Bil.Lab.elektrik kesildiğinde eğlenceli vakit geçirmek??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btrffd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

btrffd

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, Bazen dersteyken elektrik kesintisi oluyor, Bu durum her çocuk için sıkıntı malesef zaten haftada bir gün ders var, onda da elektrik
kesilince oflamalar poflamalar :( geçen buna benzer bir durumda sınıfça bir oyun oynadık, böyle şehir isimlerinin sırayla tekrarı ile ilgili olan oyun muhtemelen biliyorsunuzdur. Bu şekilde eğlenebildik.

Daha farklı değişik ve sınıfça oynanabilecek bir oyun varsa paylaşalım :)

ayy bizde de oluyo bazen..hava iyiyse hepsini alıp bahçeye çıkıyorum, kış şartlarında da sohbet muhabbet, ya da önceki derslerde anlattığım sözel konular varsa onların tekrarı filan bu şekilde geçiyo..oyun oynatmamıştım bilmiyorum çünkü oyun..burda paylaşılırsa faydalı olabilir..

Hangi sınıf olduğuna göre değişir. 4. ve 5. sınıflar hariç sınıfın %60 ' ından fazlasının katılmak istediği bir oyuna daha tanık olmadım. Bu oyun elenmeli bir oyunsa (Deve-Cüce vb... :D ) durum daha da kötü...
Rekabet edecekleri bir oyunsa (Bilgi yarışması, Sessiz sinema vb...) daha da kötü...
En iyisi diğer eğitici oyunlar...

Hocam bir şekilde ilgilerini çekip rehberlik ederek güzel vakit geçiyor. Ama aralara oyun katarsak güzel olur diye düşünüyorum.

Mesela ben şunu yapıyorum, İddia ediyorum kimse 10a kadar sayamaz falan diyorum, ttabi hemen pür dikkat kesiliyorlar sonra

herkese gözlerinizi kapatın diyorum (ilköğretim öğrencilerine) çıt çıkarmak yok, biri 1 diyecek diğeri 2 sonra 3 bu şekilde aynı anda iki sayıyı diyen oldu mu başa alıyoruz. Katılım çok iyi oluyor buna. 10sayısını 7 ye hatta 5 e kadar düşürüyorum duruma göre:))

Bununla birlikte sonuç olarak karşılıklı iletişim vs.den bahsederek oyunu sonlandırıyorum.

Sıcak Soğuk ve Eşya bulmaca olabilir. (ilköğretimler için)

+ önce bir öğrenci dışarı çıkarılır.
+ sonra öğretmen bir nesneyi saklar. tüm sınıf bunu görür ancak dışarıdaki görmez.
+ daha sonra dışarıdaki sınıfa alınır, nesneye yaklaşması ve yakınlığına göre hep bir ağızdan "zzzzzzzzzz" yapılarak
yönlendirmeli şekilde eşyayı bulması sağlanır. hep birlikte ses yükselir alçalır(yakınlığa uzaklığa göre). tabi gülmekten sesler birbirine karışmazsa.
+ eğer nesneyi bulursa kazanır bulamazsa aynen ders sonuna kadar devam edilir.
+ ve nasıl vaktin geçtiğini bilemezsiniz.

ben bazen rehberlik ediyorum bazende donanımları anlatmaya çalışıyorum..anakart, harddisk. ram,...v.b.

ebe 1-100 arasında bir sayı tutar. oyuncular sayıyı bulmamaya ebede aşağı yukarı diyerek buldurmaya çalışır. bazen sayı araya sıkışıp 2 sayıya düşüyor biri bulamayıp sıradaki direk hiç söylemeden ebe oluyor. cezayıda komik bişey yaparsan ortam tam gırgır oluyor. mesala bir tekerlemeyi söylemek gibi. .iki kürkü yırtık kel kör kirpi dadanmış....

üni. su içme oyunundan esinlenmiştim.

Geri