Bilgisayar Donuyor

Kodla Büyü

komodor64

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bilgisayarı açtığımda 1dk bile sürmeden hemen donuyor. Güvenli modda açmaya çalışıyorum açamıyorum. Sistem geri yüklemesi yapıyorum geri yükleme tamamlanamadı uyarısı alıyorum. Antivirüs ile tarama yapmak istediğimde malesef taramaya başlamadan bilgisayar donuyor. Hiçbir işlem yapılmıyor. Tarama başlasa bile sistem donduğu anda ne klavye ne mouse hiçbir donanım çalışmıyor.

Fikri olan arkadaşlar varmı?

Değerli hocam bu durumun farklı nedenleri olabilir. Şuan aklıma gelenler.
1- Ram'lerinde sorun olabilir. Ram'lerin üzerine birikmiş tozlar iletime engel oluyor veya ram'in ıssını arttırıyor böylece donma oluyor olabilir. veya ram'lerde yada ram yuvalarında arıza olabilir.
2- işlemci ısısı belli nedenlerden çok artıyor olabilir. (BİOS'tan kontrol edebilirsin)
3- Windows bozulmuş olabilir. formatlamak istemiyorsan onar
3-virüs sistem kaynaklarını tüketiyor olabilir. ( hdd'ni söküp başka bilgisayarda taratabilirsin.)

ÖNERİ: Güvenli mod seçeneğinin altlarındaki ÇALIŞAN EN SON AYARLARI DENEDİNİZ Mİ?

kolay gelsin Allah (C.C) yardımcın olsun.

hocam yazılımsal değilde donanımsal olabilir mi acaba? Isınma sorunu olabilir. Daha bugün aynı şekilde donan ve hiç bir işlemi tamamlamayan bir öğrenci bilgisayarın kasasını açtığımda işlemci fanının dönmediğini farkettim. Belki sizin de fanlarla yani soğutma ile ilgili bir sorun olabilir.

hürmetler.

hocam ctrl+alt+del yapıp listeden explorer.exe nin çalıştırılmasını sonlandırın , sonra yine ctrl+alt+del 'den çalıştır a girip explorer.exe yazın. Sorun bundan kaynaklanıyosa çözülür, benim labdaki bi çok bilgisayarda malesef donma problemi yaşıyoruz ve bu şekilde hallediyoruz, inşallah şubat tatilinde halledicem:)

.öneriler için teşekkürler arkadaşlar. Hepsini denicem. Kolay gelsin sizlere iyi çalışmalar...

Geri