Bilgisayaaar çağın mesleğiii

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tazika
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tazika

Aktif Üye
Yaw arkadaşlar bir zamanlar bu laf dillerde dolanıyordu. Ve buna aldanıp bilgisayar öğretmeni olduk.
"hem öğretmenlik yapar hem de özel iş yaparsın. en anvantajlısı"
gibi laflar duyduk.
Şimdi halimize bak
ha tost makinası öğretmeni ha bilgisayar öğretmeni.
ne diyelim;
Allah yardımcımız olsun.

tazika' Alıntı:
Yaw arkadaşlar bir zamanlar bu laf dillerde dolanıyordu. Ve buna aldanıp bilgisayar öğretmeni olduk.
gibi laflar duyduk.
Şimdi halimize bak
ne diyelim;
Allah yardımcımız olsun.

Çok karamsarsın.
Kendini geliştir freelance iş yap . İnterneten bul veya çevrene birkaçtane beleş iş ile başla

Dediklerinin gerçekleşmisi için 4 yıl fakülte yetmiyor ayriyetern girişimci olmalısın. (Bendede yok obaşka :P)

tazika' Alıntı:
gibi laflar duyduk.
Şimdi halimize bak
ne diyelim;
Allah yardımcımız olsun.

7 sene önce söylenenler geldi aklıma :D Ama hirbir şey için geç değil :)

Yıl 2000, internet kafenin saati 1 milyon , yeni parayla 1 TL
Yıl 2010, internet kafenin saati yine 1 TL.

Sınıfta CD-Writeri olan tek arkadaşımız boş CD yi de kendimiz verdiğimiz halde bin bir nazla iyi bir ücret karşılığı kopyalıyordu. Sayfa başı çıktı alma, işletim sistemi kurma, tane ile CD kopyalama çok pahalıya geliyordu. Geniş bant bağlantının olmadığı yıllarda sadece HTML site yapan bile çok iyi para kazanıyordu. Her gidi günler :D

tazika' Alıntı:
gibi laflar duyduk.
Şimdi halimize bak
ne diyelim;
Allah yardımcımız olsun.

hocam hala söylediğin gibi.Tabiki bu sana bağlı.Kendiliğinden gelmez hiçbir zaman.Teknolojiyi yakından takip etmen gerekli, yani kendini sürekli kendini geliştirmen gerekir. Mesela şu ana kadar neler geliştirdin. Ekstradan bir işe başvururken ben bunları biliyorum yetmiyor. Adamlar ilk önce yaptığın işleri görmek istiyor.

Dikkat ettim genelimiz hep eskileri konuşuyor. Aslında eskiden işin ameleliği daha çokmuş. Şimdi daha az işlerle çok faydalı işler çıkarılabiliyor. Bu da tabiki bize bağlı. Bilgisayarı bilen piyasada çok. Kime sorsan ben biliyorum der. Bizim farklı yönlerimiz olması lazım ki onlar arasından sıyrılalım.
Tabi ki bu benim düşüncem...

Geri