bilgisayar kapandıktan sonra tekrar açılıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan berra_u
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

berra_u

Seçkin Üye
Seçkin Üye
öğretmenler odasındaki pc kapandıktan bir kaç saniye sonra tekrar açılıyor.vista yüklü casper marka bir bilgisayar. şimdiye kadar denediğim şeyler
* format
* bios ayarlarını default manager dan kontrol etme
* vista güç seçeneklerin baktım
* ram, anakart, led leri kontrol ettim

yardımcı olur musunuz??

Masaüstü bilgisayarsa fax modem çakışma yapıyor olabilir. Çıkarıp bir de öyle açmayı dene.

Bios ayarlarından "wake up lan" veya benzeri bir seçenek vardır. Bu ayarı "disable" olarak uygulayın.

pc dedin dimi . önce fiziksel sorun arayalım
power buton takılı kalmıştır yada +\- yönleri ters takılmış olabilir.
pc nin elektrik bağlantısını kes. yani fişini çek kasayı aç power buton dan power ledden hdd led den vs mainboard a gelen kablolar vardır. power buttondan gelen kabloyu takip et ve mainboarddan sök. makinanın fişini tekrar tak
sonra cevap yaz :roll:

neoplasma' Alıntı:
pc dedin dimi . önce fiziksel sorun arayalım
power buton takılı kalmıştır yada +\- yönleri ters takılmış olabilir.
pc nin elektrik bağlantısını kes. yani fişini çek kasayı aç power buton dan power ledden hdd led den vs mainboard a gelen kablolar vardır. power buttondan gelen kabloyu takip et ve mainboarddan sök. makinanın fişini tekrar tak
sonra cevap yaz :roll:

öğle arası dediklerinizi yapıp size döneyim hocam. teşekkurler...

berra_u' Alıntı:
öğretmenler odasındaki pc kapandıktan bir kaç saniye sonra tekrar açılıyor.

olay aynı bir iki saniye sonra bilgisayar tekrar açılıyor. ben sorunun kaynağını bulamadım ama fişi çekip kapattığım zaman tekrar açılmıyor. belki güç kaynağı ile falan alakalı bir sorundur diye bu bulguyu da paylaştım. hatta birileri yine konu dışı diyebilir ama bir kere de bir sürücüyü düzgün yüklemediğim için bilgisayar resetliyordu.

bu sorunu nasıl çözdünüz benim kasada böyle yapıyor
yukarıda yazılmış power butondan anakarta giden kabloyu sök demiş eğer onu yaparsam kasa nasıl açılacak
power dügmesine basınca açılmayacak da nasıl açılacak

Eğer probleminiz power tuşu ile alakalı ise; power tuşu yatağını kontrol ediniz. görevini yerine getiriyormu bastıktan sonra gerekli esneme yapılarak kabloları birbirinden ayırıyormu vs. Eğer ki böyle bir sorun var ise; elle çözebiliyorsanız çözün ya da reset tuşunu iptal ederek power yerine reset tuşunu kullanın. İkinci alternatif, dışarıdan buton yardımı ile power tuşu oluşturmak. İyi çalışmaar

Geri