Bilgisayar hemen açılmıyor...

Kodla Büyü

bul-ancak

Aktif Üye
Arkadaşlar benim bilgisayar sınıfında dünya bankasının kurmuş olduğu exper bilgisayaralr var. Bu bilgisayardan 3-4 tanesi açılırken klavye ışığı yanmıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Ama aradan 3-4 dk geçince kendiliğiniden görüntü ekrana geliyor ve bilgisayarı kullanmaya başlayabiliyorsun. Bu sorun genelde bilgisayarı ilk açıldığında yada 2-3 defa bilg kapandığında olabiliyor.

Bilgisayarlara bir kaç defa format attım ve sorun düzelmedi. Anladığım kadarıyla benim sorununum yazılımsal değil.

Bu konuda bana yardımcı oalcak biri varsa sevinirim...

:?: :?: :?: :?:

Sorun tam olarak şu şekilde mi?? Açılış düğmesine bastıktan sonra kasa hemen çalışıyor, sadece görüntü mü gelmiyor? Yoksa hiç kasadn çalışma sesi gelmiyor, daha sonra kendiliğinden mi açılıyor?

Eğer öyleyse cevabım şu: Benim kendi pc kasam düğmeye bastıktan sonra bi kaç dakika sonra çalışmaya başlıyordu, sorun power supply da imiş, içi erimiş, akmış, elektrik heralde kondansatörde olduğu gibi belli bir eşik değeri aşınca iletiliyormuş.

Çözüm: Power supply değişikliği..

externiades' Alıntı:
Sorun tam olarak şu şekilde mi?? Açılış düğmesine bastıktan sonra kasa hemen çalışıyor, sadece görüntü mü gelmiyor? Yoksa hiç kasadn çalışma sesi gelmiyor, daha sonra kendiliğinden mi açılıyor?

Eğer öyleyse cevabım şu: Benim kendi pc kasam düğmeye bastıktan sonra bi kaç dakika sonra çalışmaya başlıyordu, sorun power supply da imiş, içi erimiş, akmış, elektrik heralde kondansatörde olduğu gibi belli bir eşik değeri aşınca iletiliyormuş.

Çözüm: Power supply değişikliği..

evet büyük ihtimalle sorun güç kaynağında. bir tanesini değiştirip denemek gerekiyor. Tşk ederim ilgilendiğiniz için..

Geri