bilgisayar çok ses çıkartıyor.

Kodla Büyü

semraaa14

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar müdürün bilgisayarı çok ses çıkartıyor. Onun için bilgisayarı açtık içini temizledik. işlemci fanını, içindeki bütün tozları aldık ama yine ses çıkartıyor. fanın üzerine azıcık yag dökülürse düzeleceğini öğrendim bazı sitelerde aynı zamanda yagın tozu çektiğini zarar verebileceğini de sizin bu konuda tavsiyeleriniz ne acaba yardımcı olursanız sevinirim herkese teşekkürler.

Tüm parçaların kasaya sabitlkendiğine emin olun. Fanların pervanelerinden herhangi biri kırılmışsa bu fanın dengesiz çalışmasına neden olur kontrol etmekte fayda var. Ekrankartı takılıysa eğer ve üzerindeki soğutucu aktif soğutucu (fan) ise bunuda kontrol etmekte yarar var. Fanlardan sonra kontrol etmeniz gereken parça HDD dir bunlarda bilgisayarda çok fazla sese neden olur. Özellikle bu parçanın kasaya sabitlendiğine emin olun. Biostan başlangıç bölümü eğer CD seçilkmişse açılışta bu sese neden olur.
Fanın üzerindeki etiketi kaldırır yağı damlatır sonra etiketi tekrar yapıştırırsanız toz toplamaz. Fakat sağa sola yağı çok bulaştırırsanız elbette çok fazla toz toplar. :)

hazari hocam etiketi kaldırırsam tekrar yapışır mı bir de yağ dökecem.. sorun çıkmaz demi...

yağ dökmeyin hocam..

Kulak temizleme çubuklarının ucundaki pamuğa yağı damlatın.. o çubuk ile fanın üzerindeki etiketi söküp yağlayıp tekrardan kapatın. Neden kulak temizleme çubuğunu kullanarak yağlamanızı tevsiye ediyorum, yağı fazla kaçırmazsınız.

ben bu şekilde yağlama yaptım..

iyi çalışmalar.

Arkadaşların anlattığı gibi fanları temizleyip yağlayınca ve gevşek parçaların vidalarını sıkınca büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.

Fan gene ses yapıyorsa motoru laçka yapmış olabilir, değiştirmeniz gerekebilir.

arkadaşlar benim bilgisayarımda da güç kaynağı fanı çok ses çıkarıyor onun için ne önerirsiniz. çıkarıp temizlemek işe yarar mı.

Geri