Bilgisayarınızı Üc Adımda Güvenli Hale Getirin.

Kodla Büyü

Yalnız_Kurt

Süper Üye
Süper Üye
1. ADIM: Güvenlik Duvarı
Internet Güvenlik Duvarı, dışarıdan internet yolu ile bilgisayarınıza ulaşılmasını engeller.
Not : Windows XP Home & Professional Edition size kolaylıklar sa lar, bunlardan biri de içerisinde bulunan Internet Ba lantısı Güvenlik Duvarı dır. Windows XP ile birlikte gelen Internet Ba lantısı Güvenlik Duvarı nı kullanıyorsanız aşa ıdaki adımları takip edebilirsiniz, e er işletim sistemi olarak Windows XP kullanmıyorsanız 3. parti güvenlik duvarı yazılımlarından birini kullanmanızda fayda var.
" Başlat menüsünden Denetim Masası'nı açın,
" A ve Internet Ba lantıları'na tıklayın, (E er A ve Internet Ba lantıları görünmüyorsa sol üst taraftan Kategori Görünümüne Geçiş Yap'ı tıklayın)
" A Ba lantıları'na tıklayın,
" Korumak istedi iniz Yerel A Ba lantısı üzerine farenin sa tuşu ile tıklayın ve Özellikler'i seçin,
" Yerel a Ba lantısı Özellikleri penceresinde Gelişmiş sekmesine tıklayın,
" Internet Ba lantısı Güvenlik Duvarı bölümündeki kutucu u işaretleyin (Bu bilgisayara Internet üzerinden erişimi sınırlayarak yada önleyerek bilgisayar ve a ını koru)

E er birden fazla ba lantınız mevcut ise bu adımları sırasıyla di er ba lantılar içinde uygulayın.

Internet Ba lantısı Güvenlik Duvarı ile ilgili detaylı bilgilere aşa ıdaki linkten ulaşabilirsiniz ;
<http://www.microsoft.com/security/protect/firewall.asp>
2. ADIM: Bilgisayarınızı Güncelleyin!
Windows XP işletim sisteminin size sa ladı ı başka bir kolaylık da Otomatik Güncelleştirme özelli idir. Windows XP bilgisayarınız, siz internete ba lıyken Otomatik Güncelleştirme ile en son Microsoft güvenlik yamalarını indirip sisteminize kurar. E er bu işlemi siz kendiniz yapmak istiyorsanız Windows Update i kullanabilirsiniz ;
" Başlat menüsünden Tüm Programlar içinden Windows Update'e tıklayın,
" Windows Update'e girdi inizde, Güncelleştirmeleri Tara'yı tıklatın. Bu işlem bilgisayarınız üzerindeki gerekli güncellemeleri tarayacaktır,
" Ekrandaki yönergeleri takip ederek güncelleştirmeleri sisteminize yükleyin.
Otomatik Güncelleştirme ile sisteminize kurulacak güvenlik yamalarının yüklenmesini zamanlayın.
" Başlat menüsünden Denetim Masası'nı açın,
" Performans ve Bakım'a tıklayın, (E er Performans ve Bakım görünmüyorsa sol üst taraftan Kategori Görünümüne Geçiş Yap ı tıklayın)
" Sistem Özelliklerini açmak için Sistem'e tıklayın,
" Otomatik Güncelleştirmeler sekmesinde Bilgisayarım güncel kalsın kutucu unu işaretleyin ve Ayarlar kısımındaki seçeneklerden sizin için uygun olanı seçin.

Bu özelli i kullanmak ile sisteminizin güvenli oldu undan ve güncellemelerin yüklendi inden emin olabilirsiniz.
Otomatik Güncelleştirme özelli i kullanıldı ında bilgisayarınızı kullanırken sa alt bölümde aşa ıdakine benzer bir bildiri balonu gördü ünüzde buna tıklayarak indirilmiş güncellemeleri görebilirsiniz ve bunları yükleyebilirsiniz ;

3. ADIM: Güncel Antivirüs Programları Kullanın Antivirüs programları bilgisayarınızı ço u virüse, solucana ve trojan tipindeki virüslere karşı korumaktadır. Ço u yeni satın alınmış bilgisayarlar üzerinde antivirüs programı yüklü olarak gelmektedir. Bununla birlikte ço u antivirüs programının güncel kalabilmesi için bu programların bir aboneli e ihtiyacı vardır, e er siz güncelleştirmeler için gerekli abonelik işlemlerini yapmadıysanız bilgisayarınız yeni oluşabilecek virüs ataklarına karşı savunmasız kalabilecektir. Antivirüs programlarının neredeyse hepsi de bu güncelleme işlemini sizin yaptı ınız ayarlar sonucunda internete ba lı konumdayken kendisi otomatik gerçekleştirebilmektedir.
E-posta ve internet kullanımına geçmeden önce bilgisayarınızda güncellenmiş bir antivirüs programının oldu undan ve bunun aktif olarak kullanıldı ından emin olunuz.

Geri