bilgisayarın derdini anlayamadım:((

Kodla Büyü

şeffaf

Seçkin Üye
Seçkin Üye
geçen gün benden habersiz birkaç arkadaş yıllk plan bulmak için bt sınıfının anahtarını birilerinden almışlar.tabi çocuklarıyla girdikleri için bilgisayarlardan birini halletmiş bunlar:((
mesele şu:
1.açarken kasanın ışığı yanıp hemen sönüyor ama kasa çalışır durumda ve monitöre görüntü gelmiyor.
2. bazen de ışık yanmaya devam ediyor kasa çalışıyor, mönitörde windows bir yere kadar açılıp iptal oluyor.
her iki durumda da kasayı düğmeden kapatmak mümkün olmuyor, arka düğmeden kapatmak zorunda kalıyorm. resetleyemiyorum cd yi okutamıyorm format için de..
sorun ne olabilir? şimdiden teşekkürlür...

Bizim labda da buna benzer bir sorun var. Kasanın ışığı yanıyor fakat güç kaynağının fanı dönmüyor. Kasayı arkadaki düğmeden kapatabiliyorum. Başka bir bilgisayara daha böyle bir şey oldu sonra düzeldi ama bu düzelmiyor.

Açma kapama düğmesi takılmış olabilir. Sürekli basılı tutuyormuş gibi davranabilir kasa. Sonuçta Power sw bu durumda kasayı belli aralıklarla açıp kapar yada bu ikisinin arasında takılır kalır. Küçük çocukların düğmeye eziyetinin bir sonudur bu benimde başıma geldi.

alideniz2000' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:
geçen gün benden habersiz birkaç arkadaş yıllk plan bulmak için bt sınıfının anahtarını birilerinden almışlar.tabi çocuklarıyla girdikleri için bilgisayarlardan birini halletmiş bunlar:((
mesele şu:
1.açarken kasanın ışığı yanıp hemen sönüyor ama kasa çalışır durumda ve monitöre görüntü gelmiyor.
2. bazen de ışık yanmaya devam ediyor kasa çalışıyor, mönitörde windows bir yere kadar açılıp iptal oluyor.
her iki durumda da kasayı düğmeden kapatmak mümkün olmuyor, arka düğmeden kapatmak zorunda kalıyorm. resetleyemiyorum cd yi okutamıyorm format için de..
sorun ne olabilir? şimdiden teşekkürlür...
biosa girip.
bios ayarlarını default yapmayı deneyin.
Evet ..en iyisi.. ardına hd niz sata ise sata ayarını yapıp formatt...

bende de aynı sorun vardı hocam. ram leri söküp taktım. sorun halloldu. benim lab. aidata, 3 senelik. sizin?

Bu başlıkta şunu belirtmekte fayda görüyorum;

Bilgisayarınız elektriği kesiyor, açılmam diye ısrar ediyorsa muhakkak yuvasından çıkmış bir kart,yüksek voltaj,tozlanma,kısa devre ya da kablosu takılmamış bir cihaz olabilir.Bilgisayarlar güvenli aygıtlardır kendilerine zarar geleceği zamanlarda anormal davranışlar sergileyebilirler.

Kasa kapağını açarak gerekli kontrolleri dikkatlice yaparak sorunu tespit edebilirsiniz.Ama şu yanlışı yapmanız kötü sonuçlar doğuracaktır.Israrcı bir şekilde defalarca açılsın diye uğraşarak bilgisayarınıza dönülmez zararlar verebilirsiniz.

teşekkür ederim arkadaşlar dediklerinizi yapıcam sırayla inşallah hallolur, bilgisayarlar exper ubak projesi. iki yıllık olmak üzereler garantisi devam ediyor mu emin değilim..bir kaç gündür birinde daha aynı sorun var:( inşallah halledebilirim...

Geri