Bilgisayar ÖğretmenLerinden yardım istiyoruuuum??? Röportaj?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ysL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ysL

Üye
Merhaba,
Ben Ondokuz Mayıs Üniversitesi Böte de okuyorum 3.sınıfım dersim gereği hocamız bir BT öğretmeniyle röpotaj yapmamızı istedi.. İçinizden biriniz sorularıma cevap verirsenin çok memnun olurum şimdiden teşekkurler..

1)Kısacası kendinizden bahsedermisiniz?
2)Öğretmenlik sürecinizi ve bu yönde gelişen olumlu yada olumsz yanları paylaşırmınız?
3)Geçmiş,gelecekler ilgili kaygılarınızı Bilgisayar Öğrt.lerinin avantaj ve dezavantajları hakkında nele düşünüyorsunuz?
4)Mesleğinizin maddi manevi getirisi hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırmısınız?
5)Ölçme ve değerlendirme kısmını nasıl yapıyorsunuz?(İlkÖğrtimde)
5)Öğretmenlikte ilk zamanlarınızı şuank zana göre kıyaslayabilirmisiniz?

:mrgreen: TeşekkürLer...

Sanki ses kayıt cihazıyla daha güzel röportaj olur gibi yoksa yaz yaz bitmez bu maddeler :)

1) Bir garip memurum, öğretmenim ben
2) bu süreçte öğretmenin toplumdaki statüsü günden güne azaldı, şu an en düşük maaşı almakta. olumlu tarafını düşünmem gerek, bulursam yazarım.
3) geçmiş zaten geçmiştir, geşmişin kaygısı olmaz. gelecekle ilgili kaygılarım ise bilişim teknolojileri öğretmeni olarak öğretmenlik ünvanımızın ortadan kalkması, zaten yaşanan gelişmelerde bu yönde. kendi geleceğinle ilgili kaygılanmaya başlasan iyi olur.
4) maddi getirisi çok düşük, az biraz artanla bir ev sahibi olabilirsem ne mutlu bana. manevi getirisi ise büyük. örneğin haftasonu çarşıda gezerken bir öğrencimin "iyi günler hocam" demesi bile gurur verici.
5) ilköğretimde notla değerlendirme yok. ben soru cevaplarla ve öğrenci ürünlerine bakarak öğrenip öğrenmediğini kontrol ediyorum. ayrıca dereceli puanlama anahtarı kullanıyorum.
6) idealistliğim her yıl azalıyor.

ysL' Alıntı:
Merhaba,
Ben Ondokuz Mayıs Üniversitesi Böte de okuyorum 3.sınıfım dersim gereği hocamız bir BT öğretmeniyle röpotaj yapmamızı istedi.. İçinizden biriniz sorularıma cevap verirsenin çok memnun olurum şimdiden teşekkurler..

1)Kısacası kendinizden bahsedermisiniz?
2)Öğretmenlik sürecinizi ve bu yönde gelişen olumlu yada olumsz yanları paylaşırmınız?
3)Geçmiş,gelecekler ilgili kaygılarınızı Bilgisayar Öğrt.lerinin avantaj ve dezavantajları hakkında nele düşünüyorsunuz?
4)Mesleğinizin maddi manevi getirisi hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırmısınız?
5)Ölçme ve değerlendirme kısmını nasıl yapıyorsunuz?(İlkÖğrtimde)
5)Öğretmenlikte ilk zamanlarınızı şuank zana göre kıyaslayabilirmisiniz?

:mrgreen: TeşekkürLer...

Hacı ben fatsadayım. Gel uzun uzun anlatayım sana yaz git

1. Bilgisayar (Bilişim Teknolojileri) Öğretmeni olarak 10.yılımı çalışıyorum, şu anki kurumum çalıştığım 8.kurum.

İlk 2 yıl şehir merkezindeki büyük bir okulun 20+1, toprak kokan 486dx yatay kasalı 13"inçlik 800*600'lük bt sınıfında geçti. Harikaydı. Öğretmenliğimin en keyifli zamanları olduğunu şimdi anlıyorum. Öğretmenler beni gereksiz yere asla rahatsız etmez, haftada 21 saat dersime paşalar gibi girerdim. Öğretmenler gününde bir sürü hediye alırdım, bolca elim öpülürdü. Ders etkinliklerimde projeksyonum olmadığı için ter içinde kalırdım, sürekli faranjit olurdum ama çok keyif alırdım. Okul idaresi benim isteğim üzerine dersimde kullanmam için okul kermesinden elde edilen 2 milyar küsür lirayı sony marka kaliteli bir projeksiyon cihazına verdi. Hatta banka promosyon anlaşması o senelerde okul bazında yapılıyordu ve 3,5 milyar liraya 5 tane bilgisayar ve 2 yazıcı alındı, bu makinelerden 4'ü bt sınıfıma geldi. Uzatmaya gerek yok, iyi zamanlarmış şimdi düşündüğümde.

