Bilgisayar adını kullanarak nasıl bağlanabilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan forumdas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar normalde modeme direk bağlı bilgisayarlarda (192.168.1.*** şeklinde ip adresi alan bilgisayarlar arasında) bilgisayar adını kullanarak bağlanabiliyorum.
Örn: Çalıştır-> \\ B_bilgisayarı

Ama A bölgesindeki PC'den B bölgesindekilere bilgisayar adını kullanarak bağlanamıyorum. İp adresi yazarak bağlanabiliyorum.
Yani;
Örn: "Çalıştır-> \\ B_bilgisayarı" metoduyla bağlanmıyor
"Çalıştır-> \\ 192.168.1.38" bağlanabiliyorum.

İp adresleri de sürekli değiştiği için sorun oluyor.

A bölgesinden B bölgesine "\\B_bilgisayarının_adı" yazarak bağlanmam için ne yapmam gerekiyor?
Ya da tam tersi, B'den A'ya bağlanmak için?

Ekli dosyalar

• Ağ Yapısı.JPG
    Ağ Yapısı.JPG
    43.2 KB · Görüntüleme: 655
Kullandığınız işletim sistemi nedir yada karşı taraftaki pc nin ki buna göre network ayarlarına falan bakmak gerekebilir. iki pcnin network ayarları faklı olabilir

gördüğüm kadar birinin AP 192.168.5.x üzerinden Modem de 192.168.1.x üzerinden dağıtım yapılmakta. Bu şekilde ağı ayırmışlar galiba. bundan olabilir.

gizemkar' Alıntı:
Kullandığınız işletim sistemi nedir yada karşı taraftaki pc nin ki buna göre network ayarlarına falan bakmak gerekebilir. iki pcnin network ayarları faklı olabilir

Tüm PC'ler XP Professional Hocam. İP ile girmemin tek sebebi access point. A grubu kendi bilgisayarları, yada B grubu kendi arasında "Bilgisayar adı" kullanarak bağlanabiliyorum.

Hocam birşey denemeni isteyeceğim AP ve modemin ayarlarına girip ip havuzunu ayarlarmısın.

Örneğin ana modemin 192.168.1.10-150 arasında dağıtım yapsın.
Sonra ap nin ayarlarını aç Ap nin dhCP side havuz olarak 192.168.1.151-255 arası olsun. Ap nin ip adresinide ana modemden ayırdığın 192.168.1.2-9 Sttok ip adresi aralığından sabit olarak ver.

gizemkar' Alıntı:
gördüğüm kadar birinin AP 192.168.5.x üzerinden Modem de 192.168.1.x üzerinden dağıtım yapılmakta. Bu şekilde ağı ayırmışlar galiba. bundan olabilir.

Aynen, sorunun sebebi bu. Access pointi kuran benim. Uzak bi noktada kablosuz erişim için, o noktaya kadar kabloyla getirip access point kurdum.

Access pointe modemin ipsini verirsem de (192.168.1.1) , o zamanda modemle çakışma oluyor.
Bilmem anlatabildim mi?

gizemkar' Alıntı:
Hocam birşey denemeni isteyeceğim AP ve modemin ayarlarına girip ip havuzunu ayarlarmısın.

Örneğin ana modemin 192.168.1.10-150 arasında dağıtım yapsın.
Sonra ap nin ayarlarını aç Ap nin dhCP side havuz olarak 192.168.1.151-255 arası olsun. Ap nin ip adresinide ana modemden ayırdığın 192.168.1.2-9 Sttok ip adresi aralığından sabit olarak ver.

Bunu deneyeceğim hocam ama şu an vaktim yok, daha sonra dener sonucu burada bildiririm. Kurulu düzenimi bozmadan başka bi yolu var mıdır acaba?

Hocam modemin ip yapılandırmasına uygun vereceksiniz.

Ap statik yapılandırma içerecek gateway olarak sizin ana modeminizin ip adresini vereceksiniz. Ip olarakta Modemin sabit ip havuz aralığından bir ip. Yoksa modemin ip si verilmesi ağda büyük sorun teşkil eder. Çakışma olur o zaman.

Ap:

Modem:

Ekli dosyalar

• ap-statik.PNG
    ap-statik.PNG
    12 KB · Görüntüleme: 591
  • ap-dhcp.PNG
    ap-dhcp.PNG
    21.5 KB · Görüntüleme: 568
  • modem.PNG
    modem.PNG
    38 KB · Görüntüleme: 568
arkadaşlar benim de çalıştığım okulda bir tane tp link modemimiz 2 tane tp link acces pointimiz ve 2 tanede ana switchlerimiz var.Nedense hafta başlarında hem BT sınıfımdaki pc lerde hem de idari ve öğretmen arkadaşların kullandığı pc ler ip alamama veya alsa bile internete girememe problemi var. ben genelde elle ip verip internete girmelerini sağlıyorum ama bunu her gün yapmaktan sıkıldım. bana daha akılcı ve kalıcı bir çözüm sunabilecek arkadaşlar var mı acaba? şimdiden tşk ederim yardımlarınız için.

Hocam sizde ağ yapılandırmanızı yukarıda bahsettiğim gibi yapınız zaten benim modem tp link 2 ap var onlarda tp link sorun yok.
tüm ağınız için kafanızda bir ip listesi oluşturun ve bu hiçbir zaman değişmesin tüm pcler için ip / alt ağ maskesi/ yerel ağ geçidi(modem Ip si) doğru olarak girdikten sonra sorun olmayacaktır ama yine karışıklık oluyorsa ben Ap lerinizi kontrol etmenizi öneririm. Yada ağdaki cihazlarınızdan birisi bu soruna neden olmakta.

Geri