bilgisayar açılmama

Kodla Büyü

nuzumcu

Üye
vestel promega bilgisayarımda bilgisayarın yeşil ışığı yanıyor fakat bilgisayar açılmıyor kırmızı ışık yanmıyor sorun neden kaynaklanabilir

monitörle ilgisi yok power a basınca yeşil ışık yanıyor kırmızı ışık yanmıyor bilgisayarın kasasını açtım işlemci fanlar harddisk bir şey çalışmıyor ama kasadaki yeşil ışık yanıyor gözüküyor

Evet Kırmızı ışığın aralıklarla yanıp sönmesi HDD den veri alış verişi var anlamına gelir. Sorun HDD kaynaklı gibi. Önce HDD data koblosunu değiştirmekle işe başlayın...

öncelikli olarak HDD bozuk diyemeyiz çünkü işlemci çalışmıyor, hatta HDD çalışmasa bile ekrana hata mesajı gelir. sorun güç kaynağından olabilir, eğer sağlam ise anakart bozuk olabilir. Tüm parçaları -ram,bios pili filan- çıkarın tekrar takın. yine çalışmazsa anakartı değiştirmeniz gerekebilir.

hocam aynı sorun ilginçtir benim makinelerden birinde de çıktı bugün, bi türlü çözemedim. yeşil ışık yanıyor ama ekrana görüntü hiç gelmiyo ama bilgisayar çalışıyor gibi, bir de klavyenin ışığı hiç yanmıyor.yapmadığım kalmadı, güvenlik kartı sök tak, ram sök tak,harddisk kablolarıyla oyna ama yok olmuyo bi türlü :( karşılaşan varsa çözüm yazarsanız çok memnun olacağız ...

Bu konu ile ilgili aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum ışık yandığı halde bilgisayar çalışır gözüktüğü halde ekrana hiç görüntü gelmiyor her şeyi denedim hatta elektrik boşalsın diye sistemden jümber(camber)leri bile söküp taktım ama malesef olmadı bi türlü düzelmiyor ekran kartı ve diiğer tüm birimler çalışıyor hiç bi sorunları yok ama sanırım bu bence güç kaynağı ile ilgili olmalı şayet bi çözüm bulan varsa paylaşalım arkadaşlar ...

*düşük voltaj olduğu zaman ve
*elektrik yükü olduğu zaman yapıyor,
-voltaj düşük ise yaptıklarınız işe yaramayacaktır. Hatta yanındaki makine çalışırken bile çalışmadığı durumlar olur. Voltaj normale döndüğü zaman, makinenin güç düğmesini 1dk kapalı tutup sonra tekrar açın ve makineyi çalıştırırsanız, makineniz çalışır. Bunları yaparken bazen anakartınız, güç kaynağı veya diğer donımlar zarar görebilir yani yanar ve makine hiç açılmaz.
-elektrik yükü için tüm parçaları söküp pil dahil tekrar takarsanız işe yarayabilir.
Kısaca; birilerinin çıkarı için yapılan bu haksız kazanç kapıları ile malesef okullarımız da bundan nasibini almıştır. ve dışarıda hiç kimsenin yüzüne bile bakmadığı kalitesiz bilgisayarlar okullara kaliteli bilgisayarların fiyatına satılmıştır ve bizler, eğitimi-öğretimi bırakıp saçma sapan tamir işleri ile uğraşarak bunun bedelini ne yazık ki ödüyoruz.

bazı arkadaşların söylediklerini tekrarlayacağım gerçi ama. öncelikle bence bios u bir sıfırla,olmazsa daha sonra ram'leri bi çıkartıp slot değiştir, slotlarda ne kadar kart varsa çıkar, o da olmadı işlemciye kadar sök anakart ın üzerinde birşey kalmasın, sadece anakarta giden güç kablosunu tak ardından sırayla işlemci ram vs.. tak.

bana kalırsa güç kaynağından olamaz, olsaydı kasada güç ışığın yanmazdı.

aynı sorun bendede olmuştu yeşil ışık yanıyo ama fanlar,hdd vs hiçbirşey çalışmıyodu güç kaynağını değiştirdik şimdi çalışıyor.

arkadaşlar benim pc dede daha önce 2 kere böle bir sorun oldu.. önce rami değiştirdim düzeldi ama 1-2 ay sonra tekrar aynı sorun oldu.. ana kartı değiştirdim düzeldi..

daha önce benimde başıma geldii yeşil ışık yanıyoduu fakat pc açılmıyoduu pc nin tüm kablolarını çıkarttımm
( yanielektirikle bağlantısını kestim ) 10 dak bekledim yeşil ışık söndüü kasanın içinii temizledim tekrar taktım çalıştıı

Arkadaşlar sorunu çözdüm, hiçbişey yapmanıza gerek yok, sorun BIOS pilinde sanırım statik elektriklenme durumu. BIOS pilini sökün takın, kesin düzelir, düzelmezse pilin iki yüzünü birbirine metal bir araçla değdirin sorun çözülür.

Geri