Bilgisayarım yandı! Ucuza kaçmayın...

Kodla Büyü

denizlerb

Süper Üye
Süper Üye
geçen sene masaüstü pc aldım. markayı sırf ucuz olmasından dolayı tercih etmiştim. isim verip rencide etmek istemiyorum tahmin etmişsinizdir :) az önce power düğmesine basmamla infilak etmesi bir oldu. ortalık bembeyaz dumana kesti. umarım sadece power supply gitmiştir ama çıkan dumandan daha büyük bir hasar olduğu belli. garantisi devam ettiğinden kasayı açmadım (garanti etiketi var). naçizane tavsiyem ucuza kaçmayın. ucuz mal alacak kadar zengin değilim diyen adam boşuna dememiş vesselam.

Geçmiş olsun hocam.
Tavsiye bir sonraki masa üstünü kendin toplaman.

Şu ana kadar kullandığım 2 masa üstü bilgisayarı da kendim topladım.
7 yıl kullanıp sattım ilkini. Şu an kullandığım ilk senesi dolmak üzere.

Topladığım bilgisayarlarda ufak tefek yazılımsal sorunlar dışında
hiç sorun yaşamadım diyebilirim.

Sonuçta hepimiz az çok bu işten anlıyan elemanlarız.

Kullanacağım bilgisayardaki her malzemeyi tek tek alıp birleştirmek bana hobi gibi geliyor.
Uzun süre sorunsuz kullanım için güç kaynağında paraya kıyacaksın.
(Hazır pc satan firmaların en çok malzemeden çaldığı ve en çok arıza çıkaran parçasıdır)

Kesintisiz Güç kaynağı almanıda kesinlikle öneririm.
Bizim fark etmediğimiz milisaniyelik elektrik kesintileri olmakta.
Bazen sistemin anlık donuklaşmasına sebep olmakta.
Zamanında bunun için az driver deneyip format atmadım.
Sorunun çözümünün kesintisiz güç kaynağı olduğunu çok sonradan anladım.
Sonuçta ülkemizdeki elektrik tesisatları çok sağlıklı değil.

webcevap' Alıntı:
Geçmiş olsun hocam.
Tavsiye bir sonraki masa üstünü kendin toplaman.

Şu ana kadar kullandığım 2 masa üstü bilgisayarı da kendim topladım.
7 yıl kullanıp sattım ilkini. Şu an kullandığım ilk senesi dolmak üzere.

Topladığım bilgisayarlarda ufak tefek yazılımsal sorunlar dışında
hiç sorun yaşamadım diyebilirim.

Sonuçta hepimiz az çok bu işten anlıyan elemanlarız.

Kullanacağım bilgisayardaki her malzemeyi tek tek alıp birleştirmek bana hobi gibi geliyor.
Uzun süre sorunsuz kullanım için güç kaynağında paraya kıyacaksın.
(Hazır pc satan firmaların en çok malzemeden çaldığı ve en çok arıza çıkaran parçasıdır)

Kesintisiz Güç kaynağı almanıda kesinlikle öneririm.
Bizim fark etmediğimiz milisaniyelik elektrik kesintileri olmakta.
Bazen sistemin anlık donuklaşmasına sebep olmakta.
Zamanında bunun için az driver deneyip format atmadım.
Sorunun çözümünün kesintisiz güç kaynağı olduğunu çok sonradan anladım.
Sonuçta ülkemizdeki elektrik tesisatları çok sağlıklı değil.

hayatımda belki de ilk defa ucuza kaçtım. kendi topladığım ilk bilgisayarımı 12 yıl kullandım. bunu alınca onu atmaya kıyamadım. kolide duruyor ve hala da tıkır tıkır çalışıyor. tecrübe oldu. bidaha asla hazır sistem almam.

