Bilgisayar açılıyor görüntü yok...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buyey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar. okulumuzda eski bir bilgisayar var. yalnız bilgisayar çalışmıyor...
bilgisayar açılıyor ama görüntü yok... sorun ne olabilir?

Hocam ne kadar eski ...
içindeki ram tekmi Çiftmi. Ciftse mhz hatası olabilir eğer eski ramse..
Ekran kartını düşündünüzmü?

ilk olarak ram i ve ekran kartını kontrol edin hocam onlarda sorun olmadığından eminseniz işlemci ya da anakartta sorun olabilir... bende de aynı problem vardı işlemci ve anakartları değiştirmek zorunda kaldık, sizinkiler de bozuk olabilir...

ram iki tane arkadaşlar teker teker taktım olmadı. ekran kartından şüpheleniyorum ama garip bir durum var oda düğmeye bastığımda kasaya güç geliyor fareye güç geliyor ama klavyeye güç gelmiyor...

hocam arkadaşların dediklerini yaptın! olmuyorsa windows dosyalarından silinenler olabilir ondan açılmaz. Sistemle ilgili yani.
Ya da klavyeye güç gelmiyor diyorsun. Klavyeye güç bir boot ekranı görününce gelir sonra gider daha sonra windows açılışında gelir.
Eğer ilkinde geliyor ve daha sonra gelmiyor ve windows açılmıyorsa HDD sorunudur. BİOS a gir birinci başlangıç seçeneği muhtemelen (bilgisayar eski diyosun) CD ROOM veya Floopy dir. Sen onu HDD yapacaksın kaydedip çıkacaksın açılır diye düşünüyorum

Bu aralar bi kaç tane bilgisayarda denk geldim, virüs hocam bu bikaç değişik antirüs ile tara açılır, bende öyle oldu. kav 2010,sil,emut,combofix le tara hocam.

arkadaşlar bilgisayara hiç görüntü gelmiyor dolayısıyla dediklerinizi yapmam mümkün değil
kasaya ve fareye güç geliyor klavyeye güç gelmiyor...
yarın bir ekran kartı bulup deneyim en iyisi. güç kaynağından olabilir mi acaba?

Hocam en mantılıısı parçaları tek tek denemeniz olacaktır.

bence yine ramdan yapıyordur.

aakcakaza' Alıntı:
Hocam en mantılıısı parçaları tek tek denemeniz olacaktır.

bence yine ramdan yapıyordur.

hocam tek tek takıp denedim hatta tek tek farklı yerlere takarak denedim rami taktığım kısımda problem olma ihtimalini ortadan kaldırmak için...

pardon hocam yazmayı unutmuşum hardiski söküp kendi harddiskine bağlayacaksın ancak öyle taranıyor zaten.

Geri