bilgisayar kitleniyor ne yapabilirim?

Kodla Büyü

hatshepsutpoca

Aktif Üye
arkadaşlar bilgisayarı açtıktan birkaç dakika sonra acayip kasıyor.internet sayfalarına giremiyorum,programlar açılmıyor,mouse un görüntüsü gidip geliyor haeket ettiremiyorum,hatta bilgisayarın sesi bile bozuluyor.neden olabilir? internet bağlantısı için modem yüklemiştim o yapabilir mi?

hayır hocam monitörde bir problem olmadı daha önce.modem kurulumunu yapmıştım bilgisayara ondan kaynaklanıyor olabilir ama onu da kaldıramam ki :(

Hocam modem kurdum demissin dial up la mi baglaniyorsun ne modemi bu?
islemci fanının calismasını kontrol et bence, duzgun calismiyor olabilir islemci fazla ısındgı icin
kasılıyor olabilir makina. ayrıca sistemini elden gecir virus, trojan herhangi birsey var mı acaba?

büyük ihtimalle sisteminizde virüs-trojan gibi birşeyler vardır. görev yöneticisine bakabilirseniz eğer işlemci ram kullanımı anormal düzeyde olan dosyaları kontrol edebilirsiniz.
msconfig ile başlangıçta otomatik çalışan programlara da bir göz atın.

1 - donanımsal sebep olabilir.
- ekran kartı + işlemci + ram bunları gözden geçir fanlar çalışmıyor olabilir.
2 - yazılımsal sebepler
- gereksiz dosya temizliği yap.
- virüs taraması yap.
- parçalanmış dosyaları birleştir.
UMARIM BUNLARI YAPTIKTAN SONRA SORUN KALMAYACAKTIR.

bilgisayarımda antivirüs prog. yok kontrol yapamıorum.görev yöneticisinde işlemler bölümünde bir çok exe dosyası var.bunların hangisinin virüs olduğunu nasıl anlayabilirim peki??

bilgisayarınızda kullandığınız programlara göre görev yöneticisindeki dosyalar değişiklik gösterebilir. ama biraz göz aşinalığınız varsa yada programların hangi exe dosyaları yada isimleri görev yöneticisinde görünüyorsa bunları biraz biliyorsanız bunlardan anlarsınız. ram ve işlemci kullanımı anormal seviyede olan dosyalardan da anlaşılabilir.şu an kullandığım bilgisayar şehir dışında olduğumdan kendiminki değil ama yinede resim olarak ekliyorum belki faydası olur

Ekli dosyalar

• görv yöneici.jpg
    görv yöneici.jpg
    71.3 KB · Görüntüleme: 784
the_korsan hocam verdiğiniz exe dosyaları benimkilerle çok farklı.aslında bu normal mi onu da bilmiyorum:S sanırım format atmam gerek sorunu çözmem için.teşekkür ederim yardımlarınız için..

Hocam kesin çözüm bence işlemcini üzerindeki soğutucuyu temizle bütün problem ortadan kalkacaktır. benim sürekli yaşadığım bir olay bu. zamanla soğutucunun araları tozlanıyor ve işlemci ısındığından dolayı bilgisayara kilitleniyor veya kapanıyor. Kolay Gelsin :!:

Geri