Bilgisayar harddiski görmüyor

Kodla Büyü

gencbora

Site Gezgini
Arkadaşlar labaratuardaki bilgisayarlardan biri harddiski görmüyor başka hardiskler taktım yine görmedi hadi dedim sata kablosunda vardır yada anakartın sata girişinde normal Ide hardisk taktım onuda görmedi. sizce başka ne yapabilirim? Teknik servis şart mı ?

Sabit disklerle beraber gelen NCQ (Native Command Queuing) özelliğini kullanmak istediğinizde, anakartınızın BIOS'una girip, SATA kontrolcüsünün modunu AHCI moduna getirmek gerekir.Daha sonraki adımda işletim sistemi kurulumunda SATA kontrolcüsü için sürücü yüklenir.
Veya RAID tabanlı bir sistem kurarken, eğer kurduğunuz işletim sisteminin tanımadığı 3. parti bir IDE kontrolcüsü varsa, onun için de sürücü kurmanız gerekir.

hocam dediğinizi yaptım oldu ama bu bilgisayarlar 2 seneden fazladır bu ayarlarla çalışıyordu ne oldu da değişti ayarları hiç anlamadım

hocam nasıl olurda sata ve ide biostan kapatır ki kendini hemde çalışan bilgisayar çalışırken

Bilgisayar Harddiski görmüyor ise

2004-2005 BEKO KEYSMART bilgisayarlar için çözümü şu şekildedir.

1)Bilgisayar açılırken bir kaç kez Delete'e basılararak BIOS'a girilir.
2)Integrated Peripherals
3) En Üstteki On-Chip IDE Device
4) En alttaki On-Chip S erial ATA
5) Auto yapın
6) 2 kere ESC'ye basın
7) Save&Exit yapın.
Geçmiş olsun...
Bu bilgisayarların BIOS pileri bittiğinde malesef hep bunu yaşıyoruz.

bios pilinin bitmesinden mi kaynaklanıyor o zaman dogrudur vakti gelmiştir bunların hepsi yavas yavas yapmadan bu hatayı ben hepsinin bios pilini değiştiriyim

gencbora' Alıntı:
peki aynı beko keysmart bilgisayarlar calışıp ekrana görüntü vermiyorsa ne yapıcaz?
Hocam genelde sorun güç kaynağıdır. Fakat olmayabilir de. Benim laboratuvarımda5-6 güç kaynağı değişimi oldu. Fakat 2 tanesinin de anakartını değiştirmek zorunda kaldık (2. el çıkma ile). Ve sanırım bir tanesiniin daha anakart problemi var.

Geri