bilgisayarım açılmıyor

Kodla Büyü

spedix

Üye
bilgisayarım acılmıyor normalde bilgisayar acılırken biip sesi gelir demi ama bende o ses gelmiyor o yüzden mönitörüm calısmıyor bu sorun basıma daha öncede gelmisti fakat bilgisayarcıya götürmüstüm ram'ler kilitlenmis demisti nasıl yaptın dedim ram'lerin yerlerini değiştirdim demişti bende dendedim ama olmadı :verymad: :verymad:

çalışmıyor derken, tam olarak sorununuz ne, daha iyi açıklarmısınız?

1. Kasa çalışıyor mu? (Fanlar çalışıyor mu ya da ışıklar yanıyor mu vs.)
2. Monitör ışığı ne durumda? (Hiç mi elektrik gelmiyor yoksa yanıp sönüyor mu)

aysegul_' Alıntı:
çalışmıyor derken, tam olarak sorununuz ne, daha iyi açıklarmısınız?

1. Kasa çalışıyor mu? (Fanlar çalışıyor mu ya da ışıklar yanıyor mu vs.)
2. Monitör ışığı ne durumda? (Hiç mi elektrik gelmiyor yoksa yanıp sönüyor mu)

1. Kasa çalışıyo ( fanlar Işıklar hepsi çalışıyo)^
2. Mönitörün ışığı bilgisayarı çalıştırdığımda yanıp yanıp sönmeye baslıyo

Bu sorunun bir çok sebebi olabilir... Basitten karmaşığa doğru gidersek,

1. Öncelikle kabloların doğru takıldığından emin olun.
2.Ram'i çıkarıp takın, farklı portlara da takmayı deneyin. ( başka bir kasada deneme fırsatınız varsa onda da deneyin, Ram'in sağlam olduğundan emin olun.)
3. Ekran Kartı, çıkarıp takın. Onu da başka bir kasada denerseniz, daha kesin sonuç alırsınız..
4. Eğer ram ve ekran Kartının sağlam olduğundan eminseniz, işlemci ve anakarttan şüphe edebilirsiniz.. Onları da kontrol etmeniz lazım.

Aynı sorun baŞıma çok geldi... Genelde, Ram ya da Ekran kartı yerinden oynamış oluyor. Ama işlemci ve anakart bozulduğu için de aynı sorunu yaşadığım olmuştu.

işlemci tam oturmamış olabilir. Kontol edip tekrar takın .

Enerji kesik iken BIOS pilini çıkartıp 60 sn kadar bekledikten sonra tekrar takınp çalıştırmayı deneyin.

fahrican seni thank yaa çok yardımcı oldun saol şuan bilgisayarım acık ama gene bilgisayar acılırken 2 kez biip sesi veriyo bu neye isaret ??

2 kezip RAM hatasına işaret ediyor.

1 uzun: Bellek Problemi. Bellek modüllerinin yerine oturup oturmadığını kontrol etmek, bellek modüllerini farklı bir yuvaya takmak, belleği değiştirmek çözüm olabilir.

1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmek gerekebilir. Ekran kartı, ekran kartı belleği hatası ya da anakart ile ilgili bir problem de olabilir.

1 uzun 3 kısa: Görüntü hatasıyla aynı

Sürekli bipleme: Bellek ya da görüntü hatası, işlemci ısısının yükselmesi de olabilir. Diğer donanımları da kontrol etmek gerekir.

1 Bip: Bellek tazeleme hatası

2 Bip: Bellek parite devre hatası

3 Bip: 64"base" RAM hatası

4 Bip: Sistem saati hatası

5 Bip: İşlemci hatası

6 Bip: Klavye denetçisi hatası

7 Bip: İşlemci ya da anakart hatası

8 Bip: Görüntü kartı belleği hatası

9 Bip: BIOS yongası hatası

10 Bip: CMOS Hatası

11 Bip: Önbellek Hatası
http://www.pcteknik.net/ipuclari-amp-pr ... sleri.html

yaw ben bu bilgisayarı çöpe atarım arkadas simdide facebook ta dolasıyodum hemde müzik dinnliyodum müzik sesi gitti yerine takılı kalmıs bi ses geldi bilgisayar dondu ne yaptıysam olmadı o saati düzenleyen pili çıkardım 10 sn. bekledim taktım gene aynı sekilde bip sesi gelmiyo ve acılmıyo :cry: :cry:

Geri