bilgisayar 15 dakika çalıştıktan sonra kapanıyor

Kodla Büyü

scorpion209

Aktif Üye
arkadaşlar lab daki bilgisayarlardan bir tanesi bazen 15-20 dakika çalıştıktan sonra kendiliğinden kapanıyor.bazen de o gün hiç kapanmadan gayet güzel bir şekilde çalışıyor.acaba problemi ne olabilir? daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu_

fan çalışmıyor olabilir mi eğer fanlar soğutma yapmıyorsa kasanın içersi ısındığı için kapanıyor olabilir yada virüs kaynaklı da olabilir. Aslında bir çok nedeni olabilir ama aklıma gelenler bunlar

yesimk06' Alıntı:
fan çalışmıyor olabilir mi eğer fanlar soğutma yapmıyorsa kasanın içersi ısındığı için kapanıyor olabilir yada virüs kaynaklı da olabilir. Aslında bir çok nedeni olabilir ama aklıma gelenler bunlar

Ayrıca hocam elektrik hatlarınızın durumu nasıl. Voltaj dalgalanması oluyor mu?

urumlu' Alıntı:
yesimk06' Alıntı:

Ayrıca hocam elektrik hatlarınızın durumu nasıl. Voltaj dalgalanması oluyor mu?

ahaa :++: elektrik durumumuz hiç değil değil hocam sürekli dalgalı geliyor bir süşüyor bir çıkıyor.
ancak sadece bir bilgisyarda bu problemin olması dşündürüyor beni

fan çalışmıyorsa işlemci ısınıyordur. o yüzden kapanıyor. Aynı şey ekran kartı içinde geçerli.

bilgisayar kapanıyorsa sorun power supply dedir. eğer bilgisayar kilitleniyorsa sorun işlemci fanındadır.

fanlar çalışıyor gibi duruyor.
ben işleme önce power ı değiştirmekle başlayayyım oldu oldu olmadı ekran kartı ve anakarta bakarız sırasıyla

aynı sorunu bende yaşamıştım ve önce fandan sonra güç kaynağından şüphelenmiştim haliyle fakat baktım sorun çözülmüyor servise gönderdim. problem anakart çıktı. değiştirip göndermişler sorun kalmadı

Bence en büyük sebep ilemcinin fanında arza var.
Çalışsa bile düşük devir ile çalışıyorsa i
şlemci ısındığından bilgisayar kapanıyor

hocam fanın altındaki işlemci ile temas eden bakır plaketin altındaki sıvıyı yenileyip deneyin fan çalışıyorsa,ki eğer fan çalışmıyorsa fandan dır %90. :)

Fener09' Alıntı:
Bilgisayar kapanıyorsa sorun power supply dedir. Eğer bilgisayar kilitleniyorsa sorun işlemci fanındadır.

Hocam aynı sorun bende de vardı. Elektrik dalgalanmasını bu yüzden sormuştum. Fanları iyice kontol ettikten sonra hala problem devam ederse arkadaşlarında dediği gibi güç kaynağını değişitirip deneyin. Bende sorun güç kaynağındaydı. Kolay gelsin...

hocam labdaki bilgisayarlar aynı ise fanı da işlemciyide ekran kartını da powersubıda değiştirerek sorunun kaynağını bulabilirsiniz bunun deneme yanılmadan daha iyi bir yöntemi yok

hocam kasayı soktuysen komple kasanın fanını iceri dogru yapmıssındır .sogutmayı yapmıyordur buyuk ihtimal yada yada fanlar tozlanmıstır tek sebebi budur buyuk ihtimal

arkadaşlar görüşleriiniz için teşekkürler ancak hasta olduğum için bakamadım.
pazartesi veya salı günü lab'a inince dediklerinizi tek tek denicem.

hocam sorununuz işlemciden kaynaklanıyordur.İşlemci ısınıyordur.Öncellikle işlemciyi çıkarıp tekrar takın .sonrada fan ile ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol edin.Bunlarda herhan gi bir sorun yoksa bence ram i de gözden geçirin.
Hiç birinde bir sorun bulamadıysanız Sistemi yeniden yükleyin
kolay gelsin

Hocam siz ilk önce rami gözden geçirin
sonra diğerlerine bakarsınız...
ama önce ram.

sorun ya işlemci fanının düzgün çalışmaması sonucu işlmecinin ısınmasından kaynaklanıyordur ama bu zor bir ihtimal çünkü bazen çok düzgün çalıştığını söylemişsiniz; ya da gelen elektrik voltajının düzensizliğinden kaynaklanıyordur

Geri