Bilgisayar Açılmıyor

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Kasanın dümesine bastıktan sonra bios ekranı geçince hemen aşağıdaki uyarıyı veriyor

setup entry key delected
enter password to unlock the system

biosada girilmiyor ...Pili çıkardım denedim gene aynı.....

sitemi hiç açmıyor .. bios ekranı geçtikten sonra bu uyarıyı veriyor sistem hiç açılmıyor ....

sizce sorun ne olabilir ?

karinca_52' Alıntı:
Kasanın dümesine bastıktan sonra bios ekranı geçince hemen aşağıdaki uyarıyı veriyor

setup entry key delected
enter password to unlock the system

biosada girilmiyor ...Pili çıkardım denedim gene aynı.....

sitemi hiç açmıyor .. bios ekranı geçtikten sonra bu uyarıyı veriyor sistem hiç açılmıyor ....

sizce sorun ne olabilir ?

hocam bu biosun sıfırlanmadığını gösteriyor
bios pilini çıkardıktan sonra hemen geri takmayın en az 10 dk bekleyin.

anakart üzerinde bios reset swicht vardır. anakart kitapçığından öğrenebilirsiniz. onu kullanın bios sıfıramak için, sadece pili çıkarıp takmayla sıfırlanması zor. yeni anakartlarda minik bir devre var kondansatörlü. ufak bir gerilim tutuyor pil kısmında pili çıkarsanız da güç kesilmiyor ve sıfırlanmıyor bios.

inikat' Alıntı:
anakart üzerinde bios reset swicht vardır. anakart kitapçığından öğrenebilirsiniz. onu kullanın bios sıfıramak için, sadece pili çıkarıp takmayla sıfırlanması zor. yeni anakartlarda minik bir devre var kondansatörlü. ufak bir gerilim tutuyor pil kısmında pili çıkarsanız da güç kesilmiyor ve sıfırlanmıyor bios.

tşkrler hocam artık yarın okulda bir denerim

BTS DESTEK LÜTFEN
Benim bts de bilgisayarlad exper ve vista+pardus yüklü. bilgisayarlarımdan biri açıldıktan sonra sarı grup ekranında vistayla devam edince bilgisayar açılmadan kapanıyor. önceleri 7-8 denemeden sonra açılıyordu. ama şimdi o da olmuyor. kasanın içi tozlandığı için olabilir diye bir yazı okudum. kasayı açtım çok fazla tozlanmamıştı, yine de tozlarını temizledim, ramleri de çıkarıp taktım. sonra da recovery yaptım ama sorun hala devam ediyor. ilginç olan, pardus 2008 açılıyor, vista açılmıyor!!!

yardım edin lütfen, bi fikri olan varsa ve yarıdımcı olursa çok memnun olurum...

şimdiden teşekkürler...

cms1982' Alıntı:
BTS DESTEK LÜTFEN
Benim bts de bilgisayarlad exper ve vista+pardus yüklü. bilgisayarlarımdan biri açıldıktan sonra sarı grup ekranında vistayla devam edince bilgisayar açılmadan kapanıyor. önceleri 7-8 denemeden sonra açılıyordu. ama şimdi o da olmuyor. kasanın içi tozlandığı için olabilir diye bir yazı okudum. kasayı açtım çok fazla tozlanmamıştı, yine de tozlarını temizledim, ramleri de çıkarıp taktım. sonra da recovery yaptım ama sorun hala devam ediyor. ilginç olan, pardus 2008 açılıyor, vista açılmıyor!!!

yardım edin lütfen, bi fikri olan varsa ve yarıdımcı olursa çok memnun olurum...

şimdiden teşekkürler...

Bir chkdsk /f yeter ona. Bir disk gözden geçirmesi yaptırın. Canlı, cd üzerinden çalışan bir windows işletim sistemi bulun, bilgisayarımdan c: sürücüsüne sağtıklayıp, araçlar, disk denetimi ve hataları otomatik olarak düzelti seçip, bir disk denetimi yaptırın. Büyük ihtimalle düzelecektir.

peki hocam böyle bir cd yi nerden bulabilrim acaba ?? :| bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim :)

Geri