Sonraki 1 yılı yatılı okulda asker öğretmen olarak geçti. 28 saat ders, sınıf, eğitici kol, nöbet, belletmenlik, beko 1.faz iki tane bt sınıfı. Hiç eğitici kol çalışması yapılmayan okulda basın kulübünu kurup gazete çıkardım. Çok değerliydim yine:)

Sonraki yıl zorunlu hizmet.. 1 yıl meslek lisesi deneyimi. Çocuklar çok düşük seviyelerdeydi ve onlara ders anlatmak, temrinlerini yaptırmak için uğraştım. Ben de bu arada programlama dillerinden azıcık daha anlamaya başladım çünkü ders çalışmak zorundaydım. Bu esnada kaymakamlık web sitesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü web sitesini hazırladım. O yıl yapılan eğitici bt formatör öğretmenlik seçme sınavında 71 puan aldım ama sıralamada 5.olduğum için görev isteyemedim.

Sonraki yıl ilköğretim okulu ve sadece bt öğretmeniyim. Formatörlük istemedim ve aynı okulda formatör öğretmen olan çok sevdiğim bir abimle birlikte çalıştık. 8 saat de ingilizce dersine girdim. Eğlenceli bir ders kabul etmek lazım. Ben sevdim şahsen. Not bu yıl kalkmıştı ve ben hala öğretmendim. Not defteri elinden alınan aslan gibi değildim yani:)

Sonraki yıl kendi isteğimle bir başka okula görevlendirme bilişim teknolojleri formatör öğretmeni oldum. Mesleki olarak en rahat ve verimli yılımdı. O yıl (2008) yine eğitici seçme sınavı yaptı Eğitek. 50,45 gibi bir puanla barajı geçtim ama yine sıralamada 3.sırada olduğum için görev alamadım. Ancak diğer arkadaşlardan biri görev istemedi diğeri de yazın bıraktı. Sıra bana geldi ve yine çok verimli ve eğlenceli 1 yıl geçirdim.Eğitici olmayı çok istemiştim çünkü. Aslında gözüm Ankara yollarına bakıyordu ama o bir türlü olmadı. (Ankara'da Bakanlık bünyesinde çalışmak istedim yani.)

Sonra yine tayin oldum ve ölmek için yaşayacağım yere geldim. Eğiticiliği bıraktım, öğretmenlik yapmam gerektiğini düşündüm, öğrencilerle çalışmak daha güzeldi. Hala okulumda öğretmen(ci)lik oynuyorum. Az ders kaldı ama ben daha iyi bir öğretmen oldum diyorum kendi kendime. En verimli çağımda sanırım öğretmenlik becerilerim köreltiliyor:(

Kızım var 6 yaşında elinizden öper, eşim branştaşım. Dert ortağım. Millete dışarıda bağıramıyoruz, evde birbirimize giriyoruz! O derece yani!

---------------

2. Benim öğretmenliğim gelişti (bence) ama derslerim azaldı.

--------------

Diğerlerini de yazmaya çalışırım ama biraz toparlamam lazım:)

Sen ne düşünüyorsun, üniversite hayatı muhteşemdir be! Yak sigarayı, demle çayı, ver damarı:))

açıkçası ben ve arkadaşlarım artık öğretmenlik hayalleri kuramıyoruz.. buralarda ki öğretmenlerle röportaj yapmayı denedik ama maalesef gittiğim birkaç okulda formatör öğretmenden başkasını bulamadık. Bilg.Öğrt. olupta formatör olsalar içim gam yemicek ama resim öğretmeni kursa gitmş formator olmus sınıf öğretmeni kursa gitmiş formator olmus vs. .. moral olarak çökuntudeyiz yani .. Lisedeyken önu açık denilen bilg.öğrtemeliği bu hallere gelmiş kim tahmin ederdi? anlayacağınız bi hayli üzgünüm ama ne çare okuyoruz ve inancımızı kaybetmemeye çalışıyoruz umarım yeni yönetmeliklerle herbirimiz öğretmenlik vazifemizi yerine getirebiliz...Lakiiiiiin bu röportaja ihtiyacım var cevaplarınızı samimiyetle bekliyorum..

Sen ilköğretim 6-7-8.sınıflarda bilgisayar dersi gördün mü? Var mıydı dersiniz? Merak ettim, tahminen 90 doğumlusun?

ysL mesaj kutuna bak kardeşim...

Umarım herşey güzel olacak... Ama lütfen hocalarınızla konuşun bu sıkıntıları, arkadaşlarınızı yönlendirin buraya, yapıaln eylemlerimiz oluyor katılın... Sizlerde katılırsanız umarım düzeltebileceğiz...

İyi geceler, Kolay gelsin...

tdemirparmak' Alıntı:
Sen ilköğretim 6-7-8.sınıflarda bilgisayar dersi gördün mü? Var mıydı dersiniz? Merak ettim, tahminen 90 doğumlusun?

evet ben ortaokulda bilgisayar dersi gördüm acayip bir hocamız vardı:) ozaman yatay kasalardan vardı bir bilgisayar başına 3 kişi otururduk tabi pek ilgili değildim öyle taaki liseyi meslek lisesi bilg.progrmcılığında okuyana kadar ister istemez ilgiledim e hoşumada gitti ve şimdi bilg.öğrt. okuyorum işte..

