Bilgisayar ekranına görüntü gelmiyor...

Kodla Büyü

mustafagul

Site Gezgini
Merhaba Arkadaşlar;
Öğretmen bilgisayrının ekranına görüntü gelmniyor. Kasayı açtım Ram'i, Ekran kartını, Bios pilini felan hepsini söktüm taktım, farklı monitör, farklı kablolar denedim ama yinede görüntü gelmedi. Bilgisayarın power düğmesine tıkladığımda fare ve klavyeye de elektrik gelmiyor. Sorun ne olabilir...

arkadaşım aynı sorun benim başıma gelmişti, güç kaynağının ana karta giden power kalblosu arıza yapmış, güç kaynağı değişti sorun çözüldü

Hocam elinde kompresör varsa onunla işlemci fanı ve anarkart üzerini iyice temizleyin kısa devreden dolayı açılmıyor olabilir. Güç kaynağının içine de hava basmayı unutma burasıda çok fazla toz topladığından sorun yaratabiliyor.

Merhaba;

Sorun anakartınızın elektrik ile yüklendiği için kaynaklanıyor olabilir. Bios Resetleme diye site içerisinde aratırsanız ilgili kaynağa ulaşırsınız. Bunun dışında Power supply, Anakart, İşlemci... Power Butonu veya kablosu, kısa devre.. farklı priz uzatma kablosu testi diye uzayıp giden listeyi sıralayabiliriz.

NOT: Bios resetleme yaparken (Aslında aşırı yükü ileteceksiniz) topraklı bir prize takın cihazınızı.

İyi çalışmalarç

Bence Problem Ana kartta parçaları başka bir bilgisayarda dene Ram i işlemciyi güç kaynağını vs. Biraz uzun sürer ama sorun kesin olarak ortaya çıkar.

Geri