Bilgisayar Öğretmenliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan By_tozi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

By_tozi

Üye
Merhabalar sevgili abilerim ablalarım

Ben 15 yaşında 8.sınıf (orta3) öğrencisiyim derslerim kötü :( malesef
meslek lisesi bilgisayar bölümüne gitmek istiyorum tavsiye edermisiniz ?
hangi bölümler gelecekte değer kazanacak yabancı dil lazımmı ?
hangi bölümden mezun olursam öğretmen olurum üniversitede hakkında bilgiler vere bilirmisiniz ?

Teşekkürler.

Ben bilgisayar öğretmeni olarak bilgisayar öğretmenligini tavsiye etmiyorum. Doğal bir meslek seç.

ingilizceni geliştir ve yurt dışına gitmeye çalış öğretmenliktede sakın haa bilgisayar öğretmenliğini seçme ama programcılık ve yazılım alanında kendini geliştirerek yazılım mühendisliği kendinizi geliştirmeniz kaydıyla tabii

By_tozi' Alıntı:
Merhabalar sevgili abilerim ablalarım

Ben 15 yaşında 8.sınıf (orta3) öğrencisiyim derslerim kötü :( malesef
meslek lisesi bilgisayar bölümüne gitmek istiyorum tavsiye edermisiniz ?
hangi bölümler gelecekte değer kazanacak yabancı dil lazımmı ?
hangi bölümden mezun olursam öğretmen olurum üniversitede hakkında bilgiler vere bilirmisiniz ?

Teşekkürler.

Bizim zamanımızda başarılı öğrenciler bilgisayara giderdi, devir değişmiş...

Bilgisayar için iyi bir matematik, ingilizce ve mantık şart yoksa pek biryere gelemezsin bu saaten sonra.

Arabalara biraz ilgin varsa git motor bölümü oku yazları da sanayide takıl, hem zevk alırsın hem ileride paraya para demezsin :)

Yani bu yaşımda ben bile düşünüyorum oto işine girmeyi..

Bilgisayar öğretmeni olunur fakat öğretmenlik yapılmaz.

Öğretmenliği boşver. Eğer bilgisayara yatkınsan, yeni şeyler üretmeyi seviyorsan programcılık ya da mühendislik oku. Kendini yapabildiğin kadar geliştir.

Dersleri kötü olan bir ilköğretim öğrencisinin sadece meslek lisesinde "Bilişim Teknolojileri" bölümünden mezun olarak öğretmen olması mümkün değildir. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin birçoğu başarılı ilk ve orta öğrenimden sonra bölümlerini kazanmışlar ve bölümlerinden mezun olarak bu göreve başlamışlardır.
Bilişim Teknolojileri bölümünü seçersen çok çalışarak iyi bir yazılımcı olabilir ve bu işten de iyi paralar kazanabilirsin. Ama öğretmenlik için öncelikle matematik ve fen bilimleri alanlarında başarılı olman gerekir.

Peki programcı neler yapar bir kaç örnek verirmisiniz hangi bölüme gitmeliyim bilişim teklonoji nın dallarına ?

Meslek liselerinin hali perişan. Bizler onlardan da perişan. Öğretmen olmayı hiç düşünme bile...

sağlık okullarına gidebiliyorsan hemen gir,bitirir bitirmez üni okumadan 2 bin tl maaş ile HEMŞİR-HEMŞİRE olarak göreve başlarsın...

aradaugrarim' Alıntı:
Dersleri kötü olan bir ilköğretim öğrencisinin sadece meslek lisesinde "Bilişim Teknolojileri" bölümünden mezun olarak öğretmen olması mümkün değildir. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin birçoğu başarılı ilk ve orta öğrenimden sonra bölümlerini kazanmışlar ve bölümlerinden mezun olarak bu göreve başlamışlardır.
Bilişim Teknolojileri bölümünü seçersen çok çalışarak iyi bir yazılımcı olabilir ve bu işten de iyi paralar kazanabilirsin. Ama öğretmenlik için öncelikle matematik ve fen bilimleri alanlarında başarılı olman gerekir.

Peki programcı neler yapar bir kaç örnek verirmisiniz hangi bölüme gitmeliyim bilişim teklonoji nın dallarına ?

by_katliam' Alıntı:
sağlık okullarına gidebiliyorsan hemen gir,bitirir bitirmez üni okumadan 2 bin tl maaş ile HEMŞİR-HEMŞİRE olarak göreve başlarsın...

sağlık sayısal lazım değilmi ? hamşire kızlar için bir meslek erkekler yapıyormu ?

Derslerin kötüyse, bu bölümü lisede okurken çok zorlanabilirsin.. Sürekli değişen bir alan olduğu için, gelecekte seni nasıl bir mesleğin beklediğini şimdiden öngörmek zor..

Arkadaşlar şu son yaşanan olaylardan sonra okulumda çalışan rehber öğretmeni bana bilgisayar öğretmeni olacağına şu dağda taş olaydın dedi:)

By_tozi' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:

sağlık sayısal lazım değilmi ? hamşire kızlar için bir meslek erkekler yapıyormu ?

Erkeklerhemşir olabiliyor, rahat ta iş bulurlar... Sağlık meslek lisesi diş bölümüne gidebiliyorsan hiç durma..

İlla bilgisayar diyorsan AĞ veya veritabanı üzerine okumanı tavsiye ederim, gelecek orda..

kendi ilgi alanına göre kendine bir alan belirle bilgisayarlar alakalı yazılım tasarım gibi o alanda kendini geliştir para kazanmak için illa üniversite okumak gerekmiyor.

suzer' Alıntı:
Arkadaşlar şu son yaşanan olaylardan sonra okulumda çalışan rehber öğretmeni bana bilgisayar öğretmeni olacağına şu dağda taş olaydın dedi:)

Sende dağın üstündeki odul molozu ol deseydin.

Geri