Bilgisayar acilmiyor

Kodla Büyü

alley_upp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar okuldaki iki bilgisayarda da anlayamadigim ayni problem var. Guc dugmesine basiyorum fan 3-4 sn calisiyor goruntu gelmeden bilgisayar kapaniyor.
Denediklerim

-islemci fanina termal macun surdum kontrol ettim sorun yok
-tum parcalari soktum taktim hala sonuc yok

Var mi bir fikri olan ne olmus olabilir ?

benimde başıma gelmişti hocam meğer power tuşuna basınca basılı kalıyormuş. bi bak istersen tuşa

onu da degıstırdım sonuc aynı fan calısıyor 3-5 sn sonra kapanıyor 5-10 sn sonra kendı kendıne tekrar fan calısıyor bu dongu sureklı devam edıyor .

hocam anakartında kısa devre var. kontrol et. bu benimde zaman zaman başıma geliyor. anakartı komple söküp dikkatli bir şekilde yeniden takıyorum, düzeliyor.

Anakartı söküp yalıtkan bir yüzeye koyup biosunu sıfırlayın sonra bu yalıtkan yüzeyde çalıştırın, kitap olabilir, masa olabilir.

alley_upp' Alıntı:
hocam anakartta kısa devre olup olmadıgını nasıl anlayabılırız?

hocam bakarak çok zor iş. anakartı komple sok. elinde antistatik poşet varsa yada gazete,kitap vs de olabilir. anakartı kitabın üstüne koy ve güç bağlantısını yap, power switchini kalemle kısa devre yap, anakart açılsın. power suppyle kendini resetlemiyorsa; ankartı etrafda metal kısımlara temas etmemesine dikkat ederek yeniden monte et.

Geri