Bilgi ve İletişim Tek. Dersi Açık Uçlu Soru

Kodla Büyü
Evet hocam bende aynı dertten müzdaribim. Ben ASCI karakter tablosunun bilgisayar tarafından nasıl 0, 1'lere çevrildiğini öğrettim. Onu sormayı düşünüyorum. Ayrıca 5 tane klavye kısayolu yazın ve anlamını açıklayın gibi sorular sormayı düşünüyorum. Başka türlü bilgisayardan yoruma dayalı çok soru soramayız.

Ben de,
- giriş ve çıkış birimlerinden 5 tanesini yazınız.
- işlemci hakkında bilgi veriniz.
- yazıcı nedir, çeşitlerini yazınız..
gibi soruları düşünüyorum..

konudan ziyade tam soru metnini yazarsanız daha uygun olur. keza @dengem hocamın soruları açık uçlu soru formatında olmuyor sanırım. bilgi seviyesinden ziyade analiz seviyesinde yoruma dayalı sorular isteniyor. nasıl yapıcaz bilemiyorum.

(2) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Yazılı sınavların açık uçlu maddelerden oluşan
yazılı yoklama şeklinde yapılması esastır. Ancak her dersin sınavlarından biri kısa
cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirmeli veya çoktan seçmeli testlerle de yapılabilir.

maddeye göre bir tanesi doğru-yanlış, test olabilir. Yanlış mı anlıyorum...

eba nedir? eba.gov.tr içeriği hakkında bilgi veriniz...
okulunuzdaki fatih projesi bileşenlerini ve açıklamalarını yapınız...

Bu konuyu bakanlığa sorduk cevap geldiği zaman açıklarız öyle bir ifade ki her yere çekilebilinir. Ama siz herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok sınav biri klasik birini test yapabilirsiniz

selam arkadaşlar uuzuun bir aradan sonra forumdaki arkadaşlara faydası olur düşüncesiyle yeni hazırladığım 5 farklı soru tipinde 12 şer soruluk tüm sorular
belgemi sunuyorum bunlardan seçip kendinize göre karma 2-3-4-5 grupluk sınavlar yapabilirsiniz.
Not:Sınav Anadolu lisesi Bit dersine göre hazırlandı

Ekli dosyalar

ihtaner' Alıntı:
selam arkadaşlar uuzuun bir aradan sonra forumdaki arkadaşlara faydası olur düşüncesiyle yeni hazırladığım 5 farklı soru tipinde 12 şer soruluk tüm sorular
belgemi sunuyorum bunlardan seçip kendinize göre karma 2-3-4-5 grupluk sınavlar yapabilirsiniz.
Not:Sınav Anadolu lisesi Bit dersine göre hazırlandı

Teşekkürler Hocam.

Arkadaşlar takılmayın bence. Diğer branşların sorularını görüyorsunuz. Hepsi klasik soruyor. Siz de klasik soru sorup geçin. ÖSYM de açık uçlu soracağını iddia ediyor ama klasik kısa cevaplı soru soracaklardır en fazla. Yukarıdaki parçada hangi anlatım türü kullanılmıştır gibi.
Zaten seneye dersimiz değişiyor nasıl olsa. Geçen senelerdeki soruların bir kısmını değiştirip sormayı düşünüyorum ben.

Arkadaşlar yaptığım ilk sınavı sizle paylaşayım. Açık uçlu sorulardan oluşuyor.

Ekli dosyalar

açık uçlu soru kavramını öğretmenler bile anlayabilmiş değil gördüğüm kadarıyla. Klasik soru ile açık uçlu soru aynı şey değil. Açık uçlu soru yoruma dayalı sorular, mesela yazıcıdan çıktı alamıyorum sebebi ne olabilir? Bunun bir çok sebebi olabilir, yazıcı tanıtılmamıştır, kabloları takılmamıştır, yazıcı arızalıdır, ağ üzerinden ise ağda sorun vardır gibi..... Çocuk yorum yapmalı, sorunun kesin ve net tek bir cevabı olmamalı

