Bilgisayar Eksiğimi Nasıl Tamamlayabilirim

Kodla Büyü

yvzakblt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Şubat ayında atandım. Yaklaşık 1 aydır bt sınıfını toparlamaya çalışıyoruz diğer bilişimci arkadaşla. Zar zor 18-20 arası bilgisayarı çalışır hale getirdik. Ancak sınıflar 35-40 arası olduğu için bilgisayar sayısı çok kısıtlı kalıyor. Arkadaşlar ilkokullardan bilgisayar alabilirsiniz diyorlar. Bunu nasıl yapabilirim. Civardaki ilkokulları gezip isteyecek miyim yoksa bunun bir prosedürü mü var. Resmi bir yazı varsa kopyalayabilir misiniz? Bende gittiğim okullarda onu gösterip bilgisayar isteyebilirim.

her yerde söyleyin arayışta olduğunuzu evde orda burda atılı o kadar çok malzeme var ki bu ülkede sakla sakla saman dolmuş her yer

ayrıca tapu kadastro, gibi ummadığınız yerlere istekde bulunun. bazı kurumlar 2 yıl içinde düşmek istediklerinden ayırtma bile yaptırıyorum ben artık. türktraktörden aldım en son.

mesleğimin ilk yıllarını hatırladım :)
kolay gelsin hocam zengin velileri de araştır

Eğer bilgisayarlarınız yeni değilse, yakınlardaki meslek liselerini falan bir dolaşın. Büyük bir ihtimalle XP çalıştırabileceğiniz bilgisayarlar bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

2 kişiye 1 bilgisayar olmasından çok kısıtlı kalıyor diye bahsedebilmek.. lükse bak:) ben de istiyorum

şöyle bir örnek vereyim 2 adet sağlam bilgisayar kalmış bt sınıfında 25 kişilik sınıflara ders verdim...
bilgisayar almayı ve yenilemeyi devlet düşünmüyor ama sen yırtınıyorsun....herşeyi devletten bekleme anlayışına ben de karşıyım bununla beraber devlet de bizi enayi yerine koymayacak ve akılcı eğitim politikaları takip edecek...yıl olmuş 2014 ders kitabında office 2003 var...haa bi de bu programı öğreteceğiz ama kesinlikle lisanssız program yüklemeyeceğiz...e nasıl olacak bu o zaman devlet olarak sen al lisansları...o da yok biz de burda risk alalım crackli office yükleyerek...
velhasıl bu gidiş gidiş değil köklü çözüm gerek...

only61' Alıntı:
şöyle bir örnek vereyim 2 adet sağlam bilgisayar kalmış bt sınıfında 25 kişilik sınıflara ders verdim...
bilgisayar almayı ve yenilemeyi devlet düşünmüyor ama sen yırtınıyorsun....herşeyi devletten bekleme anlayışına ben de karşıyım bununla beraber devlet de bizi enayi yerine koymayacak ve akılcı eğitim politikaları takip edecek...yıl olmuş 2014 ders kitabında office 2003 var...haa bi de bu programı öğreteceğiz ama kesinlikle lisanssız program yüklemeyeceğiz...e nasıl olacak bu o zaman devlet olarak sen al lisansları...o da yok biz de burda risk alalım ***** office yükleyerek...
velhasıl bu gidiş gidiş değil köklü çözüm gerek...

Evet hocam bizde yolun başındayız ama dediğiniz çoğu şeyi 1 ayda fark ettik. Hatta bugün hademe bile diyor bu MEB'den bir şey anlamadım. Şimdi adam etmeye çalışıyorsunuz. Geçen sene kaldırın dediler kütüphane yaptık. Daha sonra tekrar açtık tekrar kapattık şimdi yine adam etmeye çalışıyorsunuz. Bende bir şey diyemedim.

saghola' Alıntı:
2 kişiye 1 bilgisayar olmasından çok kısıtlı kalıyor diye bahsedebilmek.. lükse bak:) ben de istiyorum
Hocam okulun durumu gerçekten sıkıntılı. Gecekondu mahallesinde olduğu için öğrenciler bilgisayar konusunda çok boş. Üstelik aşırı saldırganlar. Bir kere indirdim laboratuvara 2 kişi bir bilgisayara düşünce ortalığı parçalamaya başladılar. O günden beri bilgisayar arıyorum.

En sonunda yan okuldan 15 tane bilgisayar buldum. Ancak masalarını vermiyorlar. Masaları olmadığı için bilgisayar masalarını normal öğrenci sırası olarak kullanıyorlar. Bize sıra verin biz masa bilgisayar verelim diyorlar. Buna da bizim müdür yanaşmak istemedi. Adamlarda kendince haklı sonuçta sınıfı boşaltınca sıraları olmayınca sıkıntı yaşayacaklar. Kaldım ortada. :|

Okul dönüşümlerinden dolayı ilkokulda kalan bilgisayarların ortaokullara aktarılması konusu var hocam. Laboratuvarında bilgisayarları olan ilkokullardan alabilirsiniz.

arkadaşım gitte dilenciler gibi kapı kapı dolaş. Yeter artık mesleğinizi bu kadar düşürmeyin. Öğretmenliğinizi yapın gerisini bırakın. Siz hiç hastanede malzeme eksik diye kapı kapı gezen bir doktor gördünüzmü yada şu hastanede yeteri kadar sağlık personeli yok ve oraya gidipte birkaç saate ben çalışayım diyeni duydunuz mu?

Öğretmen idealisttir, öğretmen fedakardır, öğretmen vatanseverdir, uyumaz, gecesini gündüzüne katar öğrencilerine hem analık hemde babalık yapar vs diye diye öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdılar. Okulun ihtiyacı olur, kermes düznelenir hatta kapı kapı dolaşılarak yemek servisi yapılır, labta bilgisayar eksik olur bilgisayar için herkesin ağız kokusu çekilir. Öğrenciler okula gelmiyor diye velilerin yanına gidilir ve yalvarılır, bazende dayak yerler, .......... Bırakın bunları ve paranızın hakkını verin gerisine karışmayın. (bence) :)

.....................
Öğretmenliğimin ilk yılıydı. İdeallerim vardı. Ama kazancım yetmiyordu. Bir müteahhidin çocuğuna özel Türkçe/dilbilgisi dersleri vermeye başladım. Çocuk kabiliyetsizdi. Bir gün, iki gün, derken çocukta hiçbir ilerleme görememiştim. Babasına, “Beyefendi” dedim, “ne sizin paranızı, ne de benim zamanımı israf etmeyelim. Sizin çocuğunuz bir üniversiteyi kazanamaz.” İşte adamın cevabı:

“Hocam, oğlumun doktor olamayacağını ben de biliyorum, bari bir öğretmen olsun diye çalıştırıyorum!”
...........................................

Alıntıdır.

Geri