girilen sitelerin kaydı falan hikaye, teknoloji öyle bir şey ki, karda yürüyüp izini belli etmez isteyen. Birde şu var 5-10 dakikalıık bir denetimde hangi bilgisayarın neresine bakılabilecek ki??? adam öyle bir yere öyle şeyler saklıyor ki bulmak için 1 hafta harcarsın...
dedimya 3 yıldır denetim ya-pı-yo-rum.... birine ceza yazdık,filtre programı var ama çoğu siteyi cayır cayır açıyordu. adam mahkemeye verdi, lisanslı benim programım dedi,haklı çıktı,ceza iptal oldu... buyrun bakalım burdan yakın...
Bizim üstümüze atıyorlar tüm sorumluluğu, kafelere gidiyom, adamlar dövecek gibi bakıyor, son 1 aylık kayıt var mı, sabit IP varmı diyom, o neki diyorlar... kafeye gidiyom dersden kaçan öğrenci orda, diyorum bunun ne işi var burda, hocam yaşı tutuyor ki, yasak değil diyor... neyse söylencek çok şey var ama boşverin...

Geri