tanes' Alıntı:
açık uçlu soru kavramını öğretmenler bile anlayabilmiş değil gördüğüm kadarıyla. Klasik soru ile açık uçlu soru aynı şey değil. Açık uçlu soru yoruma dayalı sorular, mesela yazıcıdan çıktı alamıyorum sebebi ne olabilir? Bunun bir çok sebebi olabilir, yazıcı tanıtılmamıştır, kabloları takılmamıştır, yazıcı arızalıdır, ağ üzerinden ise ağda sorun vardır gibi..... Çocuk yorum yapmalı, sorunun kesin ve net tek bir cevabı olmamalı
Saygıdeğer öğretmenim aslında açık uçlu soruların ne demek olduğunu biliyoruz. Fakat açık uçlu sorulara karşılık gelen cevapların ölçülmesi ayrı bir problem, bu kağıdı inceleyen müfettişe durumu izah etmek ayrı bir problem. Öğrencilere hayal gücüne dayalı olarak verdiğim ödev şuydu, bilim ve teknoloji ile ilgili 1 hafta boyunca düşünün ve gelecek nesillere bırakmak üzere bir söz üretin. Öğrencilerin cevabı "bilim iyidir, teknolojiyi kullanın" vb oldu. Çocuklara düşünmeyi öğretmen için steve jobs'tan pardusa, oktay sinanoğlu'ndan cahit arf'e, bill gates'ten hondanın kurucusu Soichiro Honda'ya kadar hayat hikayelerini oluşturduklarını ve oluşumları anlattım, videolar gösterdim. Fikir ürettirmeye çalıştım. Örneğin fareyi siz tasarlasanız şekli nasıl olurdu gibi fakat sonuçlar olumsuz olunca açık uçlu soru sormadım ama klasik soru sordum evet.
MEB bizden iyi bir öğretmen olmamızı hiç istemedi. MEB bizden sorumluluğunu üstlendiğimiz öğrencileri iyi bir düşünmeyen haline getirmemizi istedi. Her kadar önce düşünmeyi öğretmeye çalışsakta öğrencilerin paslanmış beyinlerini 3 ayda cilalatmak çok kolay olmuyor...

cgg*seco' Alıntı:
tanes' Alıntı:
Saygıdeğer öğretmenim aslında açık uçlu soruların ne demek olduğunu biliyoruz. Fakat açık uçlu sorulara karşılık gelen cevapların ölçülmesi ayrı bir problem, bu kağıdı inceleyen müfettişe durumu izah etmek ayrı bir problem. Öğrencilere hayal gücüne dayalı olarak verdiğim ödev şuydu, bilim ve teknoloji ile ilgili 1 hafta boyunca düşünün ve gelecek nesillere bırakmak üzere bir söz üretin. Öğrencilerin cevabı "bilim iyidir, teknolojiyi kullanın" vb oldu. Çocuklara düşünmeyi öğretmen için steve jobs'tan pardusa, oktay sinanoğlu'ndan cahit arf'e, bill gates'ten hondanın kurucusu Soichiro Honda'ya kadar hayat hikayelerini oluşturduklarını ve oluşumları anlattım, videolar gösterdim. Fikir ürettirmeye çalıştım. Örneğin fareyi siz tasarlasanız şekli nasıl olurdu gibi fakat sonuçlar olumsuz olunca açık uçlu soru sormadım ama klasik soru sordum evet.
MEB bizden iyi bir öğretmen olmamızı hiç istemedi. MEB bizden sorumluluğunu üstlendiğimiz öğrencileri iyi bir düşünmeyen haline getirmemizi istedi. Her kadar önce düşünmeyi öğretmeye çalışsakta öğrencilerin paslanmış beyinlerini 3 ayda cilalatmak çok kolay olmuyor...

+1
Yazdıklarınıza katılmamak ne mümkün.

mdio' Alıntı:
Cevapların ölçümesi en büyük problem. Zaten ölçülemesin de öğretmen çocuk ne yazarsa yazsın "tam" puan versin diye yapılmış bir sistem. Müşteriyi üzmeyin diye... Emin olun her vermediğiniz puan için öğrenciler ve veliler tarafından sorguya çekileceksiniz.
evet buna katılıyorum malesef :|

Geri