bilgisayarın flash bellek sorunu

Kodla Büyü

endnur_61

Site Gezgini
BT sınıfında bir bilg takılan flash bellekleri görmüyor. daha da kötüsü o bilgisayara takılan flash bellekler diğer bilgisayarlar tarafından da görülmüyor. Hangi bilgisayara takarsan tak "USB aygıtı tanınmadı, bu bilgisayara takılı USB aygıtlarından birisi çalışmadığından windows tanıyamadı" diyor... bi çok flash bu şekilde hata veriyor. flashları ve bilg in durumunu düzeltmenin çaresi nedir? yardım ederseniz sevinirim..
Not: bilge yeni format attım.. Sm bus denetleyeci ve diğer pcı ... ağgıt yöneticisinde tanınmıyor. bilg nete bağlanmadığı flash da açmadığı için hiçbişey yükleyemiyorum.

hocam bu bilgisayar daha önce tamire gitmiş, parça değişikliği yapılmış olacak ki, elimdeki anakart driverlerı tanımıyor. internete de bağlanmadığı için driver yükleyemiyorum.. tam olarak hangi driverları yüklemem gerektiğini bilsem cd yapacam. ama donanımdan çok fazla anlamıyorum. kasayı açarsam neyin markasına bakmam gerek??? bide bundan daha acil olan bozulan flash belleklerim.. bunun bir geri dönüşü yok mudur?

eğer ön taraftan takmaya çalışırsanız ve bağlantılar yanlışsa flash disklerinizi bozabilir. sağlam bilgisayarlarda denerseniz ve çalışırsa zaten bir sorun yoktur.

Eğer anakart markasını öğrenmek istiyorsanız bilgisayarınızın kasasını açtıktan sonra anakart üzerinde genelde işlemcinin altında ram lerin üstünde msi gigabyte tarzı marka ve yanındaki modeli okuyun...google marka model ve driver yazın yada türk site driverara yabancı driverguide dan inderebilirsiniz. :)

SM bus denetleyicisi sürücüsü güney köprüsü çipi sürücüleri içindedir ve yüklenince sorun ortadan kalkar.Ama bu denetleyicinin USB denetleyicisi ile alakası yok.
Anlattığınız sorunda sanki o makinaya takılan bütün bellekler bozuluyomuş gibi bir durum var.Bu durumda o bilgisayarın ön panel USB bağlantılarındaki +5V ve GND uçları ters takılmış gibi geliyor bana.Eğer böyleyse oraya taktığınız bellekte geri dönüşü olmayan arızalar çıkabilir.Belleği kasanın arkasından direk anakarta takmayı deneyin hocam.

sinaat hocam; labda bir çok flash bozuldu. en sonuncu flasım direk ona taktıktan sonra bozulduğunu takip ettim. ve diğerlerinin de o bilg.e taktığım için bozulduğunu düşünüyorum..öndeki usbleri kullanıyordum evet ama artık denemek için bile o makineye flash takmaya korkuyorum. flasların geri dönüşü yok mudur?? yardımlarınız için teşekkür ederim..

aynı sorun benim ana bilgisayarımda var.usb tanınmadı diyor. başka bilgisayarlarda flash çalışıyor ama öğretmen bilg çalışmıyor.usb girişleri çalışıyor yazıcı tarayıcı falan ama flash ı takınca olmuyo işte ben şöyle bir yolla çözüyorum.bios ayarlarına girip advance den usb controller kısmını fullspeed den hispeed e veya tam tersine hi speed den fullspeed e değiştirdiğimde flash ı görüyor.başka bi çözüm bulamadım.. şimdilik bununla idare ediyorum :oops:

benimkisi biraz daha farklı seda hocam..
şöyle ki bu makineye takılan flash ı zaten görmüyor.. "Usb aygıtı tanınmadı.bu bilgisayara takılı usb aygıtlarından birisi çalışmadığından Windows aygıtı tanıyamıyor" diyor..
Ama daha öncesinde sorunsuz çalışan bu flashı sonra hangi bilge takarsan tak aynı uyarıyı vermeye başlıyor? benim merak ettiğim bu flash bellekler artık bozuldu mu? geri dönüşü yokmudur??

endnur_61' Alıntı:
sinaat hocam; labda bir çok flash bozuldu. en sonuncu flasım direk ona taktıktan sonra bozulduğunu takip ettim. ve diğerlerinin de o bilg.e taktığım için bozulduğunu düşünüyorum..öndeki usbleri kullanıyordum evet ama artık denemek için bile o makineye flash takmaya korkuyorum. flasların geri dönüşü yok mudur?? yardımlarınız için teşekkür ederim..
hocam eğer dediğim sebepten dolayı bozuldu ise maalesef yapacak bişey yok ,çünkü şase verine +5V almış oluo ki direk pert diyebiliriz.ama bunu garanti yolu ile halletmeye çalışabilirsiniz.Uygun bir senaryo bulmak lazım tabi.Şaseye yanlışlıkla +5V verdim derseniz olmaz :roll:

Geri