Bilgisayar kendini neden resetler?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mriza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mriza

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar labda 2 bilgisayar sürekli kendini resetliyor, elektirik sorunu yok, açtım kasaları ama herşey normal görünüyor acaba neden olabilir? bir fikri olan var mı? bu arada bilgisayarlar faz1 :)

Re: Bilgisayar kendini niye reserler?

kanımca ısınma(chipset,işlemci vs gibi parçaların soğutucuları sabit mi kontrol edilmeli)

tam olarak ne zaman resetliyor(açılma aşamasında mı, windows başladıktan sonra mı?)

hocam o bilgisayarlar ölmüş ....bence bu soruyu sormamak lazım...ölmüş bilgisayar ne yapacağı hiç belli olmaz...en iyisi gömün gitsin..

Ömrümü yedi o faz1'ler. 42 bilgisayarı çalışır tutacağım diye çok çabaladım. Her türlü sorunlarının çözümünü bulmuştum ama şu an hiç hatırlamıyorum. 6 sene olmuş görmeyeli. :)

Donanım çakışmaları olabilir.(Klavye, cd sürücüler gibi)
Ya da ram bozuk olabilir.

1.RAM HATASI*****
2.ÖNEMLİ SİSTEM HATASI***
3.AŞIRI ISINMADAN OLABİLİR FAKAT ÇOK DÜŞÜK İHTİMAL*

* OLASILIK İHTİMALİNİ GÖSTERİR :idea: :wink:

ram bozuk olsa açılışta biplerdi,
bilgisayar açılır açılmaz hemen kendilerini resetliyorlar,
ısınma sorununu bende düşündüm ama fanların hepsi çalışıyo,
başka bilgisayar yok ki gömelim ,mecbur bunları çalıştıracağız :verymad:

gavurdagli1' Alıntı:
1.RAM HATASI*****

önemli sistem hatası nedir hocam?

http://www.pcpowerguide.com/pc-hardware ... by-itself/ sitesinde
■Memory slot contacts are dirty or you have bad sectors on a memory stick
■CPU overheating
■Boot sector virus
■Bad device driver (can involve any device driver installed on the computer)
■Bad motherboard
■Bad Power supply
Ram hatası iyi yerleştirememe, işlemcinin çok ısınması, virüs, yanlış driver yüklenmesi(Kendim böyle bir problem yaşadım), Anakart hatası, güç kaynağı hatası.

ram dir hocam geçen aynı sorunu bende yaşıyordum iki ram vardı birini çıkardım normal çalışıyor şimdi, ikisini takınca tekrar reset atıyor. bende o rami çöpe attım sorun bitti biraz yavaş ama idare ediyor işte :)

hocam işlemci fanı çalışıyor olsa da fanın altındaki alüminyum levha işlemciye tam temas etmiyor olabilir. bazen ısınmadan dolayı fanı işlemciye bastıran ayaklar çatlıyor veya kırılıyor. benimde başıma gelmişti telle bağlamıştım.
birde bu ayaklarda sorun olmasa bile soğutucu ve işlemci arasında bir ısı iletimini sağlayan macun vardır bu işlevini kaybetmiş olabilir bu macun dan edinip arasına sürüp tekrar çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Faz-1 de çalışan birisi olarak arkadaşlarımın dediği sorunlar olabilir. Bence ilk bakacağınız yer fanlardır. Yeterince soğutmuyorsa reset atabilir.
Ram sorunu olabilir. Sorunsuz çalışan bir bilgisayarın ram ı ile değiştirip deneyebilirsiniz.
Eğer win açıldıktan sonra reset atıyorsa win kurulumu yapabilirsiniz.
Kolay gelsin...

mriza' Alıntı:
gavurdagli1' Alıntı:
1.RAM HATASI*****

önemli sistem hatası nedir hocam?

bilgisayar yönetimin paneline girersen hocam orda bazı hizmetler var.herhangi bir hata olduğu zaman bilgisayarı yeniden başlat işlem yapma gibi seçenekler var yeniden başlat seçili ise bilgisayar o nedenden dolayı yeniden başlatılır 8)

xodeda' Alıntı:
hocam işlemci fanı çalışıyor olsa da fanın altındaki alüminyum levha işlemciye tam temas etmiyor olabilir. bazen ısınmadan dolayı fanı işlemciye bastıran ayaklar çatlıyor veya kırılıyor. benimde başıma gelmişti telle bağlamıştım.
birde bu ayaklarda sorun olmasa bile soğutucu ve işlemci arasında bir ısı iletimini sağlayan macun vardır bu işlevini kaybetmiş olabilir bu macun dan edinip arasına sürüp tekrar çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

aynen katılıyorum. bu sene benim de başıma geldi. bilgisayar 3-4 dk da bir resetliyor kendini. yazın bırakıp gittiğimde labı hepsi çalışıyordu. kasayı açtım ve işlemci soğuyucusunu tutan ayaklardan birisinin çatladığını gördüm. çatlama yüzünden alüminyum yüzey işlemciye sıfıra-sıfır yapışmıyor. birşeyler uydurdum ve çözüldü.

her ram hatasında bip sesi gelmez post sırasında. ram in belirli bir bölgesindeki adres hatası da olabilir. sonuçta bence sırasıyla aşağıdakileri kontrol edin.
1- işlemci fanı
2- ram
3- yazılım

Geri