Bilgisayar açılma/ma sorunu...

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
merhaba arkadaşlar, masaüstü pc uzun süre kapalı kalınca yani 2 saatten fazla bilgisayar açılırken windows başlatılıyor yazısına kadar geliyor ordan sonra devam etmiyor, bilgisayarı 3-4 kere kapatıp açınca o kaldığı yerden devam ediyor ve bilgisayar açılıyor. Bilgisayar açıldıktan sonra herhangi bir sorun olmuyor ama uzun süre kapalı kaldıktan sonra direk açılmaması sorunu neden kaynaklanıyor olabilir sizce?

yusuf0686' Alıntı:
parçaları çıkarıp takın olagan giderken oluşan her arızada yüzde 90 işe yariyor

hocam bu dediğinizi denedim ama yine bilgisayar uzun süre kapalı kalınca 3-4 kere kapatıp açtıktan sonra açılıyo.

elektrosercen' Alıntı:
Bu anlattığın tam da UBAK'ın exper bilgisayarlarında oluyordu. Sebebi anakart üstündeki kondansatörlerin şişmesi :?
hocam ubak projesi exper bilgisayarlarla başım dertte benim laboratuvarda 4 bilgisayar aynı durumda ne yapabilirim bir fikriniz veya önerisi olan varmı parça değişiminden formatına vs. denemediğim sey kalmadı pc açılırken zar zor açıyorum uzun süre kapalı duruyo sabah okula geliyorum yine açılmıyo tam açılırken monitörün sarı ışığı turuncuya dönüp kalıyo kasada herşey normalmiş gibi görünüyo durum böyle.

bellibir süre bekledikten sonra açılmaması sadece bios pilini düşündürür ama sizdeki durumla bunun alakası yok..biostan CPU sıcaklık değerine bakınız.Biosu default yapınız
başlangıçta f8 ile vga modunu aktif edip deneyin..harici bir ekran kartı takarak deneyin .Biostaki SATA ayarlarını IDE-AHCI değiştirerek deneyin
ve bence sağlam olduğundan emin olduğunuz RAM ve HDD yi sırası ile değiştirerek deneyin..eğer sonuç alamazsanız arkadaşlarında bahsettiği gibi anakarttan kaynaklanıyor olabilir.
Çünkü bu UBAK makinalarının en dandik bileşenleri RAM ve anakartlardır...

bu exper pc bende de sorunlu bitane var bugun 3 adet kondansatör aldım. yarın kondansatörlerini degiştirecem sonucu yazarım arkadaşlar bakalım düzelecekmi.

Aynı problemleri yaşayan biri olarak diyebilirim ki yukarıdaki arkadaşımın dediği gibi anakart üzerindeki kondansatörlerin şişmesi sanırım bu sorunun ana sebebi. Bunu aşmak için o kondansatörlerin muadillerini internet üzerinden sipariş edip şişenlerle değiştirebilirsiniz. Sorun büyük olasılıkla hallolacaktır.

zodiac' Alıntı:
agazi' Alıntı:
arkadaşlar kondansatörleri değiştirdim sorun çözüldü.
http://mebuygulamalari.blogspot.com.tr/

hocam bunları nasıl değiştirdiniz lehim makinası mı gerekli bilgi verirseniz çok sevinirim, teşekkkürler.
evet hocam havya(lehim makinası) lazım ama çok pahalı şeyler değil zaten. piyasada 10-15TL ye işinizi görecek havya bulabilirsiniz. kondansatörler zaten 4 tanesi 1TL
yani en fazla 20 TL ye pc yi kurtarabilirsiniz.değiştirmekte çok zor değil hocam ama daha önce hiç lehim yapmamışsanız biraz araştırmayla olay çözülür.
kondansatörlerin artı ve eksi uclarınada dikkat edin sökerken takarken de aynı yönde takarsınız.

agazi' Alıntı:
zodiac' Alıntı:
agazi' Alıntı:
arkadaşlar kondansatörleri değiştirdim sorun çözüldü.
http://mebuygulamalari.blogspot.com.tr/

hocam bunları nasıl değiştirdiniz lehim makinası mı gerekli bilgi verirseniz çok sevinirim, teşekkkürler.
evet hocam havya(lehim makinası) lazım ama çok pahalı şeyler değil zaten. piyasada 10-15TL ye işinizi görecek havya bulabilirsiniz. kondansatörler zaten 4 tanesi 1TL
yani en fazla 20 TL ye pc yi kurtarabilirsiniz.değiştirmekte çok zor değil hocam ama daha önce hiç lehim yapmamışsanız biraz araştırmayla olay çözülür.
kondansatörlerin artı ve eksi uclarınada dikkat edin sökerken takarken de aynı yönde takarsınız.

hocam çok sağolun meslek lisesi mezunuyum yaparım ama elinizde yapılmışın fotoları varsa artı ve eksi uçları gösterir şekilde foto yollayabilir misiniz?

Geri