Belki öğretmenin bu forumda olabilir? Okuduğun okulun adını şehrini de yazsana. Bilgisayar öğretmeninin adını hatırlıyorsan onu da yaz belki tanıyan vardır. Kendi öğretmeninle mülakat yapmak istemez misin?

benim sana tavsiyem genç arkadaşım, röportaj vermek isteyen arkadaşlarla msnlerinizi karşılıklı olarak birbirinize vermeniz ve akşam evde görüntülü konuşma yapmanız olacaktır.
yoksa yaz yaz bitmez bu sorular.

başlık ilgisiz mesajlardan arındırılmıştır, lütfen konuyla ilgili olmayan iletiler yazmayalım.

ysL' Alıntı:
İmkan bu yapçak bişey yok:) sen sesini kaydet gönder bana oda olur ama acil olsun:)
ricada bulunurken üsluba dikkat edelim lütfen... emrivaki bir tavır forumlarımızla bağdaşmıyor, karşınızda Öğretmen var.

enginozdil' Alıntı:
başlık ilgisiz mesajlardan arındırılmıştır, lütfen konuyla ilgili olmayan iletiler yazmayalım.

ysL' Alıntı:
İmkan bu yapçak bişey yok:) sen sesini kaydet gönder bana oda olur ama acil olsun:)
ricada bulunurken üsluba dikkat edelim lütfen... emrivaki bir tavır forumlarımızla bağdaşmıyor, karşınızda Öğretmen var.
:alkis:

universiteler-bote-tef-esef-vs-f20/samsun-ondokuz-mayis-universitesi-t233.html yakınlarında bir OMU mezunu olabilir bir gözat istersen.

Ayrıca ales, kpds vs ne varsa mezuniyetine kadar bu işlerini hallet, bir myo yada araştırma görevlisi olarak kapağı sağlam bir yere bağlayın...

tdemirparmak' Alıntı:
Sen ne düşünüyorsun, üniversite hayatı muhteşemdir be! Yak sigarayı, demle çayı, ver damarı:)

Hocamın dediği gibi şu an süper zamanlardasınız, fakültenin en gözde öğrencileri hala böteliler mi bilmiyorum ama üniversite sonrası gözde olmayağınız ortada, sorularına da cevap vermek isterdim ama cevaplarken arızaya bağlıyoruz...

Arkadaşlarını hocalarını, alt-üst sınıflarını, durumdan haberi olmayıpta meb'de hayal kuranları uyarmak artık boynunun borcu, kolay gelsin, Allah sabır versin...

enginozdil' Alıntı:

ysL' Alıntı:

Peki berkant havlucu'nun mesajları niye silinmiyor, sildiğiniz birkaç mesaj onun mesajına cevaptı ve BT öğretmenlerini "gereksiz isyancı" ilan eden bu mesajı hala duruyor. Ben gözünüzden kaçtığını düşünmek istiyorum, yoksa yanlı bir tavır sergilemiş oluyorsunuz...

suan okuldayım ve yanımda matematik öğretmenimizle sohbet edn 2 üniversite öğrencisi var... bir anket yapıyorlar ve 2 saattir eğitim ile ilgili konusuyorlar.. yani burudumda senin yaptıgın ödeve bakıyorumda biraz kolaya kaçmıssın.. biraz mı.. düzeltiyortum sne bu ödevi yapmıyorusun bile:D ... yani ben cevap vermem.. bulundugun ilde eminim seninle konusacak bir sürü öğretmen vardır. bi zahmet git gorus...

berkanthavlucu' Alıntı:
gulüm benden sana nasihat
bu bilgisayar öğretmenleriyle
röpörtaj falan yapmayasın
onlar sadece isyan ederler
senin de idealizmin bozulur

görünüyor ki bazılarıda bilmeden anlamadan yazıyor

eemree' Alıntı:
berkanthavlucu' Alıntı:
gulüm benden sana nasihat
bu bilgisayar öğretmenleriyle
röpörtaj falan yapmayasın
onlar sadece isyan ederler
senin de idealizmin bozulur

görünüyor ki bazılarıda bilmeden anlamadan yazıyor

gülün dikenlerini erken görmek daha az can acıtır gülüm:D

ayrıca doğrular acıdır.. acı zaten acıdır.. ağlanacak haline gülene ne denir bilmem..:D

mutlak_adeger' Alıntı:
enginozdil' Alıntı:

ysL' Alıntı:

Peki berkant havlucu'nun mesajları niye silinmiyor, sildiğiniz birkaç mesaj onun mesajına cevaptı ve BT öğretmenlerini "gereksiz isyancı" ilan eden bu mesajı hala duruyor. Ben gözünüzden kaçtığını düşünmek istiyorum, yoksa yanlı bir tavır sergilemiş oluyorsunuz...
yanlı bir tavır yok hocam, olmazda inşallah :)
size pm olarak da yazdım, seviyesiz bir mesajına odaklandığım için gözümden kaçmış düzeltme yapıldı.

Geri