bilgisayar açılırken mavi ekran geliyor ve orda donupkalıyor

Kodla Büyü

shemonster

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkdaşlar okulda exper bilgisayar var açılırken donup kalıyor mavi ekranda klavyede kullanılmaz oluyor altta bios f12 set up f2 seçenekleri oluyor bide ama klavyede donduğu için işlemiyor o tuşlar ne yapmam gerekiyor?

Bios ekranında mı donuyor tam anlamadım. Mavi ekranda hiçbir şey yazmıyor mu. Yazan birşey varsa onu buraya yazarsanız ne olduğunu anlamamıza yardımcı olur.

hocam f8 ile güvenli modda sistem geri almayı denedin mi?
Veya donanımsal bir sorunda olabilir mesela ram gibi

mavi ekranda hiç bir şey yazmıyor. en altta setup f2 bios f12 yazıyor sadece klavyede donduğu için onlara da erişemiyorum.

Güvenlik kartını çıkarın ve DVD-RW sürücüsünün fişini çekin bilgisayarı açmaya çalışın.

Aynı sıkıntı bizim labtaki bil.de de oluyor. Hdd hatasını mı yarın kontrol edeyim.Ama geçen sene de aynı sorun vardı bir açılıyodu bir açılmıyodu.Bu sefer hiç açılmıyor.
shemonster hocam siz sıkıntınızı giderdiniz mi? Giderdiyseniz nasıl giderdiğinizi benimle de paylaşır mısınız?

Exper lerin huyudur yapar herhangi bir arıza yok. zamanında cok uğrastım simdi hepsi canavar gibi.
Bulunduğu ortam soğuksa ve rutubet buluyorsa pc ler az kullanılıyorsa bunu yapar.

Çözüm kasanın içine bak tozlanma varsa hava tut.
Ram leri sök yuvalarına hava tut ram lerin iletken yüzeylerini silgi ile sil oksit rutubet kalmamış olun. ram leri tak gerekirse ram yuvalarını değiştir.
o pc lerde iki adet 256 ram vardır gerekirse ramleri tek tek dene çözülmezse ben buradayım.

Yok hocam bunlar uniq 2gb ram var intel core2 duo CPU E6540 2.33ghz
Dediklerinizi deniyorum inşlh olur

Geri