bilgisayar açılmıyor nedenleri ne olabilir?

Kodla Büyü

semraaa14

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar geçenlerde öğrenci bilgisayarlarından biri açık kalmış bir gün boyunca. Baktım bilgisayar çalışıyor kapattım, bilgisayar yeniden başladı. sonunda kapandı ama tekrar açılmadı. arkasındaki düğmeyi kapatıyorum tekrar açtığımda içindeki fan dönüyor ama power tuşuna bastığımda hiçbir şey açılmıyor. Görüntü gelmiyor.. Bir ara görüntüyü getirdim ama yine gitti tekrar açılmadı. nedeni ne olabilir acaba?

kasanın arkasındaki elektrik kablosunu çıkartıp tekrar tak
power düğmesinin çalışıp çalışmadıgından emin ol eğer çalışıyorsa bir de fanlar sürekli çalışıyor mu yoksa çalışıp duruyor mu

kasanın elektrik kablosunu çıkarıp taktığımda fanlar dönüyor ve hiç durmuyor. ekrana görüntü gelmiyor. ramleri çıkarıp taktım, bios pili çıkardım taktım. ama aynı sorun devam ediyor. sorun ne olabilir sizce?

farklı monitörde denedim.. aynı sorun ... monitörü farklı kasada da denedim problem kasada... anakart yanmış olabiir mi?
uzun süre açık kalmış bilgisayar..

ramleri falan gösterdiği açılış ekranı geliyor mu , o gelip ondan sonra görüntü gidiyorsa harddisk sorunu veya sistem çökmesi. Hiç gelmiyosa anakart sorunu.

hiç gelmiyor hocam.. yanlız bugün monitörü değiştireyim dedim geldi normal çalışıyor gibiydi. kapattım aynı sorun oldu.. şimdi ne yaptıysam açılmıyor...

konuyu hortlatmak gibi olacak ama :) , aynı sorunla karşı karşıyayım ve çözüm bulamadım. Anakartın bozuk olması dışındaki bütün ihtimalleri elemek istiyorum.

Pc Exper UBAK-2008 ile gelenlerden, iki gün öncesine kadar, kasayı power düğmesinden açıyordum ekrana görüntü gelmiyordu, kapartıkende güç kaynağından kapatıyordum. Bu gün ekran kartı takıp deneyim dedim ama güç kaynağına kabloyu takar takmaz çalışıyor ve bi dahada durmuyor. Ekran da ise yine hiç bir tepki yok.

Ramleri söküp, temizleyip taktım
Güç kaynağını değiştirdim
Bios pilini çıkartıp, bi süre bekledikten sonra geri taktım, değişen bir şey yok. sorun anakart dışında neden kaynaklanıyor olabilir. Ya da denemem ya da yapmam gereken ne kaldı?

Şimdiden teşekkürler

RaHaB' Alıntı:
konuyu hortlatmak gibi olacak ama :) , aynı sorunla karşı karşıyayım ve çözüm bulamadım. Anakartın bozuk olması dışındaki bütün ihtimalleri elemek istiyorum.

Pc Exper UBAK-2008 ile gelenlerden, iki gün öncesine kadar, kasayı power düğmesinden açıyordum ekrana görüntü gelmiyordu, kapartıkende güç kaynağından kapatıyordum. Bu gün ekran kartı takıp deneyim dedim ama güç kaynağına kabloyu takar takmaz çalışıyor ve bi dahada durmuyor. Ekran da ise yine hiç bir tepki yok.

Bios pilini çıkartıp, bi süre bekledikten sonra geri taktım, değişen bir şey yok. sorun anakart dışında neden kaynaklanıyor olabilir. Ya da denemem ya da yapmam gereken ne kaldı?

Şimdiden teşekkürler
aynı bilgisayarlardan bendede var.Aynı sorunu 3 bilgisayarda yaşıyorum. Anakart dışında birşey kalmıyor. Onada okulun bütçesi yetmez :-1:

RaHaB' Alıntı:

Şimdiden teşekkürler

hocam bendede aynı modelde sorun vardı. Bazen bilgisayar açılmıyor, bazen açılmıyor, bazen görüntü gelmiyordu. Sonra bilgisayarın güç kaynağını değiştirdim sorun ortadan kalktı. Bizim orada sürekli elektrik gelip gidiyor benim sorun bilgisayarın güç kaynağındaymış onu öğrendim..

Teşekkürler, elimden geleni yapmışım en azıdan. 9 bilgisayar kaldı iyi mi? :cry:

güç kaynağıdır.Güç kaynağını değiştirmenize rağmen yapıyorsa yeni güç kaynağının wat değerleri eskisiyle örtüşüyor mu bakın

hocam ekran kartı var ıse cıkarın bırde o skılde deneyın (onbord vardı sanırım)
guc kaynagını degıstırmıssınız sanırım aynı model olan dıer pc lerden sokmussunuzdur ramden de degıl bıos sıfırlanmıs bıos ayarlarındanda degıldır ama onuda kontrol edın hala duzelmedıyse bırtek anakart kalıyor

Geri