bilgisayar kendiliğinden kapanıp açılıyor...

Kodla Büyü

kara_kediii

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar benim görev yaptığım okulda bilgisayarlardan bir tanesi çalışırken kendiliğinden kapanıyor ve sonra tekrar kendiliğinden açılıyor. Bir de bazen her zaman değil açılışta
"Checking for floppy...
CDROM not found!"
uyarısı vererek bilgisayar açılmıyor. Sorun ne olabilir bana yardımcı olursanız çok sevinirim..

Mutemelen işlemciniz çok ısınıyor fan yeterli soğutmayı sağlayamadığından bilgisayar kendisini resetliyor.
Kasanızı açın işlemci fanını pervanelerine bakın kırık, gevşeme ve toz varmı. Bunlardan herhangi biri varsa sorunu giderin.
Floppy IDE kablosunu ve güç kablosunu çıkarın artık kullanılmıyor. Bunu yaptıktan sonra bilgisayarınızı açın BİOSa girin boot başlatma sırasını önceliği HDD verin diğerlerini Disable yapın yani kapatın. Sonra ayarlarınızı F10 ile kaydedin çıkın bilgisayarınızı başlatın sorun hallolmuş olacaktır.

Aynen hocalarıma katılıyorum 2side olabilir. Pc çalışırken CPU sıcaklığını ölçün bakalım 60 70 derece ye çıkıyor mu? "everest" veya benzeri programlarla pc çalışırken sıcaklık ölçebilirsiniz. sorun sıcaklık değilse güç kaynağını değiştirmelisiniz.

Cevaplarınız teşekkür ederim hepinize deneyemedim daha söyledikleriniz sonuç alınca haber veririm:)) teşekkürler tekrardan..

Geri