Bilgisayarın kapanma problemi?

Kodla Büyü

muho271

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar laboratuarımda bulunan masaüstü pc power düğmesine bastığımda belli bir süre çalışıyor ve kapanıyor sizce problem ne olabilir:
Bilgisayar F2 del run bios ekranına kadar çalışıyor sonra kapanıyor işlemci fanını değiştirdim yinede fayda etmedi daha öncede bu bilgisayar sürekli donuyordu reset atmak zorunda kalıyordum.

hocam fandan ziyade soğutucuyu kontrol ettin mi? macunun yenilenmesi gerekebilir.

Arkadaşlar benzer başlık açacaktım. Önce soruya cevap verip kendi sorumu sorayım.
Hocam bilgisayarınız aniden kapanıyorsa güç kaynağından veya ısınma probleminden olabilir.
İşlmeci marka model ve ısı değerlerinizide yazarsanız yardımcı olabiliriz. Ancak buyuk ihtimal lasikleşen power sorunudur.

Benim sorunum ise;
Bilgisayara format atarken aniden kapanıyor ancak 4-5 saniye ancak acık kalıyor. powerdan değil. İşlemciden değil :(
Bir başka bilgisayar ise win7 ile format atarken hep hata veriyor xp yükleniyor. Nedenini anlamadım acaba win7 nin sata desteği olmamasından mı kaynaklanır. Ben sata desteği olmayan bir win7 mi murmaya calısıyorum aklıma baska bir ihtimal gelmiyor?

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar

fan işlemci üzerine tam oturmuyo olabilir
Anakart fanı yeterince hızlı çeviremiyor olabilir. Böyle bir sorun varsa soğutucu çok sıcak olacaktır. Soğutucuya pcnin kapmasından hemen sonra dokun. Sıcaksa sorun fan veya anakarttır.(anakart değişikliği yapıp deneyebilirsin)
Power butonu basılı kalıyo olabilir (düşük ihtimal)
Uzay montajı deneyebilirsin. anakartı kısa devre yapan birşey olabilir.

technolog' Alıntı:
Arkadaşlar benzer başlık açacaktım. Önce soruya cevap verip kendi sorumu sorayım.
Hocam bilgisayarınız aniden kapanıyorsa güç kaynağından veya ısınma probleminden olabilir.
İşlmeci marka model ve ısı değerlerinizide yazarsanız yardımcı olabiliriz. Ancak buyuk ihtimal lasikleşen power sorunudur.

Benim sorunum ise;
Bilgisayara format atarken aniden kapanıyor ancak 4-5 saniye ancak acık kalıyor. powerdan değil. İşlemciden değil :(
Bir başka bilgisayar ise win7 ile format atarken hep hata veriyor xp yükleniyor. Nedenini anlamadım acaba win7 nin sata desteği olmamasından mı kaynaklanır. Ben sata desteği olmayan bir win7 mi murmaya calısıyorum aklıma baska bir ihtimal gelmiyor?

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar

format dvd değiştir.dvd sürücüyü değiştirip deneyebilirsin veya harddisk ve sata kablosunu deneme yanılma yöntemi ile değiştirebilirsin ...

bir kaç kere başıma geldi...dediğin gibi oluyar sonra uğraşmayı bırakıyom 3-4 saat sonra tekrar deniyorum nasıl oluyosa geliyo...

Geri