Bilgisayar Güç Kaynağı Değiştirme

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhabalar,
2008 yılında gelen bir bilgisayarın güç kaynağı yanmış. Onu çıkartıp eski bir bilgisayarın güç kaynağı ile değiştirmek istiyorum. Bilgisayarların güç kaynakları birbirine olur dimi?

diğer sorum şu; akıllı tahtalarda vestel oturumda netsupport'tan dolayı kişiler dosyaları sağ tıklayınca silemiyor ve dosya ismini değiştiremiyor. Bunu okullardaki bilgisayarlarda yapamak istiyorum. Öğrenciler durmadan birilerinin dosyalarını siliyor. Bunu önlemek için illa netsupport gibi birşeymi yüklemeliyim yoksa başka yolu var mı?
cvplarsanız sevinirim:)

1- çıkaracağınız kasa çok eski değilse uyar, anakart bağlantısı farklı olsada (pin sayısı) ben şimdiye kadar sorun yaşamadım. Ama disk ya da cd-dvd enerji kabloları farklılık gösterebilir. FDD, IDE ya SATA güç çıkışları farklı olabilir iki güç kaynağında.

2- Tam detayını bilmiyorum ama kullanıcı hesap denetimlerinden yapılabilmesi gerekiyor. Dosya silme izni falan filan

KöfteHoRr' Alıntı:
1- çıkaracağınız kasa çok eski değilse uyar, anakart bağlantısı farklı olsada (pin sayısı) ben şimdiye kadar sorun yaşamadım. Ama disk ya da cd-dvd enerji kabloları farklılık gösterebilir. FDD, IDE ya SATA güç çıkışları farklı olabilir iki güç kaynağında.

2- Tam detayını bilmiyorum ama kullanıcı hesap denetimlerinden yapılabilmesi gerekiyor. Dosya silme izni falan filan

tamam hocam onlara dikkat edeyim biri 2008 de gelen exper bilgisayar(güç kaynağı bozulan) digeri 2004 yılında gelen yönsis olan bilgisayarlar(alacağım) çıkarmadan ikisinede bir bakarım artık pin sayıları filan.

2004 uymayabilir hocam. o dönem genellikle IDE enerji girişleri vardı harddisk cd-dvd lerin ama 2008'de harddisk muhtemelen sata enerji girişi kullanıyordur. Ekstra 2 girişide kullanan diskler çoğunlukta gerçi, hem ıde hem sata girişi varsa sorun yok

Güç kaynağını değiştirmeyi düşünüyorum ama kablo bağlantılarını bir türlü çıkaramadım. Nasıl yapmalıyım?

namikc' Alıntı:
Güç kaynağını değiştirmeyi düşünüyorum ama kablo bağlantılarını bir türlü çıkaramadım. Nasıl yapmalıyım?

Fotoğrafını ekleyebilirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

Genelde tırnaklı bir yapısı bulunur. Tırnağa bastırıp biraz kuvvetli çekmeniz gerekebilir.

Eski bir bilgisayarın güç kaynağını yeni bir bilgisayarın güç kaynağının yerine takarken ;
Eski PC'nin Pin ATX kablosunun pini 20 pinlik anakartın pin giriş yeri ise 24 pinlik. Bunu takarken herhangi bir sorun olur mu?

20 pinin yanına takılabilecek bir adet 4lü kablo daha varsa ikisini birlikte takarsınız

Geri