Bilgisayar işlem yapılmadığında kapansın?

Kodla Büyü

Aliosman_eser

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar öğretmenler odasında ki pc sürekli açık kalıyor...

Bende istiyorumki -ekran koruyucu gibi- belli bir süre işlem yapılmayınca kapansın...

nette aradım ama sayaç türleri var... Bu işlevi yapan bir program bulamadım...

Windows un böyle bir özelliği de yok sanırım....(Güç seçeneklerinden monitör ve sabit disk kapanıyor, pc kapanmıyor)

yardımcı olabilecek var mı?

Üniversitede AĞ Sistemleri dersinde biz genelde başkalarının bilgisayarlarını uzaktan kapatırdık. Yazdığımız koda zamanlama da ekleyebiliyorduk. Fakat ağer işlem yapılmıyorsa kapat komutunu hiç kullanmamıştım. Bir deneyeyim. :idea:

-i: Grafik arabirimini gösterir ki zamanlayarak kapatma ve yeniden başlatma işlemlerini bu arabirim yardımıyla da yapabilirsiniz.
-s: Bilgisayarı kapatır.
-r: Bilgisayarı yeniden başlatır.
-g: Bilgisayarı yeniden başlatır ve yeniden başlatma süreci öncesindeki tüm uygulamaları çalıştırır.
-a: Uygulamış olduğunuz bir kapatma işlemini iptal eder.
-h: Bilgisayarı hazırda bekletir.
-t: saniye cinsinden kapatma komutunu zamanlar.
-f: Çalışan uygulamaları herhangi bir uyarıda bulunmadan kapatır.

Alıntıdır: http://www.pclabs.com.tr/2010/12/30/win ... wn-komutu/
hocam senin verdiğin komut pc yi yeniden başlatıyor..denemedim dosya indirdiğim icin...

güç seçeneklerinden belirli bir süre işlem yapılamadığında diski durdurma, monitörü kapatma, hazırda bekletme gibi ayarları yapabilirsiniz. özellikle hazırda beklet seçeneği tam sizin aradığınız bir özellik. belirli bir süre işlem yapılmadığında bilgisayar hazırda beklet durumuna geçer ve enerji tüketimi en aza iner. bilgisayarı açtığınızda da kaldığınız yerden devam eder. bununla ilgil bir döküman linki veriyorum. detaylı incelemedim ama işinize yarayacaktır. kendiniz bile güç seçeneklerini inceleseniz, biraz bilginiz varsa, dökümana bie gerek kalmadan halledebilirsiniz diye düşünyorum. kolay gelsin

h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00780355.pdf

Geri