Bilgisayar öğretmeni iş kolları

Kodla Büyü

gokhan_helvaci

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Sonunda bilgisayar dükkanı açmaya karar verdim. Yaklaşık olarak 8 yıldır bilgisayar öğretmenliği yapıyorum. Bu, böyle bir iş yapabilmek için ne kadar yeterlidir, bilmiyorum. Hangi iş kollarını önerirsiniz? Yani biglisayar tamir bakım vs. ne önerirsiniz? Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Teşekkürler...

Toner dolum işi, bakım onarım, ufak tefek bilgisayar parçaları satabilirsiniz. Laptop vs. işini ise sipariş usulü ile yapın.
Windows kurulumu vs. işi daha kolay ve getirisi yüksektir.

Hocam bilgisayar sektörü çok zordur. Aslında iş çoktur. İşi hiç bitmez. Ama sıra alacaklarınızı tahsil etmeye geldiğinizde müşterilerin ne kadar büyük beklentiler içinde olduğunu görünce biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
Ayrıca artık bu sektör o kadar çok yayıldı ki, bu tür servislerin sayısı piyasada doyuma ulaştı.
Performans/ücret şeklinde meseleye yaklaşacak olursak boşuna kendinizi yıpratmış olursunuz. Ziraatla uğraşabilirsiniz mesela. Ben böyle yapmayı düşünüyorum.

Yine de karar sizindir. Hayırlısı olsun inşallah.

yakuphan' Alıntı:
Toner dolum işi, bakım onarım, ufak tefek bilgisayar parçaları satabilirsiniz. Laptop vs. işini ise sipariş usulü ile yapın.
Windows kurulumu vs. işi daha kolay ve getirisi yüksektir.
Öneriniz için teşekür ederim hocam.

sanalomer' Alıntı:
Hocam bilgisayar sektörü çok zordur. Aslında iş çoktur. İşi hiç bitmez. Ama sıra alacaklarınızı tahsil etmeye geldiğinizde müşterilerin ne kadar büyük beklentiler içinde olduğunu görünce biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
Ayrıca artık bu sektör o kadar çok yayıldı ki, bu tür servislerin sayısı piyasada doyuma ulaştı.
Performans/ücret şeklinde meseleye yaklaşacak olursak boşuna kendinizi yıpratmış olursunuz. Ziraatla uğraşabilirsiniz mesela. Ben böyle yapmayı düşünüyorum.

Yine de karar sizindir. Hayırlısı olsun inşallah.
Öneriniz için teşekkür ederim hocam.

BBir süredir bir iş yerim olmaksızın ufak tefek tamir bakım vb işlerle uğraşıyorum. iki saat bir bilgisayarın başında oturup formatıyla uğraşmak, adamın kullanacağı programın kısayolunu masaüstüne eklemek vs... kendimi çok ama çok değersiz hissettirdi.
Ani bir kararla bugün 3DS Max kursuna kayıt yaptırdım( 650 tl) . Pazartesi başlıyorum. Biraz illistrator, biraz da photoshop flash falan biliyorum. ve şunu anladım. ben biliyorum demekten çekiniyorum. Bundan sonra konu bilgisayarsa her şeyi biliyorum...
Diplomadaki isme bakarsan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, okuldaki branşa bakarsan Bilişim teknolojileri öğreten kişiyim... Daha ne olayım yani…
Olmadı çizgi film yaparım oğluma... :)
saygılar...

mem de seviliyorsanız, güvenlik sistemleri işine girebilirsiniz. sadece okulların güvenlik kamerası işlerini alsanız, eskiyenleri değiştireseniz kısa vadede iyi iş görür. ekonomik sıkıntınız yoksa hiç girmeyin derim. yukarıda bir hocamın yazdığı gibi kendinizi değersiz hissetmeye başlarsınız bir süre sonra.

Böyle bir işe girecekseniz yanınızda çalışacak elemanların da olması lazım. Tek tabanca yürümez o iş :)

büyük firmaların network işine cep operatörleri el attı.
donanım işi all in one pc ye dönecek tamirat işi kalkar bence.
ama eğlence sektörü bitmez ps3 kafe gibi.bizim türk çocukları bile her ay 2 trilyonu ya Cine yada gamesultana veriyor.
minik bir dükkanda görselleştirme uzmanlığı,web tasarim olabilir.3dsmax ile bir mimara yardım edilebilir.

oyun tasarım bilgin çok olacak evde ekiple hafta sonları akşamları çalışıp bir oyun yapacaksın doğru ıngilizce olarak yurtdışında bir geliştiriciye satacaksın en az 80bin dolar

Geri