yönetmelikte yazanlara bakıpta denetim yaparsanız, her denetimde 3-5 kafe kapanır.Cezalar çok ağır, ama uygulayan yok... filtre desen adam istediği an açıp istediği an kapatıyor.bakıyor denetime gelinmiş hop aktif filtre... İsteyen istediği yere giriyor. Denetim dediğin gece yapılır, bizi alıp götürüyorlar saat 15:00'da.. o saatte denetim mi olur,.girilen sitelerin kaydı falan hikaye, teknoloji öyle bir şey ki, karda yürüyüp izini belli etmez isteyen. Birde şu var 5-10 dakikalıık bir denetimde hangi bilgisayarın neresine bakılabilecek ki??? adam öyle bir yere öyle şeyler saklıyor ki bulmak için 1 hafta harcarsın...
dedimya 3 yıldır denetim ya-pı-yo-rum.... birine ceza yazdık,filtre programı var ama çoğu siteyi cayır cayır açıyordu. adam mahkemeye verdi, lisanslı benim programım dedi,haklı çıktı,ceza iptal oldu... buyrun bakalım burdan yakın...
Bizim üstümüze atıyorlar tüm sorumluluğu, kafelere gidiyom, adamlar dövecek gibi bakıyor, son 1 aylık kayıt var mı, sabit IP varmı diyom, o neki diyorlar... kafeye gidiyom dersden kaçan öğrenci orda, diyorum bunun ne işi var burda, hocam yaşı tutuyor ki, yasak değil diyor... neyse söylencek çok şey var ama boşverin...