Çok katılmıyorum size hocam. Burada kalitesiz diye saydığınız markaların da kaliteli dediğiniz markaların da ve hatta bu mesajı macbook pro dan yazıyorum bunun bile içinde aynı markanın ürünleri var. Hangi markayı alırsanız alın içinde intel işlemci atıyorum kingston bellek veya ati ekran kartı var. Arada kalite diyebileceğiniz tek fark kasadaki malzeme kalitesi (laptoplar için konuşuyorum). Masa üstü alacaksanız kasa kalitesi de çok aman aman fark eden birşey değil.

altintepebilisim' Alıntı:
Çok katılmıyorum size hocam. Burada kalitesiz diye saydığınız markaların da kaliteli dediğiniz markaların da ve hatta bu mesajı macbook pro dan yazıyorum bunun bile içinde aynı markanın ürünleri var. Hangi markayı alırsanız alın içinde intel işlemci atıyorum kingston bellek veya ati ekran kartı var. Arada kalite diyebileceğiniz tek fark kasadaki malzeme kalitesi (laptoplar için konuşuyorum). Masa üstü alacaksanız kasa kalitesi de çok aman aman fark eden birşey değil.
işlemci, ram, ekran kartı aynı ama takılan anakartlar beş para etmez. bir de 30 tl lik power supply takıyorlar ki bütün donanımı risk altında kalıyor.

denizlerb' Alıntı:
altintepebilisim' Alıntı:
işlemci, ram, ekran kartı aynı ama takılan anakartlar beş para etmez. bir de 30 tl lik power supply takıyorlar ki bütün donanımı risk altında kalıyor.

Yalnızca power supply konusunda katılabilirim size hocam. Kasa kalitesi kötü olur demiştim zaten power supply ı da kasadan saymıştım :) Yoksa anakart da standart markaların anakartları. He atıyorum casperdan da aldığın bilgisayarın fiyatına göre iyi veya kötü model anakart çıkacaktır içinden o farklı konu.

Acer iyidir de, Casper piyasadaki en adi parçaları toplayıp kasa yapar, bol taksitle de satar. Exper etiketlerini ise kenarlarından tutup kaldırdığınızda altlarında Philips, Benq gibi orijinal etiketler çıkar. İki firma da teknoloji namına bir çöp üretmez ama her ne hikmetse MEB'in ihalelerini kaparlar.

Bura da firmaların üretici ile nasıl anlaşma yaptıkları önemli.

Şöyle düşünelim diyelim ki a markası
masaüstü bilgisayar malzemelerini birleştirip kendi markasını
yapıştırıp satacak.
Anakart olarak asus un m5a97 r2 modelini kullanmak istiyor.

Asus ile yaptığı görüşmelerde kondansatör olarak a sınıf değilde b sınıf malzeme kullanmasını istiyor.
Büyük sipariş verdiği için 2-3 dolarlık fark bile büyük bir kar demek.

Anakartın mimarisi aynı kullanılan sürücü yazılımları aynı olabilir.
Ama yan elektronik parçaların garantisini kimse veremez.

Normalde asus kendi harici sattığı kartta ki kondansatör 10 yıl çalışma ömrüne sahip olsun.
B sınıfı kondansatör 3-4 yıl ömre sahip olması firma için yeterli. Çünkü yasal olarak garanti süresi 2 yıl.

Özet olarak bu işten az çok anlıyorsanız . Toplama bilgisayar sizin için en mantıklı çözüm olacaktır.
Dizüstü vb. cihazlarda zaten böyle bir şansımız yok.
Ve sanırım toplama bilgisayar olayı malesef ölecek veya pahalı bir hobiye dönüşecek.

Bilgisayardan az çok anlayan birinin bilişim ve elektronik sektöründe yaklaşık yedi-sekiz yıldır markanın kalite ile doğrudan ilgisi olmadığını bilmesi gerekir.

Eğer malzeme kalitesinden anlıyorsanız en bilinmedik markaların en iyi parçalarından topladığınız bir bilgisayar hem ucuz olacak hem de bir çok iyi bildiğiniz markanın ürününden daha stabil çalışacaktır.

Örneğin katı kapasitörlü bir asrock anakart, iki kat fiyatlı abilerinden daha stabil çalışıyor. Ecc entegreli-soğutuculu bir oem ram kingstonlara taş çıkartıyor. Aoc monitörlerin birçok görüntü değeri samsunglardan daha doğal ve daha az arıza yapıyor.

Şimdi söyleyin bakalım ucuza kaçtığınız için mi yoksa araştırmadan, önyargılarınızla, reklam sektörüne piyon olduğunuz için mi başınıza bunlar geliyor?

Geri