Bilgisayar kapanınca internet ayarları sıfırlanıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jazemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

jazemin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba, yeni okulumda göreve başladım ve bazı sıkıntılar yaşıyorum. Sınıflarda bilgisayar var ve kablosuz internet bağlantısı var. Bi öğretmen arkadaşın sınıfında şöyle bi problem var: wireless usb adaptörü tanıtıyorum(Dark Rangemax marka), internet ayarlarını yapıyorum, internete sorunsuz bağlanıyor fakat bilgisayar kapanıp açıldığında tüm ayarlar sıfırlanıyor. Her defasında aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorum. BTR değilim sadece dersime giriyorum ama sınıfında sorun olan arkadaşlara arada yardımcı olmaya çalışıyorum. Labaratuardaki bilgisayarlar da çok çok eski. Mesela bir tanesi de her kapanıp açıldığında klavye dil ayarlarını yeniden yapmak zorunda kalıyorum. (BT sınıfında F klavye kullanıyoruz ya,her açıldığında Q klavye olarak başlıyor.) Deepfreeze tarzı bişey mi kurulmuş bilemiyorum, araştırdım bilgisayarlarda buna dair bişey göremedim. Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

güvenliik kartı vardır hocam kasa içindedir. deep freeze tarzı por yoksa güvenlik kartıdır

sınıftaki bilgisayarda deepfreeze olabilir, bazen simgesi sağ altta görünmez, görev yöneticisinden bak.
Veya masa üstüne dosya kaydet bilgisayarı yeniden başlat eğer siliniyorsa, koruma var.
Tanıtıyorum derken eğer driver kurduğunu söylüyorsan büyük ihtimal koruma programı veya kartı vardır.

F'nin Q olmasına gelince;
denetim masasından - bölge ve dil seçenekleri oradan klavyeyi F olarak ayarla ve diğer yüklü olan tüm klavyeleri sil. Tabi o bilgisayarda da koruma programı olabilir onu devre dışı bırak.

Geri